Вернуться назад Распечатать

Страви з свинячих реберець

Страви з свинячих реберець
Свинячі реберця, завдяки своїм чудовим смаковим якостям досить широко використовуються в кулінарії для приготування самих різноманітних страв. М'ясисті ребра стають відмінною основою шашлику або просто обсмаженої, а потім погашеної м'яса зі спеціями, а з свинячих реберець з тонким шаром м'яса виходять відмінні перші страви. Особливо смачні горохові або квасолеві супи , а також борщі чи розсольники.
Деякі страви готуються з копчених свинячих реберець, що надає їм пікантності, насиченості і неповторного аромату.
Нижче ми розповімо, як приготувати рагу і печеня зі свинячими реберцями і ви, скориставшись нашими рецептами, зможете самі оцінити неймовірні смакові якості цих страв.

Рагу з копчених свинячих реберець - рецепт


Інгредієнти:

  • свинячі копчені реберця – 950 г;

  • бульби картоплі – 950 г;

  • баклажани – 350-450 г;

  • солодкий болгарський перець – 150 г;

  • білокачанна капуста – 250 г;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • морква – 150 г;

  • томатна паста – 210 г;

  • сметана – 210 г;

  • аджика – 15-20 г;

  • рослинна рафінована олія – 35 мл;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • лаврове листя – 2-3 шт.;

  • свіжа зелень – за смаком.


  • Приготування
    Копчені ребра промиваємо, розрізаємо на шматки по одному ребру, закладаємо в казанок або сотейник з товстим дном, заливаємо очищеною водою, приправляємо до смаку сіллю і варимо на помірному вогні після закипання протягом тридцяти хвилин.
    Тим часом підготуємо належним чином усі необхідні овочі. Чистимо і подрібнюємо півкільцями ріпчасту цибулю, соломкою моркву і солодкий болгарський перець, кубиками картоплю і баклажани. Також шаткуємо капусту і попередньо вимиту свіжу зелень.
    В окремій сковороді пасеруємо на рослинній олії півкільця цибулі і соломку моркви протягом приблизно семи хвилин або до напівпрозорості. Потім закладаємо томатну пасту, аджику і припускаємо дві хвилинки. Далі додаємо сметану і, помішуючи, готуємо ще три хвилини.
    Після закінчення тридцяти хвилин закладаємо до ребер по черзі шарами баклажани, потім картоплю і перець і завершуємо шаром капусти. Кожен шар приправляємо попередньо сіллю і меленим чорним перцем. Кидаємо також лаврове листя, заливаємо приготовленим сметанно-томатним соусом і тушкуємо на малому вогні протягом двадцяти хвилин. По готовності вміст посуду дбайливо перемішуємо і залишаємо під кришкою ще на п'ятнадцять хвилин.
    При подачі присмачую блюдо дрібно нарубаної свіжої зеленню.

    Печеня з свинячих реберець з картоплею


    Інгредієнти:

  • свинячі ребра – 750 г;

  • бульби картоплі – 920 г;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • морква – 150 г;

  • часник – 2 зубці;

  • свинячий жир – 20 г;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • мелена паприка – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • листя лавра – 2 шт.;

  • свіжа зелень – за смаком.


  • Приготування
    Казан або сотейник з товстим дном ставимо на сильний вогонь, додаємо свинячий жир і коли він розтопиться і гарненько прогріється, закладаємо попередньо промиті, обсушені і розрізані на порції ребра. Підрум'янюємо їх по три-п'ять хвилин з кожного боку, а потім додаємо за смаком сіль, мелену паприку і обсмажуємо ще пару хвилин, помішуючи.
    Потім кидаємо заздалегідь очищений і нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю і смажимо до його м'якості, перемішуючи.
    Страви з свинячих реберець
    Тепер черга часнику і моркви, очистимо їх, нашинкуем тонкими кільцями і додати до м'яса у казан. Через п'ять-сім хвилин закладаємо вимиті і подрібнені гриби і також даємо трохи підрум'янитися. Далі вливаємо очищену воду, щоб вона повністю покрила вміст, і кидаємо попередньо очищені і нарізані дрібними кубиками картопляні бульби. Присмачую страву за смаком сіллю, меленим чорним перцем, додаємо листя лавра і тушкуємо печеня на малому вогні під кришкою протягом сорока хвилин.
    По готовності даємо страви хвилин п'ятнадцять для настоювання і можемо подавати, присмачивши свіжою зеленню.