Суп з грибами і плавленим сиром
Завжди хочеться не тільки насититися приготованим блюдом, але і отримати справжню насолоду від трапези. Суп з грибами і плавленим сиром найкращим чином підійде для цієї мети. Його ніжний вершковий смак і неймовірний аромат дозволяє міцно утримуватися на перших позиціях рейтингу популярних перших страв.
Інгредієнти:
сир плавлений - 410 г;
м'ясо курки (м'якоть) – 375 г;
печериці – 120 г;
ріпчаста цибуля – 85 м;
морква – 85 м;
картопля – 375 г;
рослинна рафінована олія – 65 мл;
свіжа зелень – за смаком;
вода очищена – до бажаної густоти;
мелена суміш перців – за смаком;
спеції – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Для початку промите, обсушенное куряче м'ясо шаткуємо скибочками невеликого розміру, приправляємо сіллю, перцем і даємо йому деякий час промаринуватися. Також чистимо, нарізаємо кубиками ріпчасту цибулю пропускаємо через тертку моркву, картоплю позбавляємо від шкурок і шаткуємо невеликими кубиками. Далі ретельно споліскують в холодній воді, даємо стекти і подрібнюємо пластинами або скибочками шампіньйони. Можна використовувати в якості грибної основи лісові грибочки, це тільки поліпшить смак готового блюда і зробить його більш насиченим і ароматні.
В прогрітому маслі на сковороді пасеруємо до прозорості цибулю, далі кидаємо моркву і також даємо їй підрум'янитися. Потім додаємо курку і витримуємо на вогні, помішуючи, до підрум'янення. Тепер закладаємо грибочки, присмачую вміст сковорідки сіллю, чорним меленим перцем, прикриваємо кришкою, зменшуємо інтенсивність вогню і припускаємо двадцять хвилин. В кінці смаження розпускаємо в сковороді з іншими компонентами плавлений сир, помішуючи, а потім викладаємо суміш у каструлю і заливаємо киплячою водою. Її кількість визначаємо виходячи з бажаної густоти супу. Закладаємо також в каструлю картоплю, приправляємо страву сіллю, меленим чорним перцем і спеціями на вибір, прикриваємо кришкою і готуємо на слабкому спеці протягом двадцяти хвилин. Потім додаємо в суп вершки, кидаємо дрібненько нарізану свіжу зелень, даємо закипіти, і знімаємо з вогню.
Через десять-п'ятнадцять хвилин суп настоїться, і можна буде розливати його по тарілках і подавати до столу.
Взявши за основу запропонований рецепт, можна також приготувати курячий суп-пюре з грибами і плавленим сиром. Для цього воду додаємо в такій кількості, щоб вона тільки покрила всі компоненти. По готовності перетворюємо вміст каструлі в пюре за допомогою блендера, додаємо вершки, зелень, прогріваємо до кипіння і можемо подавати. Дуже до речі до такого супу-пюре будуть грінки або сухарики.
Інгредієнти:
сушені білі гриби – 50 г;
бульби картоплі – 07 кг;
цибуля порей або ріпчаста – 150 г;
морква – 150 г;
сир плавлений – 410 г;
рослинне масло – 35 мл;
фільтрована вода – 3 л;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
свіжа зелень – за смаком.
Приготування
Сухі білі гриби заливаємо гарячою водою і залишаємо на тридцять-сорок хвилин. Потім подрібнюємо їх невеликими скибочками, покласти в каструлю, вливаємо фільтровану воду, присмачую за смаком сіллю, прогріваємо до кипіння і витримуємо на помірному вогні протягом тридцяти хвилин.
Шаткуємо цибулю порей або очищений ріпчасту цибулю, пасеруємо на рослинній олії на сковороді, додаємо попередньо вимиту, почищений і пропущену через тертку моркву і обсмажуємо ще кілька хвилин. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю, додаємо позбавлений від шкірки і нарізану кубиками картоплю і проварюємо суп до його м'якості. Далі закладаємо плавлений сир, витримуємо страву на вогні до його розчинення, доводимо до смаку, додавши ще солі і меленого перцю, і знімаємо з вогню.
Даємо супчику п'ятнадцять хвилин для настоювання і подаємо, приправивши дрібненько нарубаної свіжої зеленню.
Сирний суп з плавленого сиру з грибами і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Для початку промите, обсушенное куряче м'ясо шаткуємо скибочками невеликого розміру, приправляємо сіллю, перцем і даємо йому деякий час промаринуватися. Також чистимо, нарізаємо кубиками ріпчасту цибулю пропускаємо через тертку моркву, картоплю позбавляємо від шкурок і шаткуємо невеликими кубиками. Далі ретельно споліскують в холодній воді, даємо стекти і подрібнюємо пластинами або скибочками шампіньйони. Можна використовувати в якості грибної основи лісові грибочки, це тільки поліпшить смак готового блюда і зробить його більш насиченим і ароматні.
В прогрітому маслі на сковороді пасеруємо до прозорості цибулю, далі кидаємо моркву і також даємо їй підрум'янитися. Потім додаємо курку і витримуємо на вогні, помішуючи, до підрум'янення. Тепер закладаємо грибочки, присмачую вміст сковорідки сіллю, чорним меленим перцем, прикриваємо кришкою, зменшуємо інтенсивність вогню і припускаємо двадцять хвилин. В кінці смаження розпускаємо в сковороді з іншими компонентами плавлений сир, помішуючи, а потім викладаємо суміш у каструлю і заливаємо киплячою водою. Її кількість визначаємо виходячи з бажаної густоти супу. Закладаємо також в каструлю картоплю, приправляємо страву сіллю, меленим чорним перцем і спеціями на вибір, прикриваємо кришкою і готуємо на слабкому спеці протягом двадцяти хвилин. Потім додаємо в суп вершки, кидаємо дрібненько нарізану свіжу зелень, даємо закипіти, і знімаємо з вогню.
Через десять-п'ятнадцять хвилин суп настоїться, і можна буде розливати його по тарілках і подавати до столу.
Взявши за основу запропонований рецепт, можна також приготувати курячий суп-пюре з грибами і плавленим сиром. Для цього воду додаємо в такій кількості, щоб вона тільки покрила всі компоненти. По готовності перетворюємо вміст каструлі в пюре за допомогою блендера, додаємо вершки, зелень, прогріваємо до кипіння і можемо подавати. Дуже до речі до такого супу-пюре будуть грінки або сухарики.
Вершковий суп з сушених грибів з плавленим сиром
Інгредієнти:
Приготування
Сухі білі гриби заливаємо гарячою водою і залишаємо на тридцять-сорок хвилин. Потім подрібнюємо їх невеликими скибочками, покласти в каструлю, вливаємо фільтровану воду, присмачую за смаком сіллю, прогріваємо до кипіння і витримуємо на помірному вогні протягом тридцяти хвилин.
Шаткуємо цибулю порей або очищений ріпчасту цибулю, пасеруємо на рослинній олії на сковороді, додаємо попередньо вимиту, почищений і пропущену через тертку моркву і обсмажуємо ще кілька хвилин. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю, додаємо позбавлений від шкірки і нарізану кубиками картоплю і проварюємо суп до його м'якості. Далі закладаємо плавлений сир, витримуємо страву на вогні до його розчинення, доводимо до смаку, додавши ще солі і меленого перцю, і знімаємо з вогню.
Даємо супчику п'ятнадцять хвилин для настоювання і подаємо, приправивши дрібненько нарубаної свіжої зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирний суп з грибами
Неймовірно ароматний грибний суп можна трохи урізноманітнити і зробити його більш ситним, доповнивши склад сирної основою. Пропонуємо два відмінних
Гороховий суп з копченими реберцями в мультиварці
Багато люблять суп гороховий, однак не всім подобаються клопоти, які доставляє процес його приготування. Власникам диво-помічниці - мультиварки можна
Грибний суп - рецепт
Приготування грибного супу не являє собою нічого складного. Рецептів його багато і кожен виходить смачним і ароматним. Пропонуємо два варіанти супу,
Як зварити грибний суп зі свіжих грибів?
Суп завжди виходить смачним і неймовірно ароматним, якщо приготувати його з свіжих грибів, причому це можуть бути печериці, куплені в магазині або
Грибний суп з сиром
Приготувати грибний суп - справа нескладна. Напевно кожен зможе впоратися з цим завданням. Але ж це неабияке страву можна урізноманітнити і зробити
Грибний суп з сушених грибів
Восени, кожен досвідчений грибник розживеться солідним урожаєм, який пізніше пускає на приготування різних ароматних страв або заготовок на зиму.