Завжди хочеться не тільки насититися приготованим блюдом, але і отримати справжню насолоду від трапези. Суп з грибами і плавленим сиром найкращим чином підійде для цієї мети. Його ніжний вершковий смак і неймовірний аромат дозволяє міцно утримуватися на перших позиціях рейтингу популярних перших страв.
Сирний суп з плавленого сиру з грибами і куркою
Інгредієнти: сир плавлений - 410 г; м'ясо курки (м'якоть) – 375 г; печериці – 120 г; ріпчаста цибуля – 85 м; морква – 85 м; картопля – 375 г; рослинна рафінована олія – 65 мл; свіжа зелень – за смаком; вода очищена – до бажаної густоти; мелена суміш перців – за смаком; спеції – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Для початку промите, обсушенное куряче м'ясо шаткуємо скибочками невеликого розміру, приправляємо сіллю, перцем і даємо йому деякий час промаринуватися. Також чистимо, нарізаємо кубиками ріпчасту цибулю пропускаємо через тертку моркву, картоплю позбавляємо від шкурок і шаткуємо невеликими кубиками. Далі ретельно споліскують в холодній воді, даємо стекти і подрібнюємо пластинами або скибочками шампіньйони. Можна використовувати в якості грибної основи лісові грибочки, це тільки поліпшить смак готового блюда і зробить його більш насиченим і ароматні.
В прогрітому маслі на сковороді пасеруємо до прозорості цибулю, далі кидаємо моркву і також даємо їй підрум'янитися. Потім додаємо курку і витримуємо на вогні, помішуючи, до підрум'янення. Тепер закладаємо грибочки, присмачую вміст сковорідки сіллю, чорним меленим перцем, прикриваємо кришкою, зменшуємо інтенсивність вогню і припускаємо двадцять хвилин. В кінці смаження розпускаємо в сковороді з іншими компонентами плавлений сир, помішуючи, а потім викладаємо суміш у каструлю і заливаємо киплячою водою. Її кількість визначаємо виходячи з бажаної густоти супу. Закладаємо також в каструлю картоплю, приправляємо страву сіллю, меленим чорним перцем і спеціями на вибір, прикриваємо кришкою і готуємо на слабкому спеці протягом двадцяти хвилин. Потім додаємо в суп вершки, кидаємо дрібненько нарізану свіжу зелень, даємо закипіти, і знімаємо з вогню.
Через десять-п'ятнадцять хвилин суп настоїться, і можна буде розливати його по тарілках і подавати до столу.
Взявши за основу запропонований рецепт, можна також приготувати курячий суп-пюре з грибами і плавленим сиром. Для цього воду додаємо в такій кількості, щоб вона тільки покрила всі компоненти. По готовності перетворюємо вміст каструлі в пюре за допомогою блендера, додаємо вершки, зелень, прогріваємо до кипіння і можемо подавати. Дуже до речі до такого супу-пюре будуть грінки або сухарики.
Вершковий суп з сушених грибів з плавленим сиром
Інгредієнти: сушені білі гриби – 50 г; бульби картоплі – 07 кг; цибуля порей або ріпчаста – 150 г; морква – 150 г; сир плавлений – 410 г; рослинне масло – 35 мл; фільтрована вода – 3 л; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; свіжа зелень – за смаком. Приготування Сухі білі гриби заливаємо гарячою водою і залишаємо на тридцять-сорок хвилин. Потім подрібнюємо їх невеликими скибочками, покласти в каструлю, вливаємо фільтровану воду, присмачую за смаком сіллю, прогріваємо до кипіння і витримуємо на помірному вогні протягом тридцяти хвилин.
Шаткуємо цибулю порей або очищений ріпчасту цибулю, пасеруємо на рослинній олії на сковороді, додаємо попередньо вимиту, почищений і пропущену через тертку моркву і обсмажуємо ще кілька хвилин. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю, додаємо позбавлений від шкірки і нарізану кубиками картоплю і проварюємо суп до його м'якості. Далі закладаємо плавлений сир, витримуємо страву на вогні до його розчинення, доводимо до смаку, додавши ще солі і меленого перцю, і знімаємо з вогню.
Даємо супчику п'ятнадцять хвилин для настоювання і подаємо, приправивши дрібненько нарубаної свіжої зеленню.