Універсальним повсякденним блюдом, яке підійде до будь-якого гарніру з макаронних виробів, відвареного картоплі, а також до будь-якої каші є підлива. Готується таке блюдо просто, має відмінний смак і чудовий аромат. А в якості основи можна взяти будь-яке м'ясо або гриби.
Як приготувати смачну підливу з курки?
Інгредієнти: куряче м'ясо (м'якоть) – 450 г; ріпчаста цибуля – 125 г; морква – 100 г; борошно пшеничне – 55 г; лаврове листя – 2 шт.; рослинна рафінована олія; спеції – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Приступаючи до приготування підливи, попередньо вимите і обсушенное куряче м'ясо нарізаємо скибочками розміром приблизно півтора-два сантиметри і закладаємо в сковорідку з попередньо прогріти рафінованою олією. Даємо м'яса підрум'янитися на сильному вогні з усіх боків, помішуючи і перекладаємо в каструльку або глибокий сотейник.
У ту ж сковороду ще трохи підливаємо масла і закладаємо очищений і нашатковану цибулька. Підсмажуємо його, помішуючи п'ять хвилин, а потім додаємо нарізану дрібненькими кубиками або тонкою соломкою моркву і смажимо ще протягом семи хвилин. Перекладаємо вміст сковороди до м'яса, заливаємо очищеної, підігрітої до кипіння водичкою, щоб вона повністю покрила вміст і прийняла рівень над ним висотою приблизно три сантиметри. Присмачую страву сіллю, меленим перцем і улюбленими спеціями, кидаємо лавровий лист, доводимо до кипіння. Знижуємо інтенсивність вогню до мінімального, прикриваємо ємність кришкою і тушкуємо протягом сорока хвилин.
Після цього тоненькою цівкою вливаємо, розведену в невеликій кількості води борошно, неперервно і інтенсивно розмішуючи і припускаємо підливу ще протягом семи хвилин.
Як правильно приготувати підливу з свинини?
Інгредієнти: свинина (м'якоть) – 650 г; ріпчаста цибуля – 200 г; морква – 150 г; борошно пшеничне – 55 г; паста томатна – 35 г; лаврове листя – 2 шт.; свіжа зелень – за смаком; горошини чорного і запашного перцю – за смаком; рослинна рафінована олія; спеції – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Будь відріз філейної частини свинини промиваємо, ретельно обсушуємо і подрібнюємо невеликою соломкою або кубиками. Потім закладаємо підготовлене м'ясо в глибоку сковороду, сотейник або казан з прогрітим рафінованим маслом і даємо йому підрум'яниться з усіх боків, не забуваючи періодично перемішувати. Одночасно на іншій сковороді пасеруємо на рослинній маслечко попередньо очищений і нашатковану цибулька і нарізану тоненькою соломкою моркву і перекладаємо до свинини. Обсмажуємо все разом ще пару хвилин, а потім всипаємо борошно, помішуючи, додаємо томатну пасту і через хвилинку заливаємо все окропом в обсязі приблизно п'ятсот мілілітрів. Гарненько розмішуємо вміст посуду ще протягом хвилини, а потім прикриваємо кришкою. Зменшуємо інтенсивність вогню до мінімального і припускаємо підливу протягом тридцяти хвилин.
Після цього приправляємо її сіллю і меленим чорним перцем, кидаємо горошини чорного і духмяного перцю, лаврові листочки, будь-які спеції на свій смак і тушкуємо страву ще протягом п'ятнадцяти хвилин. По завершенні процесу приготування кидаємо дрібненько нарізану свіжу зелень, перемішуємо і даємо страві настоятися п'ять хвилин.
Як приготувати грибну підливу без м'яса?
Інгредієнти: гриби свіжі – 450 г; ріпчаста цибуля – 200 г; морква – 150 г; борошно пшеничне – 55 г; вода очищена – 375 мл; сметана – 75 г; свіжа зелень – за смаком; рослинна рафінована олія; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування У глибокій сковороді або сотейнику з рафінованим малому пасеруємо нарізану цибульку і моркву протягом семи хвилин, а потім закладаємо добре промиті і нарізані грибочки і обсмажуємо все разом протягом двадцяти хвилин, прикривши ємність кришкою і збавивши вогонь. Потім розводимо борошно в невеликій кількості води, в сотейник вливаємо решту підігріту до кипіння воду і вводимо борошняний розчин, інтенсивно перемішуючи. Приправляємо страву за смаком сіллю, перцем і даємо прокипіти протягом десяти хвилин. Після цього додаємо сметану і дрібненько порізану зелень, перемішуємо, даємо знову закипіти, а потім вимикаємо плиту і даємо підливі настоятися протягом десяти хвилин.