Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кета у фользі в духовці – рецепт

Кета у фользі в духовці – рецепт

30-01-2016, 12:26
513
Кета у фользі в духовці – рецепт
У світі кета вважається найбільш широкорозповсюдженій рибою серед всіх лососевих. Вона також смачна, жирна і поживна, як і її родичі, ідеально підходить для приготування на сковороді, в пароварці або в духовці. Тут ми маємо намір розглянути останній спосіб і приділити увагу рецептами кети у фользі в духовці.

Рецепт запікання кети у фользі в духовці


Почати пропонуємо з самого простого рецепту риби, ідеально підходить для тих випадків, коли ви хочете приготувати швидкий вечерю на швидку руку.
Інгредієнти:

  • філе кети - 520 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • гілочки розмарину - 4-5 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Розділіть філе на дві рівні порції і перевірте, щоб рибної м'якоті не залишилося кісток. Посипавши філе сіллю з перцем, злегка збийте спеції долонею і викладіть рибу на аркуші фольги. Поверх розмістіть скибочку лимона і пару гілочок розмарину. Загорніть листи з фольги і помістіть рибу в духову шафу на 20 хвилин при 200 градусах.

    Кета цілком у фользі в духовці – рецепт


    До свята тушку кети можна запекти цілком, наповнивши черевце овочами і ароматними травами.
    Інгредієнти:

  • кета - 28 кг;

  • морква - 65 г;

  • стебла селери - 65 г;

  • сушений чебрець - 1/2 ч. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 65 г;

  • зубки часнику - 2 шт.;

  • лист лавра;

  • сухе біле вино - 460 мл


  • Приготування
    Попатравши черевце кети, промийте його, обсушіть і викладіть рибу на великий подвійний аркуш фольги. Довільно, але дрібно, наріжте селера, морква і цибуля. Посоліть рибу, наповніть черевце сумішшю овочів і чебрецю, покладіть розрізану часник і лавр. Стінки черевця зафіксуйте будь-яким зручним чином, наприклад шпажками або звичайною не синтетичною ниткою. Загорніть краю листа фольги, влийте вино і щільно закрийте конверт. Кета, запечена у фользі буде перебувати в духовці близько 50 хвилин при 200 градусах.

    Стейки кети з овочами у фользі в духовці – рецепт


    Риба в компанії овочів вважається чи не найбільш здоровою опцією меню, а тому, якщо ви вирішите приготувати корисну трапези на вечерю, то зупиніть свою увагу на цьому простому рецепті.
    Інгредієнти:

  • стейки кети - 4 шт.;

  • часник - 15 зубков;

  • чебрець - 3 гілочки;

  • вершкове масло - 55 г;

  • кабачок - 280 м;

  • томат - 115 г;

  • жменю зеленої цибулі і петрушки;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • сік одного лимона;


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати кету в духовці у фользі, половину часнику пюрируйте і натріть їм стейки разом з пучкою солі. Викладіть стейки на аркуші фольги. Підготуйте овочі, сполоснувши і нарізавши їх. З'єднайте підготовлені овочі з зеленню, збризніть цитрусовим соком і розподіліть поверх риби. Загорніть стейки в фольгу і залиште в духовці 20 хвилин при 200 градусах. Розтоплене масло з'єднайте з рештою часником, паприкою і нарізаною петрушкою. Подавайте рибу з ароматним маслом і лимонними часточками.

    Філе кети у фользі в духовці з картоплею


    Ще одним з варіантів гарніру для риби може стати картоплю. Під час запікання в фользі він вбирає рибний сік і виходить дуже ароматним.
    Інгредієнти:

  • бульба картоплі (середнього розміру);
  • Кета у фользі в духовці – рецепт

  • оливкова олія - 55 мл;

  • апельсин - 1 шт.;

  • філе кети - 490 г;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Очистіть картоплю і наріжте її кружечками. Збризніть скибочки оливковою олією, приправити пучкою солі. Розподіліть картопляні скибочки у вигляді підкладки на аркуші фольги. Поверх картоплі покладіть пару шматків рибного філе. Полийте рибу половиною суміші цитрусових соків і також щедро посоліть. Герметично закрийте конверт і додайте рибу в духовці при 200 градусах на півгодини. Подавайте блюдо відразу по закінченні приготування.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба у фользі в духовці
    Риба у фользі в духовці
    Оригінально приготувати смачну рибу можна, не докладаючи зусиль і без особливих знань. Далі розповімо, як запекти декількома доступними способами
    Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?
    Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?
    Скумбрію можна впевнено вважати найбільш простий рибкою, яка піддається практично будь-якого способу приготування. Щоб блюдо вийшло напевно смачним і
    Риба, запечена у фользі
    Риба, запечена у фользі
    Запікання будь-якої риби у фользі - це найпростіший спосіб приготування ситного і смачного обіду. Таким чином досить складно зіпсувати рибку,
    Курка у фользі
    Курка у фользі
    Запікання м'яса з використанням фольги здатне забезпечити будь-яку страву від пересушування. Пропонуємо приготувати таким чином курку і розповімо, як
    Кета, запечена в духовці
    Кета, запечена в духовці
    Кета не тільки дуже корисна риба з рядом цінних властивостей, але ще й дуже смачна. І якщо ви стоїте перед питанням - що ж приготувати з кети, то ми
    Кета - рецепти
    Кета - рецепти
    Кета - популярна і смачна рибка, з якої готують найрізноманітніші страви, супи, котлети, запікають її в духовці, роблять стейки. Читаємо наші нові і