Кета у фользі в духовці – рецепт
У світі кета вважається найбільш широкорозповсюдженій рибою серед всіх лососевих. Вона також смачна, жирна і поживна, як і її родичі, ідеально підходить для приготування на сковороді, в пароварці або в духовці. Тут ми маємо намір розглянути останній спосіб і приділити увагу рецептами кети у фользі в духовці.
Почати пропонуємо з самого простого рецепту риби, ідеально підходить для тих випадків, коли ви хочете приготувати швидкий вечерю на швидку руку.
Інгредієнти:
філе кети - 520 г;
лимон - 1 шт.;
гілочки розмарину - 4-5 шт.;
сіль, перець.
Приготування
Розділіть філе на дві рівні порції і перевірте, щоб рибної м'якоті не залишилося кісток. Посипавши філе сіллю з перцем, злегка збийте спеції долонею і викладіть рибу на аркуші фольги. Поверх розмістіть скибочку лимона і пару гілочок розмарину. Загорніть листи з фольги і помістіть рибу в духову шафу на 20 хвилин при 200 градусах.
До свята тушку кети можна запекти цілком, наповнивши черевце овочами і ароматними травами.
Інгредієнти:
кета - 28 кг;
морква - 65 г;
стебла селери - 65 г;
сушений чебрець - 1/2 ч. ложки;
ріпчаста цибуля - 65 г;
зубки часнику - 2 шт.;
лист лавра;
сухе біле вино - 460 мл
Приготування
Попатравши черевце кети, промийте його, обсушіть і викладіть рибу на великий подвійний аркуш фольги. Довільно, але дрібно, наріжте селера, морква і цибуля. Посоліть рибу, наповніть черевце сумішшю овочів і чебрецю, покладіть розрізану часник і лавр. Стінки черевця зафіксуйте будь-яким зручним чином, наприклад шпажками або звичайною не синтетичною ниткою. Загорніть краю листа фольги, влийте вино і щільно закрийте конверт. Кета, запечена у фользі буде перебувати в духовці близько 50 хвилин при 200 градусах.
Риба в компанії овочів вважається чи не найбільш здоровою опцією меню, а тому, якщо ви вирішите приготувати корисну трапези на вечерю, то зупиніть свою увагу на цьому простому рецепті.
Інгредієнти:
стейки кети - 4 шт.;
часник - 15 зубков;
чебрець - 3 гілочки;
вершкове масло - 55 г;
кабачок - 280 м;
томат - 115 г;
жменю зеленої цибулі і петрушки;
паприка - 1 ч. ложка;
сік одного лимона;
Приготування
Перед тим, як приготувати кету в духовці у фользі, половину часнику пюрируйте і натріть їм стейки разом з пучкою солі. Викладіть стейки на аркуші фольги. Підготуйте овочі, сполоснувши і нарізавши їх. З'єднайте підготовлені овочі з зеленню, збризніть цитрусовим соком і розподіліть поверх риби. Загорніть стейки в фольгу і залиште в духовці 20 хвилин при 200 градусах. Розтоплене масло з'єднайте з рештою часником, паприкою і нарізаною петрушкою. Подавайте рибу з ароматним маслом і лимонними часточками.
Ще одним з варіантів гарніру для риби може стати картоплю. Під час запікання в фользі він вбирає рибний сік і виходить дуже ароматним.
Інгредієнти:
бульба картоплі (середнього розміру);
оливкова олія - 55 мл;
апельсин - 1 шт.;
філе кети - 490 г;
лимон - 1 шт.
Приготування
Очистіть картоплю і наріжте її кружечками. Збризніть скибочки оливковою олією, приправити пучкою солі. Розподіліть картопляні скибочки у вигляді підкладки на аркуші фольги. Поверх картоплі покладіть пару шматків рибного філе. Полийте рибу половиною суміші цитрусових соків і також щедро посоліть. Герметично закрийте конверт і додайте рибу в духовці при 200 градусах на півгодини. Подавайте блюдо відразу по закінченні приготування.
Рецепт запікання кети у фользі в духовці
Почати пропонуємо з самого простого рецепту риби, ідеально підходить для тих випадків, коли ви хочете приготувати швидкий вечерю на швидку руку.
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть філе на дві рівні порції і перевірте, щоб рибної м'якоті не залишилося кісток. Посипавши філе сіллю з перцем, злегка збийте спеції долонею і викладіть рибу на аркуші фольги. Поверх розмістіть скибочку лимона і пару гілочок розмарину. Загорніть листи з фольги і помістіть рибу в духову шафу на 20 хвилин при 200 градусах.
Кета цілком у фользі в духовці – рецепт
До свята тушку кети можна запекти цілком, наповнивши черевце овочами і ароматними травами.
Інгредієнти:
Приготування
Попатравши черевце кети, промийте його, обсушіть і викладіть рибу на великий подвійний аркуш фольги. Довільно, але дрібно, наріжте селера, морква і цибуля. Посоліть рибу, наповніть черевце сумішшю овочів і чебрецю, покладіть розрізану часник і лавр. Стінки черевця зафіксуйте будь-яким зручним чином, наприклад шпажками або звичайною не синтетичною ниткою. Загорніть краю листа фольги, влийте вино і щільно закрийте конверт. Кета, запечена у фользі буде перебувати в духовці близько 50 хвилин при 200 градусах.
Стейки кети з овочами у фользі в духовці – рецепт
Риба в компанії овочів вважається чи не найбільш здоровою опцією меню, а тому, якщо ви вирішите приготувати корисну трапези на вечерю, то зупиніть свою увагу на цьому простому рецепті.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати кету в духовці у фользі, половину часнику пюрируйте і натріть їм стейки разом з пучкою солі. Викладіть стейки на аркуші фольги. Підготуйте овочі, сполоснувши і нарізавши їх. З'єднайте підготовлені овочі з зеленню, збризніть цитрусовим соком і розподіліть поверх риби. Загорніть стейки в фольгу і залиште в духовці 20 хвилин при 200 градусах. Розтоплене масло з'єднайте з рештою часником, паприкою і нарізаною петрушкою. Подавайте рибу з ароматним маслом і лимонними часточками.
Філе кети у фользі в духовці з картоплею
Ще одним з варіантів гарніру для риби може стати картоплю. Під час запікання в фользі він вбирає рибний сік і виходить дуже ароматним.
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть картоплю і наріжте її кружечками. Збризніть скибочки оливковою олією, приправити пучкою солі. Розподіліть картопляні скибочки у вигляді підкладки на аркуші фольги. Поверх картоплі покладіть пару шматків рибного філе. Полийте рибу половиною суміші цитрусових соків і також щедро посоліть. Герметично закрийте конверт і додайте рибу в духовці при 200 градусах на півгодини. Подавайте блюдо відразу по закінченні приготування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба у фользі в духовці
Оригінально приготувати смачну рибу можна, не докладаючи зусиль і без особливих знань. Далі розповімо, як запекти декількома доступними способами
Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?
Скумбрію можна впевнено вважати найбільш простий рибкою, яка піддається практично будь-якого способу приготування. Щоб блюдо вийшло напевно смачним і
Риба, запечена у фользі
Запікання будь-якої риби у фользі - це найпростіший спосіб приготування ситного і смачного обіду. Таким чином досить складно зіпсувати рибку,
Курка у фользі
Запікання м'яса з використанням фольги здатне забезпечити будь-яку страву від пересушування. Пропонуємо приготувати таким чином курку і розповімо, як
Кета, запечена в духовці
Кета не тільки дуже корисна риба з рядом цінних властивостей, але ще й дуже смачна. І якщо ви стоїте перед питанням - що ж приготувати з кети, то ми
Кета - рецепти
Кета - популярна і смачна рибка, з якої готують найрізноманітніші страви, супи, котлети, запікають її в духовці, роблять стейки. Читаємо наші нові і