Кета, запечена в духовці
Кета – цінна риба з сімейства Лососевих. Плоть кети має характерні для всіх лососевих риб відтінки і ніжний приємний смак, це чудовий делікатесний продукт. Використання в їжу правильно приготовленої кети, загалом, благотворно впливає на організм завдяки містяться в цій рибі корисних речовин, мінеральних сполук, вітамінів і поліненасичених жирних кислот.
Кету так само як, наприклад, горбушу та інших лососевих можна смачно приготувати різними способами.
Розповімо, як смачно запекти у кету духовці, зрозуміло, для наведених нижче рецептів краще купувати свіжу рибу або свіжоморожений. У риби повинні бути ясні очі, неушкоджена блискуча луска без слизу. Свіжа кета повинна мати природний нормальний рибний запах без відтінків тіни.
Інгредієнти:
стейки кети – наприклад, 8 шт.;
жир або масло;
сіль;
зелень.
Приготування
Змащуємо жиром деко, злегка присипаємо сіллю, рідко розкладаємо гілочки зелені і зверху викладаємо стейки.
Скільки запікати кету в духовці?
Запікаємо стейки кети в духовій шафі протягом близько 25 хвилин. Подаємо із зеленню і яким-небудь соусом, наприклад, часниково-лимонним, брусничним або журавлинним, соєвим соусом, змішаним з мирином. Як гарнір можна подати картоплю, рисову локшину або рис, також добре сервірувати свіжі овочі, світле несолодке вино і чорний хліб.
В іншому варіанті можна кожен стейк запакувати окремо у фольгу, змащену жиром. Запікаємо також, близько 25 хвилин.
Інгредієнти:
кета – 1 шт. такого розміру, щоб помістилася на деко, хоча б без голови по діагоналі;
жир або рослинна олія;
зелень;
лимон.
Приготування
Выпотрошим рибку, видалити зябра, очистимо від луски і ретельно промиємо холодною водою. Голову можна відрізати. Обсушим рибу чистою серветкою і зробимо кілька бічних надрізів (через них з готової риби зручно видаляти кістки, крім того, риба краще запікається). Змастимо деко жиром або маслом, посиплемо сіллю, розкладемо рідко гілочки зелені. Зверху викладаємо кету і запікаємо в духовій шафі протягом близько 35 хвилин.
В іншому варіанті можна запекти кету, запаковану в змащену жиром фольгу. Для надійності можна упакувати двічі. Такі пакети зручні також для запікання на відкритому повітрі на решітці, чи можна запікати прямо в холонучих деревному вугіллі.
Інгредієнти:
філе кети – близько 800 м;
картопля неразваристый – 5 шт.;
жир або масло;
солодкий перець – 2 шт.;
цукіні – 200 г;
зелена цибуля;
не занадто густі натуральні молочні вершки – 100 мл;
лимон;
часник – 2 зубчики;
сухі мелені спеції (чорний перець, мускатний горіх, коріандр і ін);
зелень.
Приготування
Наріжемо філе кети порційними шматочками середнього розміру, зручними для їжі. Очищений і нарізаний кружечками картопля проваримо протягом 10 хвилин в окремій каструльці, тобто, доведемо до напівготовності, після чого акуратно відкинемо на друшляк. В рясно змащену жиром форму тісно викладаємо напівготовий картоплю, а зверху – шматочки риби, солодкого перцю і цукіні. Посипаємо рубаним зеленим луком. Змішуємо вершки з соком лимона, спеціями і продавлений часником. Заливаємо цією сумішшю овочі і рибу у формі (можна залити майонезом, краще домашнього приготування). Запікати під кришкою або без неї, як вам більше подобається. Запікаємо протягом близько 25 хвилин. Готову кету з овочами можна ще присипати тертим твердим сиром.
Кету так само як, наприклад, горбушу та інших лососевих можна смачно приготувати різними способами.
Розповімо, як смачно запекти у кету духовці, зрозуміло, для наведених нижче рецептів краще купувати свіжу рибу або свіжоморожений. У риби повинні бути ясні очі, неушкоджена блискуча луска без слизу. Свіжа кета повинна мати природний нормальний рибний запах без відтінків тіни.
Стейки кети, запечені в духовці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Змащуємо жиром деко, злегка присипаємо сіллю, рідко розкладаємо гілочки зелені і зверху викладаємо стейки.
Скільки запікати кету в духовці?
Запікаємо стейки кети в духовій шафі протягом близько 25 хвилин. Подаємо із зеленню і яким-небудь соусом, наприклад, часниково-лимонним, брусничним або журавлинним, соєвим соусом, змішаним з мирином. Як гарнір можна подати картоплю, рисову локшину або рис, також добре сервірувати свіжі овочі, світле несолодке вино і чорний хліб.
В іншому варіанті можна кожен стейк запакувати окремо у фольгу, змащену жиром. Запікаємо також, близько 25 хвилин.
Кета, запечена в духовці цілком – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Выпотрошим рибку, видалити зябра, очистимо від луски і ретельно промиємо холодною водою. Голову можна відрізати. Обсушим рибу чистою серветкою і зробимо кілька бічних надрізів (через них з готової риби зручно видаляти кістки, крім того, риба краще запікається). Змастимо деко жиром або маслом, посиплемо сіллю, розкладемо рідко гілочки зелені. Зверху викладаємо кету і запікаємо в духовій шафі протягом близько 35 хвилин.
В іншому варіанті можна запекти кету, запаковану в змащену жиром фольгу. Для надійності можна упакувати двічі. Такі пакети зручні також для запікання на відкритому повітрі на решітці, чи можна запікати прямо в холонучих деревному вугіллі.
Філе кети, запечене з овочами, під вершковим соусом в духовці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Наріжемо філе кети порційними шматочками середнього розміру, зручними для їжі. Очищений і нарізаний кружечками картопля проваримо протягом 10 хвилин в окремій каструльці, тобто, доведемо до напівготовності, після чого акуратно відкинемо на друшляк. В рясно змащену жиром форму тісно викладаємо напівготовий картоплю, а зверху – шматочки риби, солодкого перцю і цукіні. Посипаємо рубаним зеленим луком. Змішуємо вершки з соком лимона, спеціями і продавлений часником. Заливаємо цією сумішшю овочі і рибу у формі (можна залити майонезом, краще домашнього приготування). Запікати під кришкою або без неї, як вам більше подобається. Запікаємо протягом близько 25 хвилин. Готову кету з овочами можна ще присипати тертим твердим сиром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лосось, запечений у фользі
Способів приготування червоної риби безліч, але, запікаючи лосось у фользі, ви зможете насолодитися справді натуральним смаком риби. Блюдо виходить
Риба, запечена з грибами
Риба, запечена з грибами - це незвичайне, але в теж час, смачне і корисне блюдо. А приготувати його досить просто, і ми зараз розповімо. Пропонуємо
Горбуша в фользі
У горбуші міститься багато корисних речовин і вітамінів А, Е та інших. Приготувати її можна безліччю різних способів. Але найбільш щадним і корисним
Кета - рецепти
Кета - популярна і смачна рибка, з якої готують найрізноманітніші страви, супи, котлети, запікають її в духовці, роблять стейки. Читаємо наші нові і
Сом, запечений в духовці
Якщо вам пощастило стати володарем такої цінної риби як сом, ми поділимося чудовими рецептами, завдяки яким ви приготуєте дуже смачна страва! Сома,
Товстолобик, запечений в духовці
Товстолобик - смачна і корисна риба, яку варто додати в раціон харчування кожному, хто піклується про своє здоров'я. І, звичайно ж, найкращий спосіб