Кета - рецепти
Кета - поширена і популярна різновид риб в нашій країні. З неї можна приготувати безліч різноманітних страв на будь-який смак: гарячі страви, оригінальні салати, смачні закуски або пироги. Сьогодні ми розповімо вам про самих смачних і цікавих рецепти приготування кети, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.
Інгредієнти:
картопля - 3 шт.;
морква - 1 шт.;
помідор - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
спеції;
рис;
голова кети.
Приготування
З голови кети варимо рибний бульйон , проціджуємо його, знову доводимо до кипіння, додаємо заздалегідь промитий рис і варимо хвилин 10. Після цього викладаємо в суп нарізану кубиками картоплю і варимо до м'якості. Потім додаємо пасеровані цибульку з морквою, приправляємо спеціями, перемішуємо, накриваємо кришкою і доводимо суп до готовності.
Інгредієнти:
кета - 1 кг;
морква - 500 г;
сметана - 200 мл;
цибулина - 3 шт.;
помідор - 2 шт.;
лимон - 1 шт.;
борошно - 1 ст. ложка;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
З риби акуратно знімаємо шкірку, виймаємо великі кістки і філе нарізаємо маленькими кубиками. Приправляємо рибу спеціями, поливаємо лимонним сочком, обсипаємо борошном і обсмажуємо на сковороді в розігрітому маслечко. Моркву чистимо, натираємо на дрібній тертці, а цибулька шаткуємо півкільцями, перемішуємо овочі між собою і пасеруємо на середньому вогні до золотистого кольору. З помідорів знімаємо шкірку, рубаємо дрібно, викладаємо в сковороду і протушиваем кілька хвилин.
Форму для запікання змащуємо маслом, викладаємо у кілька шарів овочі, рибку і лавровий листок. Сметану змішуємо з водою, додаємо за смаком спеції і приправи, отриманим соусом заливаємо нашу страву і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності приблизно 40 хвилин.
Інгредієнти:
сир - 150 г;
стейки кети - 4 шт.;
помідор - 2 шт.;
цибулина - 2 шт.;
біле вино - 3 ст. ложки;
сушений базилік - 1 ч. ложка;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
Форму для запікання промазуємо маслом, викладаємо стейки, збризкуємо їх вином і відставляємо поки в сторону. На великій тертці натираємо сир, з помідорів обережно знімаємо шкірку, обшпаривши їх окропом, і протираємо томатну м'якоть через сито, а цибулю шаткуємо тонкими півкільцями. Рибу злегка підсолюємо, присипаємо прованськими травами, покриваємо шаром цибулі, промазуємо томатним пюре , присипаємо тертим сиром і запікаємо 20 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Інгредієнти:
філе кети - 500 г;
цибулина - 1 шт.;
яйце - 2 шт.;
майонез - 3 ст. ложки;
крохмаль - 3 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Філе кети гарненько промиваємо, витираємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю чистимо, натираємо на дрібній терочке. Саме він додасть нашим котлет приємну соковитість. Тепер змішуємо кету з цибулею, заправляємо майонезом, перемішуємо і знімаємо фарш години на 2 в затишне місце.
На великій терочке натираємо сир. Після закінчення зазначеного часу дістаємо фарш, додаємо у нього яйця, солимо і перчимо за смаком. Додаємо тертий сирочек і всипаємо картопляний крохмаль. Ретельно все перемішуємо до отримання однорідної густої маси і залишаємо фарш постояти ще хвилин 10.
Тим часом беремо сковороду, наливаємо на неї рослинне масло і розігріваємо його. Потім за допомогою великої ложки викладаємо фарш коржами котлетки і обсмажуємо з обох боків на середньому вогні до запеченої коричневої скоринки. Далі викладаємо котлети на тарілки і подаємо до столу з будь-яким соусом або кетчупом на ваш смак.
Рецепт юшки з кети
Інгредієнти:
Приготування
З голови кети варимо рибний бульйон , проціджуємо його, знову доводимо до кипіння, додаємо заздалегідь промитий рис і варимо хвилин 10. Після цього викладаємо в суп нарізану кубиками картоплю і варимо до м'якості. Потім додаємо пасеровані цибульку з морквою, приправляємо спеціями, перемішуємо, накриваємо кришкою і доводимо суп до готовності.
Рецепт кети в духовці
Інгредієнти:
Приготування
З риби акуратно знімаємо шкірку, виймаємо великі кістки і філе нарізаємо маленькими кубиками. Приправляємо рибу спеціями, поливаємо лимонним сочком, обсипаємо борошном і обсмажуємо на сковороді в розігрітому маслечко. Моркву чистимо, натираємо на дрібній тертці, а цибулька шаткуємо півкільцями, перемішуємо овочі між собою і пасеруємо на середньому вогні до золотистого кольору. З помідорів знімаємо шкірку, рубаємо дрібно, викладаємо в сковороду і протушиваем кілька хвилин.
Форму для запікання змащуємо маслом, викладаємо у кілька шарів овочі, рибку і лавровий листок. Сметану змішуємо з водою, додаємо за смаком спеції і приправи, отриманим соусом заливаємо нашу страву і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності приблизно 40 хвилин.
Рецепт стейків з кети
Інгредієнти:
Приготування
Форму для запікання промазуємо маслом, викладаємо стейки, збризкуємо їх вином і відставляємо поки в сторону. На великій тертці натираємо сир, з помідорів обережно знімаємо шкірку, обшпаривши їх окропом, і протираємо томатну м'якоть через сито, а цибулю шаткуємо тонкими півкільцями. Рибу злегка підсолюємо, присипаємо прованськими травами, покриваємо шаром цибулі, промазуємо томатним пюре , присипаємо тертим сиром і запікаємо 20 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Рецепт котлет з кети
Інгредієнти:
Приготування
Філе кети гарненько промиваємо, витираємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю чистимо, натираємо на дрібній терочке. Саме він додасть нашим котлет приємну соковитість. Тепер змішуємо кету з цибулею, заправляємо майонезом, перемішуємо і знімаємо фарш години на 2 в затишне місце.
На великій терочке натираємо сир. Після закінчення зазначеного часу дістаємо фарш, додаємо у нього яйця, солимо і перчимо за смаком. Додаємо тертий сирочек і всипаємо картопляний крохмаль. Ретельно все перемішуємо до отримання однорідної густої маси і залишаємо фарш постояти ще хвилин 10.
Тим часом беремо сковороду, наливаємо на неї рослинне масло і розігріваємо його. Потім за допомогою великої ложки викладаємо фарш коржами котлетки і обсмажуємо з обох боків на середньому вогні до запеченої коричневої скоринки. Далі викладаємо котлети на тарілки і подаємо до столу з будь-яким соусом або кетчупом на ваш смак.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба, запечена з картоплею
Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і
Горбуша - рецепти
Горбуша - нежирна риба, в якій містяться корисні мінерали для нашого організму. З неї можна приготувати безліч цікавих страви: рибну юшку, салат,
Котлети з щуки з салом
Сьогодні ми з вами поговоримо про рибні котлетки, зокрема мова піде про смачні котлети з щуки з салом. Вони виходять низькокалорійними і чудово
Пікша з цибулею і морквою
Пікша, приготовлена в духовці, виходить дуже соковитою і ароматною, зберігаючи при цьому свої корисний властивості. А якщо до риби ще додати цибулю і
Котлети з крохмалем
Котлети з додаванням крохмалю виходять соковитими і добре прожариваются. Давайте з вами розглянемо кілька простих варіантів створення м'ясних котлет
Лосось в мультиварці
Лосось - це риба з родини лососевих, дуже смачна і поживна. Приготувати її можна різними способами: посмажити, зварити, запекти. Але сьогодні ми з