Кета - поширена і популярна різновид риб в нашій країні. З неї можна приготувати безліч різноманітних страв на будь-який смак: гарячі страви, оригінальні салати, смачні закуски або пироги. Сьогодні ми розповімо вам про самих смачних і цікавих рецепти приготування кети, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.
Рецепт юшки з кети
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; помідор - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; спеції; рис; голова кети. Приготування З голови кети варимо рибний бульйон , проціджуємо його, знову доводимо до кипіння, додаємо заздалегідь промитий рис і варимо хвилин 10. Після цього викладаємо в суп нарізану кубиками картоплю і варимо до м'якості. Потім додаємо пасеровані цибульку з морквою, приправляємо спеціями, перемішуємо, накриваємо кришкою і доводимо суп до готовності.
Рецепт кети в духовці
Інгредієнти: кета - 1 кг; морква - 500 г; сметана - 200 мл; цибулина - 3 шт.; помідор - 2 шт.; лимон - 1 шт.; борошно - 1 ст. ложка; олія рослинна; спеції. Приготування З риби акуратно знімаємо шкірку, виймаємо великі кістки і філе нарізаємо маленькими кубиками. Приправляємо рибу спеціями, поливаємо лимонним сочком, обсипаємо борошном і обсмажуємо на сковороді в розігрітому маслечко. Моркву чистимо, натираємо на дрібній тертці, а цибулька шаткуємо півкільцями, перемішуємо овочі між собою і пасеруємо на середньому вогні до золотистого кольору. З помідорів знімаємо шкірку, рубаємо дрібно, викладаємо в сковороду і протушиваем кілька хвилин.
Форму для запікання змащуємо маслом, викладаємо у кілька шарів овочі, рибку і лавровий листок. Сметану змішуємо з водою, додаємо за смаком спеції і приправи, отриманим соусом заливаємо нашу страву і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності приблизно 40 хвилин.
Рецепт стейків з кети
Інгредієнти: сир - 150 г; стейки кети - 4 шт.; помідор - 2 шт.; цибулина - 2 шт.; біле вино - 3 ст. ложки; сушений базилік - 1 ч. ложка; спеції; олія рослинна. Приготування Форму для запікання промазуємо маслом, викладаємо стейки, збризкуємо їх вином і відставляємо поки в сторону. На великій тертці натираємо сир, з помідорів обережно знімаємо шкірку, обшпаривши їх окропом, і протираємо томатну м'якоть через сито, а цибулю шаткуємо тонкими півкільцями. Рибу злегка підсолюємо, присипаємо прованськими травами, покриваємо шаром цибулі, промазуємо томатним пюре , присипаємо тертим сиром і запікаємо 20 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Рецепт котлет з кети
Інгредієнти: філе кети - 500 г; цибулина - 1 шт.; яйце - 2 шт.; майонез - 3 ст. ложки; крохмаль - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Філе кети гарненько промиваємо, витираємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю чистимо, натираємо на дрібній терочке. Саме він додасть нашим котлет приємну соковитість. Тепер змішуємо кету з цибулею, заправляємо майонезом, перемішуємо і знімаємо фарш години на 2 в затишне місце.
На великій терочке натираємо сир. Після закінчення зазначеного часу дістаємо фарш, додаємо у нього яйця, солимо і перчимо за смаком. Додаємо тертий сирочек і всипаємо картопляний крохмаль. Ретельно все перемішуємо до отримання однорідної густої маси і залишаємо фарш постояти ще хвилин 10.
Тим часом беремо сковороду, наливаємо на неї рослинне масло і розігріваємо його. Потім за допомогою великої ложки викладаємо фарш коржами котлетки і обсмажуємо з обох боків на середньому вогні до запеченої коричневої скоринки. Далі викладаємо котлети на тарілки і подаємо до столу з будь-яким соусом або кетчупом на ваш смак.