У світі кета вважається найбільш широкорозповсюдженій рибою серед всіх лососевих. Вона також смачна, жирна і поживна, як і її родичі, ідеально підходить для приготування на сковороді, в пароварці або в духовці. Тут ми маємо намір розглянути останній спосіб і приділити увагу рецептами кети у фользі в духовці.
Рецепт запікання кети у фользі в духовці
Почати пропонуємо з самого простого рецепту риби, ідеально підходить для тих випадків, коли ви хочете приготувати швидкий вечерю на швидку руку.
Інгредієнти: філе кети - 520 г; лимон - 1 шт.; гілочки розмарину - 4-5 шт.; сіль, перець. Приготування Розділіть філе на дві рівні порції і перевірте, щоб рибної м'якоті не залишилося кісток. Посипавши філе сіллю з перцем, злегка збийте спеції долонею і викладіть рибу на аркуші фольги. Поверх розмістіть скибочку лимона і пару гілочок розмарину. Загорніть листи з фольги і помістіть рибу в духову шафу на 20 хвилин при 200 градусах.
Кета цілком у фользі в духовці – рецепт
До свята тушку кети можна запекти цілком, наповнивши черевце овочами і ароматними травами.
Інгредієнти: кета - 28 кг; морква - 65 г; стебла селери - 65 г; сушений чебрець - 1/2 ч. ложки; ріпчаста цибуля - 65 г; зубки часнику - 2 шт.; лист лавра; сухе біле вино - 460 мл Приготування Попатравши черевце кети, промийте його, обсушіть і викладіть рибу на великий подвійний аркуш фольги. Довільно, але дрібно, наріжте селера, морква і цибуля. Посоліть рибу, наповніть черевце сумішшю овочів і чебрецю, покладіть розрізану часник і лавр. Стінки черевця зафіксуйте будь-яким зручним чином, наприклад шпажками або звичайною не синтетичною ниткою. Загорніть краю листа фольги, влийте вино і щільно закрийте конверт. Кета, запечена у фользі буде перебувати в духовці близько 50 хвилин при 200 градусах.
Стейки кети з овочами у фользі в духовці – рецепт
Риба в компанії овочів вважається чи не найбільш здоровою опцією меню, а тому, якщо ви вирішите приготувати корисну трапези на вечерю, то зупиніть свою увагу на цьому простому рецепті.
Інгредієнти: стейки кети - 4 шт.; часник - 15 зубков; чебрець - 3 гілочки; вершкове масло - 55 г; кабачок - 280 м; томат - 115 г; жменю зеленої цибулі і петрушки; паприка - 1 ч. ложка; сік одного лимона; Приготування Перед тим, як приготувати кету в духовці у фользі, половину часнику пюрируйте і натріть їм стейки разом з пучкою солі. Викладіть стейки на аркуші фольги. Підготуйте овочі, сполоснувши і нарізавши їх. З'єднайте підготовлені овочі з зеленню, збризніть цитрусовим соком і розподіліть поверх риби. Загорніть стейки в фольгу і залиште в духовці 20 хвилин при 200 градусах. Розтоплене масло з'єднайте з рештою часником, паприкою і нарізаною петрушкою. Подавайте рибу з ароматним маслом і лимонними часточками.
Філе кети у фользі в духовці з картоплею
Ще одним з варіантів гарніру для риби може стати картоплю. Під час запікання в фользі він вбирає рибний сік і виходить дуже ароматним.
Інгредієнти: бульба картоплі (середнього розміру); оливкова олія - 55 мл; апельсин - 1 шт.; філе кети - 490 г; лимон - 1 шт. Приготування Очистіть картоплю і наріжте її кружечками. Збризніть скибочки оливковою олією, приправити пучкою солі. Розподіліть картопляні скибочки у вигляді підкладки на аркуші фольги. Поверх картоплі покладіть пару шматків рибного філе. Полийте рибу половиною суміші цитрусових соків і також щедро посоліть. Герметично закрийте конверт і додайте рибу в духовці при 200 градусах на півгодини. Подавайте блюдо відразу по закінченні приготування.