Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?

Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?

16-12-2015, 21:48
791
Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?
Якщо ви боїтеся пересушити рибу під час запікання, то скористайтеся листом фольги, який надійно утримає всю вологу і запахи. Крім іншого, рибу в конверті з фольги можна буде доповнювати різноманітними соусами, цитрусовим соком або вином, так як фольга не пропускає рідину. В рецептах з цього матеріалу ми докладніше розберемося з тим, як приготувати скумбрію в духовці у фользі.

Рецепт скумбрії у фользі в духовці


Практично вся риба прекрасно поєднується з класичними смаками східної кухні, начебто соєвого соусу, імбиру і рисового вина. В черговий раз беремося довести це в наступному рецепті.
Інгредієнти:

  • тушки скумбрії - 620;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • корінь імбиру - 1 шт. (4 см);

  • зубки часнику - 3 шт.;

  • гострий перець - за смаком;

  • пучок зеленої цибулі;

  • рисовий оцет - 5 мл;

  • томати черрі - 240 г;

  • соус соєвий - 35 мл


  • Приготування
    Попатравши і ополоснувши тушки скумбрії, натріть їх крупною морською сіллю, розтертої з часниковими зубками і гострим перцем. Розділіть імбирний корінь на шматочки і покладіть їх у выпотрошенное риб'яче черевце разом з пір'ям зеленого лука. Збризніть рибу сумішшю соєвого соусу і рисового оцту. Покрийте робочу поверхню фольгою і викладіть на лист гірку з цибулевих кілець. Зверху покладіть рибу і томати. Поверніть фольгу конвертом. Скільки запікати скумбрію у фользі в духовці визначається розміром самої риби, але на тушку середнього розміру піде не більше 20 хвилин при 200 градусах.

    Скумбрія в фользі в духовці з лимоном


    Прискорити приготування риби можна, якщо попередньо відокремити філе. Для цього проведіть ножем уздовж хребта і почніть поступово спускатися по реберних кісток у бік черевної порожнини, намагаючись захопити якомога більше м'якоті.
    Інгредієнти:

  • філе хека - 830 г;

  • вершкове масло - 25 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • зубки часнику - 3 шт.;

  • біле вино (сухе) - 55 мл;

  • листя лавра - 2 шт.


  • Приготування
    Рясно приправте обидва шматочка філе морської сіллю. Наріжте вершкове масло і розподіліть на одному з шматків риби. Зверху розкладіть листя лавра, а за ними нарізані пелюстками часникові зубки. Накрийте перше філе другим шматком і оберніть подвійним листом фольги. Не запечатав конверт до кінця, влийте в нього вино і закрийте отвір.
    Готуємо скумбрію в духовці у фользі при 200 градусах 12-15 хвилин.

    Запікання скумбрії з рисом у фользі в духовці


    Скумбрію, як і будь-яку іншу рибу, можна запікати у фользі прямо з гарніром, поклавши останній в черевце риби. В якості гарніру в цій варіації страви ми використовуємо простий рис, який доповнимо спеціями і овочами.
    Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • насіння коріандру - 1 ч. ложка;

  • куркума - 5 г;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • солодкий перець - 85 м;

  • мелена паприка - 1 ч. ложка;

  • зубки часнику - 2 шт.;

  • родзинки - 55 г;

  • тушки скумбрії - 780 р.


  • Приготування
    Відваривши рис, приправте його куркумою і паприкою. Насіння коріандру обсмажте, розітріть в ступі і додайте до крупі. Спасеруйте овочі і з'єднайте їх з родзинками. Додайте овочі і родзинки до відварного рису, після чого наповніть крупою в порожнину тушки. Оберніть рибу фольгою і запікайте 25 хвилин при 190 градусах.

    Приготування скумбрії в духовці у фользі


    Інгредієнти:

  • скумбрія - 3 тушки;

  • вершкове масло - 55 г;

  • жменя петрушки та зеленої цибулі;

  • цибуля ріпчаста - 35 г;
  • Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?

  • сік лимона - 35 мл;

  • щіпка кайенского перцю;

  • діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;

  • зубки часнику - 2 шт.


  • Приготування
    Натріть цибулю, подрібніть зелень і пюрируйте зубок часнику. З'єднайте всі підготовлені інгредієнти з іншими складовими зі списку і покладіть все в порожнину рибної тушки. Оберніть скумбрію листом фольги і залиште в духовці при 200 градусах 25 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба у фользі в духовці
    Риба у фользі в духовці
    Оригінально приготувати смачну рибу можна, не докладаючи зусиль і без особливих знань. Далі розповімо, як запекти декількома доступними способами
    Скумбрія в фользі в духовці
    Скумбрія в фользі в духовці
    Скумбрія так улюблена багатьма, завдяки своєму чудовому смаку, щільному м'яса і невеликій кількості кісточок. До того ж ця риба досить доступна, так
    Курка у фользі
    Курка у фользі
    Запікання м'яса з використанням фольги здатне забезпечити будь-яку страву від пересушування. Пропонуємо приготувати таким чином курку і розповімо, як
    Скумбрія, запечена в духовці з овочами
    Скумбрія, запечена в духовці з овочами
    Ідеальним рішенням для легкої вечері може стати рибка запечена в духовці. Далі в статті представлені досить оригінальні рецепти, які ви зможете
    Як приготувати скумбрію в мультиварці?
    Як приготувати скумбрію в мультиварці?
    Завдяки своєму досить м'якому і щільному м'яса, скумбрію можна вважати універсальною рибою. З неї готують безліч страв. Її смажать, запікають, варять
    Скумбрія на решітці на мангалі
    Скумбрія на решітці на мангалі
    До страв, що подаються на повітрі, крім стандартних вимог (користь, смак, краса оформлення), додаються ще простота приготування і зручність подачі.