Якщо ви боїтеся пересушити рибу під час запікання, то скористайтеся листом фольги, який надійно утримає всю вологу і запахи. Крім іншого, рибу в конверті з фольги можна буде доповнювати різноманітними соусами, цитрусовим соком або вином, так як фольга не пропускає рідину. В рецептах з цього матеріалу ми докладніше розберемося з тим, як приготувати скумбрію в духовці у фользі.
Рецепт скумбрії у фользі в духовці
Практично вся риба прекрасно поєднується з класичними смаками східної кухні, начебто соєвого соусу, імбиру і рисового вина. В черговий раз беремося довести це в наступному рецепті.
Інгредієнти: тушки скумбрії - 620; ріпчаста цибуля - 95 г; корінь імбиру - 1 шт. (4 см); зубки часнику - 3 шт.; гострий перець - за смаком; пучок зеленої цибулі; рисовий оцет - 5 мл; томати черрі - 240 г; соус соєвий - 35 мл Приготування Попатравши і ополоснувши тушки скумбрії, натріть їх крупною морською сіллю, розтертої з часниковими зубками і гострим перцем. Розділіть імбирний корінь на шматочки і покладіть їх у выпотрошенное риб'яче черевце разом з пір'ям зеленого лука. Збризніть рибу сумішшю соєвого соусу і рисового оцту. Покрийте робочу поверхню фольгою і викладіть на лист гірку з цибулевих кілець. Зверху покладіть рибу і томати. Поверніть фольгу конвертом. Скільки запікати скумбрію у фользі в духовці визначається розміром самої риби, але на тушку середнього розміру піде не більше 20 хвилин при 200 градусах.
Скумбрія в фользі в духовці з лимоном
Прискорити приготування риби можна, якщо попередньо відокремити філе. Для цього проведіть ножем уздовж хребта і почніть поступово спускатися по реберних кісток у бік черевної порожнини, намагаючись захопити якомога більше м'якоті.
Інгредієнти: філе хека - 830 г; вершкове масло - 25 г; лимон - 1 шт.; зубки часнику - 3 шт.; біле вино (сухе) - 55 мл; листя лавра - 2 шт. Приготування Рясно приправте обидва шматочка філе морської сіллю. Наріжте вершкове масло і розподіліть на одному з шматків риби. Зверху розкладіть листя лавра, а за ними нарізані пелюстками часникові зубки. Накрийте перше філе другим шматком і оберніть подвійним листом фольги. Не запечатав конверт до кінця, влийте в нього вино і закрийте отвір.
Готуємо скумбрію в духовці у фользі при 200 градусах 12-15 хвилин.
Запікання скумбрії з рисом у фользі в духовці
Скумбрію, як і будь-яку іншу рибу, можна запікати у фользі прямо з гарніром, поклавши останній в черевце риби. В якості гарніру в цій варіації страви ми використовуємо простий рис, який доповнимо спеціями і овочами.
Інгредієнти: рис - 1 ст.; насіння коріандру - 1 ч. ложка; куркума - 5 г; ріпчаста цибуля - 75 г; солодкий перець - 85 м; мелена паприка - 1 ч. ложка; зубки часнику - 2 шт.; родзинки - 55 г; тушки скумбрії - 780 р. Приготування Відваривши рис, приправте його куркумою і паприкою. Насіння коріандру обсмажте, розітріть в ступі і додайте до крупі. Спасеруйте овочі і з'єднайте їх з родзинками. Додайте овочі і родзинки до відварного рису, після чого наповніть крупою в порожнину тушки. Оберніть рибу фольгою і запікайте 25 хвилин при 190 градусах.
Приготування скумбрії в духовці у фользі
Інгредієнти: скумбрія - 3 тушки; вершкове масло - 55 г; жменя петрушки та зеленої цибулі; цибуля ріпчаста - 35 г; сік лимона - 35 мл; щіпка кайенского перцю; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; зубки часнику - 2 шт. Приготування Натріть цибулю, подрібніть зелень і пюрируйте зубок часнику. З'єднайте всі підготовлені інгредієнти з іншими складовими зі списку і покладіть все в порожнину рибної тушки. Оберніть скумбрію листом фольги і залиште в духовці при 200 градусах 25 хвилин.