Вернуться назад Распечатать

Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?

Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?
Якщо ви боїтеся пересушити рибу під час запікання, то скористайтеся листом фольги, який надійно утримає всю вологу і запахи. Крім іншого, рибу в конверті з фольги можна буде доповнювати різноманітними соусами, цитрусовим соком або вином, так як фольга не пропускає рідину. В рецептах з цього матеріалу ми докладніше розберемося з тим, як приготувати скумбрію в духовці у фользі.

Рецепт скумбрії у фользі в духовці


Практично вся риба прекрасно поєднується з класичними смаками східної кухні, начебто соєвого соусу, імбиру і рисового вина. В черговий раз беремося довести це в наступному рецепті.
Інгредієнти:

  • тушки скумбрії - 620;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • корінь імбиру - 1 шт. (4 см);

  • зубки часнику - 3 шт.;

  • гострий перець - за смаком;

  • пучок зеленої цибулі;

  • рисовий оцет - 5 мл;

  • томати черрі - 240 г;

  • соус соєвий - 35 мл


  • Приготування
    Попатравши і ополоснувши тушки скумбрії, натріть їх крупною морською сіллю, розтертої з часниковими зубками і гострим перцем. Розділіть імбирний корінь на шматочки і покладіть їх у выпотрошенное риб'яче черевце разом з пір'ям зеленого лука. Збризніть рибу сумішшю соєвого соусу і рисового оцту. Покрийте робочу поверхню фольгою і викладіть на лист гірку з цибулевих кілець. Зверху покладіть рибу і томати. Поверніть фольгу конвертом. Скільки запікати скумбрію у фользі в духовці визначається розміром самої риби, але на тушку середнього розміру піде не більше 20 хвилин при 200 градусах.

    Скумбрія в фользі в духовці з лимоном


    Прискорити приготування риби можна, якщо попередньо відокремити філе. Для цього проведіть ножем уздовж хребта і почніть поступово спускатися по реберних кісток у бік черевної порожнини, намагаючись захопити якомога більше м'якоті.
    Інгредієнти:

  • філе хека - 830 г;

  • вершкове масло - 25 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • зубки часнику - 3 шт.;

  • біле вино (сухе) - 55 мл;

  • листя лавра - 2 шт.


  • Приготування
    Рясно приправте обидва шматочка філе морської сіллю. Наріжте вершкове масло і розподіліть на одному з шматків риби. Зверху розкладіть листя лавра, а за ними нарізані пелюстками часникові зубки. Накрийте перше філе другим шматком і оберніть подвійним листом фольги. Не запечатав конверт до кінця, влийте в нього вино і закрийте отвір.
    Готуємо скумбрію в духовці у фользі при 200 градусах 12-15 хвилин.

    Запікання скумбрії з рисом у фользі в духовці


    Скумбрію, як і будь-яку іншу рибу, можна запікати у фользі прямо з гарніром, поклавши останній в черевце риби. В якості гарніру в цій варіації страви ми використовуємо простий рис, який доповнимо спеціями і овочами.
    Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • насіння коріандру - 1 ч. ложка;

  • куркума - 5 г;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • солодкий перець - 85 м;

  • мелена паприка - 1 ч. ложка;

  • зубки часнику - 2 шт.;

  • родзинки - 55 г;

  • тушки скумбрії - 780 р.


  • Приготування
    Відваривши рис, приправте його куркумою і паприкою. Насіння коріандру обсмажте, розітріть в ступі і додайте до крупі. Спасеруйте овочі і з'єднайте їх з родзинками. Додайте овочі і родзинки до відварного рису, після чого наповніть крупою в порожнину тушки. Оберніть рибу фольгою і запікайте 25 хвилин при 190 градусах.

    Приготування скумбрії в духовці у фользі


    Інгредієнти:

  • скумбрія - 3 тушки;

  • вершкове масло - 55 г;

  • жменя петрушки та зеленої цибулі;

  • цибуля ріпчаста - 35 г;
  • Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?

  • сік лимона - 35 мл;

  • щіпка кайенского перцю;

  • діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;

  • зубки часнику - 2 шт.


  • Приготування
    Натріть цибулю, подрібніть зелень і пюрируйте зубок часнику. З'єднайте всі підготовлені інгредієнти з іншими складовими зі списку і покладіть все в порожнину рибної тушки. Оберніть скумбрію листом фольги і залиште в духовці при 200 градусах 25 хвилин.