Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Скумбрія в фользі в духовці

Скумбрія в фользі в духовці

16-12-2015, 21:49
504
Скумбрія в фользі в духовці
Приготування риби в духовій шафі може стати справжньою проблемою для недосвідченого кулінара. Ніжну рибну м'якоть можна легко пересушити при неправильно вибраному температурному режимі, але від подібних неприємностей можна врятуватися, якщо готувати рибу в конверті з фольги. Нижче ми розберемо схему приготування на прикладі скумбрії запеченої у фользі в духовці.

Рецепт скумбрії у фользі в духовці


Всім відомо, що риба і морепродукти чудово поєднуються з цитрусовими. Ми, як правило, звикли використовувати в рецептах тільки лимони, але не найгіршою парою скумбрії можуть стати апельсини, легка солодкість яких додасть страві приємний смаковий відтінок.
Інгредієнти:

  • тушки скумбрії - 4 шт.;

  • гострий перець чилі - 2 шт.;

  • апельсини - 2 шт.;

  • оливкова олія - 35 мл


  • Приготування
    Попатравши тушку скумбрії і ретельно сполоснувши її, натріть рибу сумішшю солі і перцю зсередини і зовні. Подрібніть гострий перець і покладіть його в порожнину. Зверху збризніть рибу маслом і цитрусовим соком. Посипте цедрою. Загорніть скумбрію в конверт з фольги і залиште запікати при 200 градусах. Приготування скумбрії в духовці у фользі займе від 15 до 20 хвилин, але час приготування визначається розміром тушок.

    Скумбрія в фользі в духовці з лимоном


    Прийнято вважати, що ніжний смак риби легко перебити великою кількістю прянощів і спецій. Довести протилежне беремося наступним рецептом, в рамках якого філе приправляється сумішшю куміна, паприки і лимона.
    Інгредієнти:

  • філе скумбрії - 4 шт.;

  • томатне пюре - 15 г;

  • мелена паприка - 1 ч. ложка;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • мелений кумін - 1/2 ч. ложки;

  • цедра лимона - 1/2 ч. ложки;

  • фіолетовий цибулю - 110 г;

  • сік 1/2 лимона.


  • Приготування
    Переконайтеся в тому, що в м'якоті скумбрії не залишилося кісток, після чого прийміть за приготування маринаду. Для останнього необхідно з'єднати томатну пасту з невеликою кількістю масла, пюрированным часником, паприкою, кумином, цитрусовим соком і цедрою. Далі отримана суміш розподіляється по тушки скумбрії з обох сторін. Риба повинна промаринуватися близько 20 хвилин. Після, філе викладають на лист фольги, попередньо розподіливши на ньому подушку з цибулевих кілець. Скільки запікати скумбрію у фользі в духовці залежить від розміру філе, але в середньому, риба готується 12-15 хвилин при 200 градусах.

    Скумбрія у фользі з овочами в духовці


    Ще один плюс приготування риби у фользі полягає в тому, що філе можна доповнити будь-якими добавками, начебто свіжих овочів і прянощів, тим самим наповнивши блюдо абсолютно різноманітними ароматами і смаками. Ця скумбрія готується з додаванням доступних і поширених продуктів, але результат вийде досить незвичайним.
    Інгредієнти:

  • скумбрія - 540 г;

  • морква - 110 г;

  • картопля - 90 г;

  • сушений перець чилі - за смаком;

  • цибулю-шалот - 75 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • томатна паста - 15 г;

  • лист лавра - 2 шт.;

  • щіпка порошку каррі;

  • овочевий бульйон - 115 мл


  • Приготування
    Скумбрія в фользі в духовці

    Натріть тушки скумбрії пучкою солі і покладіть лист лавра в черевну порожнину. Туди ж відправте шматочки перцю чилі і пюрированный часниковий зубок. Додайте рибу на подушці з цибулевих кілець і моркви. Наріжте картопляні бульби найтоншими скибочками і також підкладіть під рибну тушку. Розведіть томатну пасту бульйоном і додайте трохи каррі. Поверніть фольгу конвертом, і влийте бульйон. З'єднайте краю конверта з фольги разом і відправте рибу в духовку. Запікання скумбрії у фользі в духовці займає близько 18-20 хвилин при 190 градусах. Після, рибу викладають на блюдо прямо разом з овочевим бульйоном. Скумбрію у фользі в духовці подають з рисом або порцією рисової локшини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба у фользі в духовці
    Риба у фользі в духовці
    Оригінально приготувати смачну рибу можна, не докладаючи зусиль і без особливих знань. Далі розповімо, як запекти декількома доступними способами
    Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?
    Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?
    Скумбрію можна впевнено вважати найбільш простий рибкою, яка піддається практично будь-якого способу приготування. Щоб блюдо вийшло напевно смачним і
    Скумбрія, запечена в духовці з овочами
    Скумбрія, запечена в духовці з овочами
    Ідеальним рішенням для легкої вечері може стати рибка запечена в духовці. Далі в статті представлені досить оригінальні рецепти, які ви зможете
    Як приготувати скумбрію в мультиварці?
    Як приготувати скумбрію в мультиварці?
    Завдяки своєму досить м'якому і щільному м'яса, скумбрію можна вважати універсальною рибою. З неї готують безліч страв. Її смажать, запікають, варять
    Скумбрія на решітці на мангалі
    Скумбрія на решітці на мангалі
    До страв, що подаються на повітрі, крім стандартних вимог (користь, смак, краса оформлення), додаються ще простота приготування і зручність подачі.
    Скумбрія у фользі на мангалі
    Скумбрія у фользі на мангалі
    Що може бути смачніше рибки, приготовленої своїми руками? Тільки скумбрія, запечена у фользі на мангалі. Це відмінна альтернатива м'ясним стравам,