Приготування риби в духовій шафі може стати справжньою проблемою для недосвідченого кулінара. Ніжну рибну м'якоть можна легко пересушити при неправильно вибраному температурному режимі, але від подібних неприємностей можна врятуватися, якщо готувати рибу в конверті з фольги. Нижче ми розберемо схему приготування на прикладі скумбрії запеченої у фользі в духовці.
Рецепт скумбрії у фользі в духовці
Всім відомо, що риба і морепродукти чудово поєднуються з цитрусовими. Ми, як правило, звикли використовувати в рецептах тільки лимони, але не найгіршою парою скумбрії можуть стати апельсини, легка солодкість яких додасть страві приємний смаковий відтінок.
Інгредієнти: тушки скумбрії - 4 шт.; гострий перець чилі - 2 шт.; апельсини - 2 шт.; оливкова олія - 35 мл Приготування Попатравши тушку скумбрії і ретельно сполоснувши її, натріть рибу сумішшю солі і перцю зсередини і зовні. Подрібніть гострий перець і покладіть його в порожнину. Зверху збризніть рибу маслом і цитрусовим соком. Посипте цедрою. Загорніть скумбрію в конверт з фольги і залиште запікати при 200 градусах. Приготування скумбрії в духовці у фользі займе від 15 до 20 хвилин, але час приготування визначається розміром тушок.
Скумбрія в фользі в духовці з лимоном
Прийнято вважати, що ніжний смак риби легко перебити великою кількістю прянощів і спецій. Довести протилежне беремося наступним рецептом, в рамках якого філе приправляється сумішшю куміна, паприки і лимона.
Інгредієнти: філе скумбрії - 4 шт.; томатне пюре - 15 г; мелена паприка - 1 ч. ложка; часникові зубки - 3 шт.; мелений кумін - 1/2 ч. ложки; цедра лимона - 1/2 ч. ложки; фіолетовий цибулю - 110 г; сік 1/2 лимона. Приготування Переконайтеся в тому, що в м'якоті скумбрії не залишилося кісток, після чого прийміть за приготування маринаду. Для останнього необхідно з'єднати томатну пасту з невеликою кількістю масла, пюрированным часником, паприкою, кумином, цитрусовим соком і цедрою. Далі отримана суміш розподіляється по тушки скумбрії з обох сторін. Риба повинна промаринуватися близько 20 хвилин. Після, філе викладають на лист фольги, попередньо розподіливши на ньому подушку з цибулевих кілець. Скільки запікати скумбрію у фользі в духовці залежить від розміру філе, але в середньому, риба готується 12-15 хвилин при 200 градусах.
Скумбрія у фользі з овочами в духовці
Ще один плюс приготування риби у фользі полягає в тому, що філе можна доповнити будь-якими добавками, начебто свіжих овочів і прянощів, тим самим наповнивши блюдо абсолютно різноманітними ароматами і смаками. Ця скумбрія готується з додаванням доступних і поширених продуктів, але результат вийде досить незвичайним.
Інгредієнти: скумбрія - 540 г; морква - 110 г; картопля - 90 г; сушений перець чилі - за смаком; цибулю-шалот - 75 г; часникові зубки - 4 шт.; томатна паста - 15 г; лист лавра - 2 шт.; щіпка порошку каррі; овочевий бульйон - 115 мл Приготування Натріть тушки скумбрії пучкою солі і покладіть лист лавра в черевну порожнину. Туди ж відправте шматочки перцю чилі і пюрированный часниковий зубок. Додайте рибу на подушці з цибулевих кілець і моркви. Наріжте картопляні бульби найтоншими скибочками і також підкладіть під рибну тушку. Розведіть томатну пасту бульйоном і додайте трохи каррі. Поверніть фольгу конвертом, і влийте бульйон. З'єднайте краю конверта з фольги разом і відправте рибу в духовку. Запікання скумбрії у фользі в духовці займає близько 18-20 хвилин при 190 градусах. Після, рибу викладають на блюдо прямо разом з овочевим бульйоном. Скумбрію у фользі в духовці подають з рисом або порцією рисової локшини.