Курка у фользі
Курятина, в особливості біле м'ясо тушки, неймовірно ніжна і здатне легко пересушиться при неправильно обраній температури або часу приготування. Пакет з фольги може позбавити вас від подібних проблем. Запечена у фользі курятина фактично готується у власному соку (або ж тієї рідини, яку ви вирішили доповнити її) і набирається ароматами, які ви поклали в конверт. На виході м'ясо виходить соковитим навіть у випадку, якщо ви запізнилися з часом.
Ще один плюс курки у фользі полягає в тому, що птицю можна готувати відразу ж разом з гарніром. У цьому рецепті, в якості останнього ми вирішили вибрати картоплю, а філе самої птиці згорнути в рулет і покрити беконом.
Інгредієнти:
куряче філе - 12 кг;
бекон - 45 г;
соус барбекю - 235 мл;
мед - 45 мл;
картопляні бульби - 245 г;
гілочки розмарину - 4 шт.;
горіхи - 115 г;
вершкове масло - 45 г;
жменя зелені петрушки;
зубки часнику - 2 шт.
Приготування
Надріжте кожне куряче філе уздовж, але не до кінця. Розкрийте м'якоть на зразок книги і приправте з обох сторін. Змастіть м'ясо соусом барбекю і покладіть в надріз суміш з подрібнених горіхів з зеленню петрушки і часником. Накрийте начинку другою половинкою філе і поверніть курятину в рулет. Оберніть м'ясо смужками бекону і зафіксуйте шпажками, якщо в цьому є необхідність.
Розділіть бульби картоплі на не великі шматочки довільної форми. Розподіліть картоплю на аркуші фольги, приправте, збризніть маслом і викладіть поверх філе в беконі. Загорніть фольгу в конверт. Залиште рулет з курки у фользі при 170 градусах на півгодини.
Інгредієнти:
кетчуп - 45 мл;
куряче філе - 620 г;
картопляні бульби - 310 г;
солодкий перець - 135 г;
пучок зеленої цибулі;
тертий сир - 85 р.
Приготування
Розділіть куряче філе на великі кубики і приправте сіллю з перцем. Доповніть курятину кетчупом і викладіть на лист фольги. Змішайте м'ясо з шматочками овочів: кубиками очищеного картоплі і півкільцями солодкого перцю. Посипте все зеленню цибулі і поверніть фольгу конвертом. Запікайте м'ясо 35 хвилин при 190 градусах, потім розкрийте краї фольги і присипте блюдо сиром. Залиште останній повністю розплавитися перед сервіруванням.
За аналогією можна приготувати курку в фользі в мультиварці, виставивши «Випічку» на 40 хвилин.
Хочете приготувати повноцінний обід з курятини, але страждаєте від нестачі часу? Тоді цей рецепт стане для вас справжнім порятунком. Курятину можна запекти відразу в ароматному томатному соусі з овочами і грибами, а потім подавати окремо або в компанії гарніру.
Інгредієнти:
тушка курки - 12 кг;
спаржа - 270 г;
печериці - 270 г;
томатний кетчуп - 320 мл;
сушений базилік - 1 ч. ложка;
часникові зубки - 3 шт.;
вершкове масло - 35 р.
Приготування
Розділіть курячу тушку на шматки, збризніть кожен оливковою олією і приправити сіллю з перцем. Розподіліть курятину, а також шматочки спаржі і гриби по чотирьох конвертах з фольги. По краях м'яса розкладіть шматочки спаржі і грибів. З'єднайте кетчуп з пюрированным часником, розтопленим олією та базиліком. Розділіть порівну соус між конвертами і добре перемішайте. З'єднайте краю конверта з фольги разом і відправте птицю готуватися. Скільки запікати курку в фользі в духовці залежить від розміру шматків птиці, в середньому, при 200 градусах, курятина буде готуватися близько 25-30 хвилин.
В самому кінці приготування, після вилучення м'яса з духовки, залиште курятину полежати в конверті 5-7 хвилин, а після подавайте, попередньо посипавши зеленню.
Курка з картоплею в фользі в духовці
Ще один плюс курки у фользі полягає в тому, що птицю можна готувати відразу ж разом з гарніром. У цьому рецепті, в якості останнього ми вирішили вибрати картоплю, а філе самої птиці згорнути в рулет і покрити беконом.
Інгредієнти:
Приготування
Надріжте кожне куряче філе уздовж, але не до кінця. Розкрийте м'якоть на зразок книги і приправте з обох сторін. Змастіть м'ясо соусом барбекю і покладіть в надріз суміш з подрібнених горіхів з зеленню петрушки і часником. Накрийте начинку другою половинкою філе і поверніть курятину в рулет. Оберніть м'ясо смужками бекону і зафіксуйте шпажками, якщо в цьому є необхідність.
Розділіть бульби картоплі на не великі шматочки довільної форми. Розподіліть картоплю на аркуші фольги, приправте, збризніть маслом і викладіть поверх філе в беконі. Загорніть фольгу в конверт. Залиште рулет з курки у фользі при 170 градусах на півгодини.
Курка, запечена шматочками в фользі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть куряче філе на великі кубики і приправте сіллю з перцем. Доповніть курятину кетчупом і викладіть на лист фольги. Змішайте м'ясо з шматочками овочів: кубиками очищеного картоплі і півкільцями солодкого перцю. Посипте все зеленню цибулі і поверніть фольгу конвертом. Запікайте м'ясо 35 хвилин при 190 градусах, потім розкрийте краї фольги і присипте блюдо сиром. Залиште останній повністю розплавитися перед сервіруванням.
За аналогією можна приготувати курку в фользі в мультиварці, виставивши «Випічку» на 40 хвилин.
Як приготувати курку в духовці у фользі?
Хочете приготувати повноцінний обід з курятини, але страждаєте від нестачі часу? Тоді цей рецепт стане для вас справжнім порятунком. Курятину можна запекти відразу в ароматному томатному соусі з овочами і грибами, а потім подавати окремо або в компанії гарніру.
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть курячу тушку на шматки, збризніть кожен оливковою олією і приправити сіллю з перцем. Розподіліть курятину, а також шматочки спаржі і гриби по чотирьох конвертах з фольги. По краях м'яса розкладіть шматочки спаржі і грибів. З'єднайте кетчуп з пюрированным часником, розтопленим олією та базиліком. Розділіть порівну соус між конвертами і добре перемішайте. З'єднайте краю конверта з фольги разом і відправте птицю готуватися. Скільки запікати курку в фользі в духовці залежить від розміру шматків птиці, в середньому, при 200 градусах, курятина буде готуватися близько 25-30 хвилин.
В самому кінці приготування, після вилучення м'яса з духовки, залиште курятину полежати в конверті 5-7 хвилин, а після подавайте, попередньо посипавши зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка в вершково-часниковому соусі
Доповнення будь-якого м'ясного страви всілякими соусами здатне кардинально перетворити блюдо. Таким чином можна вчинити з курячим філе, як ми і
Молодий картопля запечена в духовці
У сезон молодої картоплі приготуйте це швидке, смачне і дуже смачне блюдо, яке неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. Пропонуємо рецепт простого
Камбала у фользі в духовці
Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє
Короп у фользі в духовці
Короп - прісноводна риба, яка славиться своїм ніжним смаком і безліччю дрібних кісток. Саме через велику кількість кісточок короп не підійде в якості
Картопля у фользі, запечений в духовці
Картоплю можна приготувати по-різному: на плиті, в аерогрилі, в мікрохвильовці, і, звичайно ж, в духовці. Якщо ви хочете запекти картоплю у фользі,
Картопля у фользі
Картоплю можна приготувати різними способами, один з них - запікання в фользі. Взагалі, запекти картоплю у фользі можна з шматочком масла, з овочами,