Курятина, в особливості біле м'ясо тушки, неймовірно ніжна і здатне легко пересушиться при неправильно обраній температури або часу приготування. Пакет з фольги може позбавити вас від подібних проблем. Запечена у фользі курятина фактично готується у власному соку (або ж тієї рідини, яку ви вирішили доповнити її) і набирається ароматами, які ви поклали в конверт. На виході м'ясо виходить соковитим навіть у випадку, якщо ви запізнилися з часом.
Курка з картоплею в фользі в духовці
Ще один плюс курки у фользі полягає в тому, що птицю можна готувати відразу ж разом з гарніром. У цьому рецепті, в якості останнього ми вирішили вибрати картоплю, а філе самої птиці згорнути в рулет і покрити беконом.
Інгредієнти: куряче філе - 12 кг; бекон - 45 г; соус барбекю - 235 мл; мед - 45 мл; картопляні бульби - 245 г; гілочки розмарину - 4 шт.; горіхи - 115 г; вершкове масло - 45 г; жменя зелені петрушки; зубки часнику - 2 шт. Приготування Надріжте кожне куряче філе уздовж, але не до кінця. Розкрийте м'якоть на зразок книги і приправте з обох сторін. Змастіть м'ясо соусом барбекю і покладіть в надріз суміш з подрібнених горіхів з зеленню петрушки і часником. Накрийте начинку другою половинкою філе і поверніть курятину в рулет. Оберніть м'ясо смужками бекону і зафіксуйте шпажками, якщо в цьому є необхідність.
Розділіть бульби картоплі на не великі шматочки довільної форми. Розподіліть картоплю на аркуші фольги, приправте, збризніть маслом і викладіть поверх філе в беконі. Загорніть фольгу в конверт. Залиште рулет з курки у фользі при 170 градусах на півгодини.
Курка, запечена шматочками в фользі в духовці
Інгредієнти: кетчуп - 45 мл; куряче філе - 620 г; картопляні бульби - 310 г; солодкий перець - 135 г; пучок зеленої цибулі; тертий сир - 85 р. Приготування Розділіть куряче філе на великі кубики і приправте сіллю з перцем. Доповніть курятину кетчупом і викладіть на лист фольги. Змішайте м'ясо з шматочками овочів: кубиками очищеного картоплі і півкільцями солодкого перцю. Посипте все зеленню цибулі і поверніть фольгу конвертом. Запікайте м'ясо 35 хвилин при 190 градусах, потім розкрийте краї фольги і присипте блюдо сиром. Залиште останній повністю розплавитися перед сервіруванням.
За аналогією можна приготувати курку в фользі в мультиварці, виставивши «Випічку» на 40 хвилин.
Як приготувати курку в духовці у фользі?
Хочете приготувати повноцінний обід з курятини, але страждаєте від нестачі часу? Тоді цей рецепт стане для вас справжнім порятунком. Курятину можна запекти відразу в ароматному томатному соусі з овочами і грибами, а потім подавати окремо або в компанії гарніру.
Інгредієнти: тушка курки - 12 кг; спаржа - 270 г; печериці - 270 г; томатний кетчуп - 320 мл; сушений базилік - 1 ч. ложка; часникові зубки - 3 шт.; вершкове масло - 35 р. Приготування Розділіть курячу тушку на шматки, збризніть кожен оливковою олією і приправити сіллю з перцем.
Розподіліть курятину, а також шматочки спаржі і гриби по чотирьох конвертах з фольги. По краях м'яса розкладіть шматочки спаржі і грибів. З'єднайте кетчуп з пюрированным часником, розтопленим олією та базиліком. Розділіть порівну соус між конвертами і добре перемішайте. З'єднайте краю конверта з фольги разом і відправте птицю готуватися. Скільки запікати курку в фользі в духовці залежить від розміру шматків птиці, в середньому, при 200 градусах, курятина буде готуватися близько 25-30 хвилин.
В самому кінці приготування, після вилучення м'яса з духовки, залиште курятину полежати в конверті 5-7 хвилин, а після подавайте, попередньо посипавши зеленню.