Зрази з фаршу
Зрази з фаршу з додаванням овочів, грибів або без них – ідеальне сезонне гаряче блюдо, що дозволяє досита нагодувати цілу сім'ю за досить скромну вартість. Кілька варіантів смачних рецептів ми розглянемо далі.
Традиційними прийнято вважати картопляні зрази з м'ясною начинкою – дивно простий і цікавий спосіб утилізації готового картопляного пюре. Такі зрази подають до столу з грибною і вершковою підливою, або з порцією звичайної сметани.
Інгредієнти:
готове картопляне пюре - 720 г;
борошно - 115 г;
яйце - 1 шт.;
яловичий фарш - 470 г;
ріпчаста цибуля - 55 г;
морква - 55 г;
часниковий зубок - 1 шт.;
жменя зелені петрушки;
хлібна крихта - 1/2 ст.
Приготування
Почніть з підготовки м'ясної начинки, для якої насамперед слід спасерувати разом нарізані овочі. До класичної цибульно-морквяної засмажки додати яловичий фарш і дайте йому схопитися. Приберіть начинку з вогню, приправити, доповніть зеленню петрушки і пюрированным зубком часнику.
Поки начинка охолоджується, візьміться за оболонку зрази із залишків картопляного пюре. З'єднайте пюре з яйцем і борошном, після чого ретельно перемішайте. За допомогою ложки для морозива або пари звичайних ложок, відберіть рівні порції картоплі і сформуйте їх у кульки. Перетворіть кожен з таких кульок в коржик, а в центр кожної з них викладіть м'ясну начинку. Защепіть краю картопляних коржів так, щоб покрити м'ясо. Обваляйте кожну зразу в хлібних крихтах, а потім підрум'яньте з обох сторін.
Крім картопляних зраз, існують ще й м'ясні. Таке блюдо більше нагадує котлету з начинкою, тим не менш, блюдо було визначено у народі як зрази і під цією назвою популяризується в мережі.
Інгредієнти:
курятина - 370 г;
печериці - 135 г;
кайенский перець, мускатний горіх - по щіпці;
яйце - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 75 г;
борошно - 55 р.
Приготування
Перед тим, як готувати зрази з фаршу, необхідно зробити сам фарш. Для нього курятину (можна з невеликою кількістю жиру), очищаємо від шкіри і плівок і пропускаємо через м'ясорубку. Готовий фарш доповнюємо спеціями і щедрою пучкою солі.
Тепер до грибної начинки, для якої, спершу, слід приготувати цибульну пасеровку. Для пасерування цибулю розділіть на півкільця і обсмажте до прозорості. До засмажки додайте скибочки печериць і дайте зайвої вологи з грибів випарується. Порцію фаршу скачайте і розплющите між долонями, в центр покладіть порцію грибної начинки, з'єднайте разом краю і занурте зразу в яйце. Слідом, обсипте борошном і обсмажте до готовності.
Зрази з фаршу з яйцем у світовій кулінарії носять назву «яйця по-шотландськи» – це просте блюдо, яке представляє собою невелику котлетку з відварених круто яйцем всередині. На батьківщині це популярна закуска до пива.
Інгредієнти:
яйця - 5 шт.;
м'ясний фарш - 320 г;
листя чебрецю - 1 ч. ложка;
зелень петрушки - 1 ст. ложка;
зелень цибулі - 2-3 пера;
борошно - 115 г;
хлібна крихта - 115 р.
Приготування
Відваріть 4 яйця круто, очистіть і охолодіть їх. Змішайте м'ясний фарш з подрібненою зеленню петрушки й цибулі, а також з листочками чебрецю. Готовий м'ясний фарш розділіть начетверо і розплющите кожну з порцій між долонями. У центр отриманої котлетки покладіть варене яйце і защепіть краю фаршу так, щоб повністю покрити його. Обваляйте все в борошні, потім занурте залишився збите яйце і посипте хлібної крихтою. Обсмажте зрази з фаршу з яйцем у фритюрі від 8 до 10 хвилин.
Рецепт зразів з м'ясного фаршу з картоплею
Традиційними прийнято вважати картопляні зрази з м'ясною начинкою – дивно простий і цікавий спосіб утилізації готового картопляного пюре. Такі зрази подають до столу з грибною і вершковою підливою, або з порцією звичайної сметани.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з підготовки м'ясної начинки, для якої насамперед слід спасерувати разом нарізані овочі. До класичної цибульно-морквяної засмажки додати яловичий фарш і дайте йому схопитися. Приберіть начинку з вогню, приправити, доповніть зеленню петрушки і пюрированным зубком часнику.
Поки начинка охолоджується, візьміться за оболонку зрази із залишків картопляного пюре. З'єднайте пюре з яйцем і борошном, після чого ретельно перемішайте. За допомогою ложки для морозива або пари звичайних ложок, відберіть рівні порції картоплі і сформуйте їх у кульки. Перетворіть кожен з таких кульок в коржик, а в центр кожної з них викладіть м'ясну начинку. Защепіть краю картопляних коржів так, щоб покрити м'ясо. Обваляйте кожну зразу в хлібних крихтах, а потім підрум'яньте з обох сторін.
Як приготувати зрази з курячого фаршу з грибами?
Крім картопляних зраз, існують ще й м'ясні. Таке блюдо більше нагадує котлету з начинкою, тим не менш, блюдо було визначено у народі як зрази і під цією назвою популяризується в мережі.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як готувати зрази з фаршу, необхідно зробити сам фарш. Для нього курятину (можна з невеликою кількістю жиру), очищаємо від шкіри і плівок і пропускаємо через м'ясорубку. Готовий фарш доповнюємо спеціями і щедрою пучкою солі.
Тепер до грибної начинки, для якої, спершу, слід приготувати цибульну пасеровку. Для пасерування цибулю розділіть на півкільця і обсмажте до прозорості. До засмажки додайте скибочки печериць і дайте зайвої вологи з грибів випарується. Порцію фаршу скачайте і розплющите між долонями, в центр покладіть порцію грибної начинки, з'єднайте разом краю і занурте зразу в яйце. Слідом, обсипте борошном і обсмажте до готовності.
Як приготувати зрази з фаршу з яйцем?
Зрази з фаршу з яйцем у світовій кулінарії носять назву «яйця по-шотландськи» – це просте блюдо, яке представляє собою невелику котлетку з відварених круто яйцем всередині. На батьківщині це популярна закуска до пива.
Інгредієнти:
Приготування
Відваріть 4 яйця круто, очистіть і охолодіть їх. Змішайте м'ясний фарш з подрібненою зеленню петрушки й цибулі, а також з листочками чебрецю. Готовий м'ясний фарш розділіть начетверо і розплющите кожну з порцій між долонями. У центр отриманої котлетки покладіть варене яйце і защепіть краю фаршу так, щоб повністю покрити його. Обваляйте все в борошні, потім занурте залишився збите яйце і посипте хлібної крихтою. Обсмажте зрази з фаршу з яйцем у фритюрі від 8 до 10 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні зрази з фаршем
Не секрет, що найкращий спосіб позбутися від вчорашнього картопляного пюре - це приготувати з нього що-небудь незвичайне, наприклад, дуже смачні
Зрази з яйцем
Найшвидший спосіб приготування ситного обіду - це зробити зрази з начинкою. Вони бувають з картопляної оболонки або м'ясний. А ось в якості
М'ясні зрази з начинкою
Пропонуємо відступити від звичних рецептів звичайних зраз і приготувати нове, неймовірно смачна страва з аналогічною назвою, тільки в якості оболонки
Зрази в духовці
Під назвою «зрази» багато розуміють два абсолютно різних страви: невеликі коржі з начинкою в картопляній оболонці і м'ясні котлетки з смачним
Картопляні зрази з куркою
Картопляні зрази люблять і готують практично в кожній родині! Нічого дивного, адже вони готуються дуже просто. В якості начинки - куряче філе. Готові
Зрази з сиром
Зрази - страва слов'янське. Саме тому воно поширене на території Росії і країн СНД. Звичайно, варіантів приготування цієї страви дуже багато, але ми