Зрази в духовці
Зрази, приготовлені в духовці, виходять чудово ніжними і соковитими. Для оболонки краще використовувати суміш яловичого і свинячого фаршу або картопляне пюре. А ось начинка може бути абсолютно будь-який. Так що не бійтеся фантазувати і дивуйте своїх гостей оригінальними стравами.
Інгредієнти:
картопля – 600 г;
мука – 4 ст. ложки;
олія рослинна.
Для начинки:
свіжі печериці – 200 г;
цибулина – 1 шт.;
борошно для панірування;
оливки зелені без кісточок – 05 банки.
Приготування
Перед тим, як почати готувати картопляні зрази, обробляємо гриби і нарізаємо їх скибочками. Цибулю теж чистимо, дрібно шаткуємо й обсмажуємо разом з печерицями в розігрітому маслі. Оливки дрібно рубаємо і додаємо до овочів. Картоплю чистимо, відварюємо до готовності, а потім розминаємо в пюре і підсолюємо за смаком. Всипаємо борошно і замішуємо густувате тісто. Тепер змащуємо руки рослинним маслом, беремо трохи остиглого картопляного пюре, сплющує його і в середину коржа викладаємо начинку. Акуратно формуємо невелику котлетку і обвалюємо її в борошні. Таким чином, робимо все зрази, а потім викладаємо їх на деко і запікаємо півгодини при температурі 180 градусів. Перед подачею на стіл, поливаємо страву за бажанням соєвим соусом .
Інгредієнти:
фарш м'ясний – 400 г;
цибулина – 1 шт.;
білий хліб – 2 скибочки;
яйце – 1 шт.;
молоко або вода;
горіх мускатний – за смаком;
сир – за бажанням;
спеції.
Для начинки:
яйце – 3 шт.;
свіжа зелень за бажанням.
Приготування
А ось ще один оригінальний рецепт приготування зраз в духовці – з яйцем. У білого хліба обрізаємо кірку і замочуємо м'якоть на 15 хвилин в теплій воді або молоці. Чистимо цибулину і подрібнюємо в блендері разом з віджатим хлібом. Яйце збиваємо з сіллю, меленим перцем і мускатним горіхом. У м'ясний фарш додаємо подрібнену цибульну суміш, додаємо яйце і добре вимішуємо. З готового фаршу формуємо невеликі коржі. Для начинки, відварюємо круто яйця, а потім остуджуємо їх, знімаємо шкаралупу і розрізаємо навпіл. На кожну корж кладемо варене яйце, рубану зелень, зверху прикривають другим коржем і щільно з'єднуємо краю. Викладаємо заготовки на змащений маслом деко і відправляємо в розігріту духовку на 55 хвилин. За бажанням посипаємо м'ясні зрази тертим сиром і запікаємо в духовці до його розплавлення.
Картопляні зрази в духовці
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Перед тим, як почати готувати картопляні зрази, обробляємо гриби і нарізаємо їх скибочками. Цибулю теж чистимо, дрібно шаткуємо й обсмажуємо разом з печерицями в розігрітому маслі. Оливки дрібно рубаємо і додаємо до овочів. Картоплю чистимо, відварюємо до готовності, а потім розминаємо в пюре і підсолюємо за смаком. Всипаємо борошно і замішуємо густувате тісто. Тепер змащуємо руки рослинним маслом, беремо трохи остиглого картопляного пюре, сплющує його і в середину коржа викладаємо начинку. Акуратно формуємо невелику котлетку і обвалюємо її в борошні. Таким чином, робимо все зрази, а потім викладаємо їх на деко і запікаємо півгодини при температурі 180 градусів. Перед подачею на стіл, поливаємо страву за бажанням соєвим соусом .
Рецепт м'ясних зраз в духовці
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
А ось ще один оригінальний рецепт приготування зраз в духовці – з яйцем. У білого хліба обрізаємо кірку і замочуємо м'якоть на 15 хвилин в теплій воді або молоці. Чистимо цибулину і подрібнюємо в блендері разом з віджатим хлібом. Яйце збиваємо з сіллю, меленим перцем і мускатним горіхом. У м'ясний фарш додаємо подрібнену цибульну суміш, додаємо яйце і добре вимішуємо. З готового фаршу формуємо невеликі коржі. Для начинки, відварюємо круто яйця, а потім остуджуємо їх, знімаємо шкаралупу і розрізаємо навпіл. На кожну корж кладемо варене яйце, рубану зелень, зверху прикривають другим коржем і щільно з'єднуємо краю. Викладаємо заготовки на змащений маслом деко і відправляємо в розігріту духовку на 55 хвилин. За бажанням посипаємо м'ясні зрази тертим сиром і запікаємо в духовці до його розплавлення.
Рекомендуємо добрі рецепти
Зрази з яйцем
Найшвидший спосіб приготування ситного обіду - це зробити зрази з начинкою. Вони бувають з картопляної оболонки або м'ясний. А ось в якості
М'ясні зрази з начинкою
Пропонуємо відступити від звичних рецептів звичайних зраз і приготувати нове, неймовірно смачна страва з аналогічною назвою, тільки в якості оболонки
Картопляні зрази з сиром
Картопляні зрази можна приготувати з свіжозвареної картоплі або ж із залишків пюре. Головне підібрати хорошу начинку. Пропонуємо начинити зрази
Зрази з сиром
Зрази - страва слов'янське. Саме тому воно поширене на території Росії і країн СНД. Звичайно, варіантів приготування цієї страви дуже багато, але ми
Зрази з грибами - рецепт
Апетитні зрази з грибами - це ситне і швидке блюдо на кожен день, встояти перед яким неможливо навіть під час дієт. Рецепт справжніх картопляних зраз
М'ясні зрази з яйцем
Зрази - це популярне блюдо російської, білоруської, української кухні. Являє собою просту котлету з начинкою. І зараз ми вам розповімо, як смачно і