Вернуться назад Распечатать

Зрази в духовці

Зрази в духовці
Зрази, приготовлені в духовці, виходять чудово ніжними і соковитими. Для оболонки краще використовувати суміш яловичого і свинячого фаршу або картопляне пюре. А ось начинка може бути абсолютно будь-який. Так що не бійтеся фантазувати і дивуйте своїх гостей оригінальними стравами.

Картопляні зрази в духовці


Інгредієнти:

  • картопля – 600 г;

  • мука – 4 ст. ложки;

  • олія рослинна.


  • Для начинки:

  • свіжі печериці – 200 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • борошно для панірування;

  • оливки зелені без кісточок – 05 банки.


  • Приготування
    Перед тим, як почати готувати картопляні зрази, обробляємо гриби і нарізаємо їх скибочками. Цибулю теж чистимо, дрібно шаткуємо й обсмажуємо разом з печерицями в розігрітому маслі. Оливки дрібно рубаємо і додаємо до овочів. Картоплю чистимо, відварюємо до готовності, а потім розминаємо в пюре і підсолюємо за смаком. Всипаємо борошно і замішуємо густувате тісто. Тепер змащуємо руки рослинним маслом, беремо трохи остиглого картопляного пюре, сплющує його і в середину коржа викладаємо начинку. Акуратно формуємо невелику котлетку і обвалюємо її в борошні. Таким чином, робимо все зрази, а потім викладаємо їх на деко і запікаємо півгодини при температурі 180 градусів. Перед подачею на стіл, поливаємо страву за бажанням соєвим соусом .

    Рецепт м'ясних зраз в духовці


    Інгредієнти:

  • фарш м'ясний – 400 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • білий хліб – 2 скибочки;

  • яйце – 1 шт.;

  • молоко або вода;

  • горіх мускатний – за смаком;

  • сир – за бажанням;

  • спеції.


  • Для начинки:

  • яйце – 3 шт.;

  • свіжа зелень за бажанням.


  • Приготування
    Зрази в духовці

    А ось ще один оригінальний рецепт приготування зраз в духовці – з яйцем. У білого хліба обрізаємо кірку і замочуємо м'якоть на 15 хвилин в теплій воді або молоці. Чистимо цибулину і подрібнюємо в блендері разом з віджатим хлібом. Яйце збиваємо з сіллю, меленим перцем і мускатним горіхом. У м'ясний фарш додаємо подрібнену цибульну суміш, додаємо яйце і добре вимішуємо. З готового фаршу формуємо невеликі коржі. Для начинки, відварюємо круто яйця, а потім остуджуємо їх, знімаємо шкаралупу і розрізаємо навпіл. На кожну корж кладемо варене яйце, рубану зелень, зверху прикривають другим коржем і щільно з'єднуємо краю. Викладаємо заготовки на змащений маслом деко і відправляємо в розігріту духовку на 55 хвилин. За бажанням посипаємо м'ясні зрази тертим сиром і запікаємо в духовці до його розплавлення.