Зрази, приготовлені в духовці, виходять чудово ніжними і соковитими. Для оболонки краще використовувати суміш яловичого і свинячого фаршу або картопляне пюре. А ось начинка може бути абсолютно будь-який. Так що не бійтеся фантазувати і дивуйте своїх гостей оригінальними стравами.
Картопляні зрази в духовці
Інгредієнти: картопля – 600 г; мука – 4 ст. ложки; олія рослинна. Для начинки:
свіжі печериці – 200 г; цибулина – 1 шт.; борошно для панірування; оливки зелені без кісточок – 05 банки. Приготування Перед тим, як почати готувати картопляні зрази, обробляємо гриби і нарізаємо їх скибочками. Цибулю теж чистимо, дрібно шаткуємо й обсмажуємо разом з печерицями в розігрітому маслі. Оливки дрібно рубаємо і додаємо до овочів. Картоплю чистимо, відварюємо до готовності, а потім розминаємо в пюре і підсолюємо за смаком. Всипаємо борошно і замішуємо густувате тісто. Тепер змащуємо руки рослинним маслом, беремо трохи остиглого картопляного пюре, сплющує його і в середину коржа викладаємо начинку. Акуратно формуємо невелику котлетку і обвалюємо її в борошні. Таким чином, робимо все зрази, а потім викладаємо їх на деко і запікаємо півгодини при температурі 180 градусів. Перед подачею на стіл, поливаємо страву за бажанням соєвим соусом .
Рецепт м'ясних зраз в духовці
Інгредієнти: фарш м'ясний – 400 г; цибулина – 1 шт.; білий хліб – 2 скибочки; яйце – 1 шт.; молоко або вода; горіх мускатний – за смаком; сир – за бажанням; спеції. Для начинки:
яйце – 3 шт.; свіжа зелень за бажанням. Приготування А ось ще один оригінальний рецепт приготування зраз в духовці – з яйцем. У білого хліба обрізаємо кірку і замочуємо м'якоть на 15 хвилин в теплій воді або молоці. Чистимо цибулину і подрібнюємо в блендері разом з віджатим хлібом. Яйце збиваємо з сіллю, меленим перцем і мускатним горіхом. У м'ясний фарш додаємо подрібнену цибульну суміш, додаємо яйце і добре вимішуємо. З готового фаршу формуємо невеликі коржі. Для начинки, відварюємо круто яйця, а потім остуджуємо їх, знімаємо шкаралупу і розрізаємо навпіл. На кожну корж кладемо варене яйце, рубану зелень, зверху прикривають другим коржем і щільно з'єднуємо краю. Викладаємо заготовки на змащений маслом деко і відправляємо в розігріту духовку на 55 хвилин. За бажанням посипаємо м'ясні зрази тертим сиром і запікаємо в духовці до його розплавлення.