Зрази з фаршу з додаванням овочів, грибів або без них – ідеальне сезонне гаряче блюдо, що дозволяє досита нагодувати цілу сім'ю за досить скромну вартість. Кілька варіантів смачних рецептів ми розглянемо далі.
Рецепт зразів з м'ясного фаршу з картоплею
Традиційними прийнято вважати картопляні зрази з м'ясною начинкою – дивно простий і цікавий спосіб утилізації готового картопляного пюре. Такі зрази подають до столу з грибною і вершковою підливою, або з порцією звичайної сметани.
Інгредієнти: готове картопляне пюре - 720 г; борошно - 115 г; яйце - 1 шт.; яловичий фарш - 470 г; ріпчаста цибуля - 55 г; морква - 55 г; часниковий зубок - 1 шт.; жменя зелені петрушки; хлібна крихта - 1/2 ст. Приготування Почніть з підготовки м'ясної начинки, для якої насамперед слід спасерувати разом нарізані овочі. До класичної цибульно-морквяної засмажки додати яловичий фарш і дайте йому схопитися. Приберіть начинку з вогню, приправити, доповніть зеленню петрушки і пюрированным зубком часнику.
Поки начинка охолоджується, візьміться за оболонку зрази із залишків картопляного пюре. З'єднайте пюре з яйцем і борошном, після чого ретельно перемішайте. За допомогою ложки для морозива або пари звичайних ложок, відберіть рівні порції картоплі і сформуйте їх у кульки. Перетворіть кожен з таких кульок в коржик, а в центр кожної з них викладіть м'ясну начинку. Защепіть краю картопляних коржів так, щоб покрити м'ясо. Обваляйте кожну зразу в хлібних крихтах, а потім підрум'яньте з обох сторін.
Як приготувати зрази з курячого фаршу з грибами?
Крім картопляних зраз, існують ще й м'ясні. Таке блюдо більше нагадує котлету з начинкою, тим не менш, блюдо було визначено у народі як зрази і під цією назвою популяризується в мережі.
Інгредієнти: курятина - 370 г; печериці - 135 г; кайенский перець, мускатний горіх - по щіпці; яйце - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 75 г; борошно - 55 р. Приготування Перед тим, як готувати зрази з фаршу, необхідно зробити сам фарш. Для нього курятину (можна з невеликою кількістю жиру), очищаємо від шкіри і плівок і пропускаємо через м'ясорубку. Готовий фарш доповнюємо спеціями і щедрою пучкою солі.
Тепер до грибної начинки, для якої, спершу, слід приготувати цибульну пасеровку. Для пасерування цибулю розділіть на півкільця і обсмажте до прозорості. До засмажки додайте скибочки печериць і дайте зайвої вологи з грибів випарується. Порцію фаршу скачайте і розплющите між долонями, в центр покладіть порцію грибної начинки, з'єднайте разом краю і занурте зразу в яйце. Слідом, обсипте борошном і обсмажте до готовності.
Як приготувати зрази з фаршу з яйцем?
Зрази з фаршу з яйцем у світовій кулінарії носять назву «яйця по-шотландськи» – це просте блюдо, яке представляє собою невелику котлетку з відварених круто яйцем всередині. На батьківщині це популярна закуска до пива.
Інгредієнти: яйця - 5 шт.; м'ясний фарш - 320 г; листя чебрецю - 1 ч. ложка; зелень петрушки - 1 ст. ложка; зелень цибулі - 2-3 пера; борошно - 115 г; хлібна крихта - 115 р. Приготування Відваріть 4 яйця круто, очистіть і охолодіть їх. Змішайте м'ясний фарш з подрібненою зеленню петрушки й цибулі, а також з листочками чебрецю. Готовий м'ясний фарш розділіть начетверо і розплющите кожну з порцій між долонями. У центр отриманої котлетки покладіть варене яйце і защепіть краю фаршу так, щоб повністю покрити його. Обваляйте все в борошні, потім занурте залишився збите яйце і посипте хлібної крихтою. Обсмажте зрази з фаршу з яйцем у фритюрі від 8 до 10 хвилин.