Печінкові котлети - рецепт
Відмінний спосіб нагодувати печінкою тих, хто навідріз відмовляється вживати її - це приготувати смачні котлетки. В компанії з овочами та спеціями перемелена печінка по-новому розкриває свої якості, що позитивно позначається на сприйнятті смаку.
Інгредієнти:
яловича печінка (або будь-яка інша) – 550 г;
крупа манна – 140-150 г;
часник – 2-3 зубчики;
ріпчаста цибуля – 160 г;
свіжозмелену перець – за смаком;
спеції – за смаком;
сіль – за смаком;
сухарі панірувальні;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Яловичу печінку промиваємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками і пропускаємо через м'ясорубку разом з попередньо очищеним, нашаткованою і обсмаженою на рафінованій олії цибулею і свіжим часником. В отриману масу додаємо манну крупу, сіль, мелений чорний перець і спеції і гарненько перемішуємо. Залишаємо отриману основу для печінкових котлет для настоювання при кімнатній температурі на тридцять хвилин.
Після цього насипаємо в мисочку панірувальні сухарі, накладаємо по черзі столовою ложкою потроху фаршу, обвалюємо його гарненько, надаючи котлет красиву форму і тут же розміщуємо їх в сковороді з прогрітим рафінованою олією. Підрум'янюємо вироби з двох сторін на вогні трохи нижче середнього, а потім витягуємо на тарілку і можемо подавати.
Інгредієнти:
свиняча печінка (або будь-яка інша) – 550 г;
пластівці вівсяні швидкого приготування – 110 г;
молоко – 220 мл;
часник – 2-3 зубчики;
ріпчаста цибуля – 100 г;
морква – 100 г;
борошно кукурудзяне – 60 г;
свіжозмелену перець – за смаком;
спеції – за смаком;
сіль – за смаком;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Вівсяні пластівці швидкого приготування заливаємо молоком і даємо настоятися до розбухання і перетворення в в'язку масу.
Свинячу печінку промиваємо, позбавляємося від великих судин і розрізаємо м'якоть на дрібні скибочки. Очищаємо часник, а цибулю ще й розрізаємо на кілька частин. Подрібнюємо підготовлену печінку, часник і цибулю, скориставшись чашею блендера з насадкою «Ніж» або ж м'ясорубкою. Моркву також очищаємо, а потім перетираємо через маленьку тертку. Змішуємо всі подрібнені компоненти в миску, додаємо розмоклі в молоці вівсяні пластівці, кукурудзяне борошно, сіль, мелений чорний перець і спеції на свій вибір і ретельно перемішуємо.
Тепер прогріваємо на сковороді рослинну рафіновану олію і смажимо печінкові котлети на помірному вогні, як звичайні оладки, накладаючи потроху приготовленої суміші за допомогою ложки і обсмажуючи її з двох сторін до готовності і рум'янцю.
Інгредієнти:
куряча печінка (або будь-яка інша) – 550 г;
відварений рис – 175 г;
яйце – 1 шт.;
часник – 2-3 зубчики;
ріпчаста цибуля – 100 г;
крохмаль – 30 г;
свіжозмелену перець – за смаком;
спеції – за смаком;
сіль – за смаком;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Як і в попередніх варіантах перемелюємо попередньо підготовлену печінку, цибулю і часник в блендері або м'ясорубці. Відварену до готовності рис подрібнюємо разом з іншими компонентами весь або при бажанні залишаємо частково цілими зернятками. В отриману подрібнену суміш вбиваємо яйце, додаємо крохмаль, сіль, перець і спеції і гарненько перемішуємо.
Смажимо печінкові котлети традиційно, як оладки в рослинній олії з двох сторін. В кінці смаження зменшуємо вогонь до мінімуму і прикриваємо сковороду кришкою.
Печінкові котлети з яловичої печінки з манкою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Яловичу печінку промиваємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками і пропускаємо через м'ясорубку разом з попередньо очищеним, нашаткованою і обсмаженою на рафінованій олії цибулею і свіжим часником. В отриману масу додаємо манну крупу, сіль, мелений чорний перець і спеції і гарненько перемішуємо. Залишаємо отриману основу для печінкових котлет для настоювання при кімнатній температурі на тридцять хвилин.
Після цього насипаємо в мисочку панірувальні сухарі, накладаємо по черзі столовою ложкою потроху фаршу, обвалюємо його гарненько, надаючи котлет красиву форму і тут же розміщуємо їх в сковороді з прогрітим рафінованою олією. Підрум'янюємо вироби з двох сторін на вогні трохи нижче середнього, а потім витягуємо на тарілку і можемо подавати.
Печінкові котлети зі свинячої печінки з вівсяними пластівцями - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вівсяні пластівці швидкого приготування заливаємо молоком і даємо настоятися до розбухання і перетворення в в'язку масу.
Свинячу печінку промиваємо, позбавляємося від великих судин і розрізаємо м'якоть на дрібні скибочки. Очищаємо часник, а цибулю ще й розрізаємо на кілька частин. Подрібнюємо підготовлену печінку, часник і цибулю, скориставшись чашею блендера з насадкою «Ніж» або ж м'ясорубкою. Моркву також очищаємо, а потім перетираємо через маленьку тертку. Змішуємо всі подрібнені компоненти в миску, додаємо розмоклі в молоці вівсяні пластівці, кукурудзяне борошно, сіль, мелений чорний перець і спеції на свій вибір і ретельно перемішуємо.
Тепер прогріваємо на сковороді рослинну рафіновану олію і смажимо печінкові котлети на помірному вогні, як звичайні оладки, накладаючи потроху приготовленої суміші за допомогою ложки і обсмажуючи її з двох сторін до готовності і рум'янцю.
Смачні курячі печінкові котлети з рисом - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Як і в попередніх варіантах перемелюємо попередньо підготовлену печінку, цибулю і часник в блендері або м'ясорубці. Відварену до готовності рис подрібнюємо разом з іншими компонентами весь або при бажанні залишаємо частково цілими зернятками. В отриману подрібнену суміш вбиваємо яйце, додаємо крохмаль, сіль, перець і спеції і гарненько перемішуємо.
Смажимо печінкові котлети традиційно, як оладки в рослинній олії з двох сторін. В кінці смаження зменшуємо вогонь до мінімуму і прикриваємо сковороду кришкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати печінкові оладки?
Печінкові оладки - це чудове блюдо, яке приготувати просто, і виходить воно чудово смачним. Їх можна подати на сніданок і до улюбленого гарніру в
Оладки зі свинячої печінки
Рецептів печінкових оладок існує неймовірна кількість і далі в статті представлені найбільш цікаві варіанти. Пропонуємо приготувати це чудове блюдо з
Оладки з яловичої печінки
Багато хто не особливо люблять страви з печінки, та марно. Цей субпродукт досить корисний, а страв з нього можна зробити неймовірну кількість від
Котлети з свинячої печінки
Приготувати котлети теж можна по-різному. Ну ось, наприклад, котлети з свинячої печінки не тільки дуже смачні, але й корисні. Однак у приготуванні
Котлети з яловичої печінки
Яловича печінка - це дуже корисний продукт, насичений різного роду корисними речовинами і вітамінами. Однак щоб печінка була не тільки корисною, але
Оладки з печінки - рецепт
Любителям печінки рецепт таких оладок неодмінно припаде до смаку, але і тим, у кого стосунки з цим продуктом не склалися, також радимо спробувати це