Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печінкові котлети - рецепт

Печінкові котлети - рецепт

30-01-2016, 10:48
1 263
Печінкові котлети - рецепт
Відмінний спосіб нагодувати печінкою тих, хто навідріз відмовляється вживати її - це приготувати смачні котлетки. В компанії з овочами та спеціями перемелена печінка по-новому розкриває свої якості, що позитивно позначається на сприйнятті смаку.

Печінкові котлети з яловичої печінки з манкою - рецепт


Інгредієнти:

  • яловича печінка (або будь-яка інша) – 550 г;

  • крупа манна – 140-150 г;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • ріпчаста цибуля – 160 г;

  • свіжозмелену перець – за смаком;

  • спеції – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • сухарі панірувальні;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    Яловичу печінку промиваємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками і пропускаємо через м'ясорубку разом з попередньо очищеним, нашаткованою і обсмаженою на рафінованій олії цибулею і свіжим часником. В отриману масу додаємо манну крупу, сіль, мелений чорний перець і спеції і гарненько перемішуємо. Залишаємо отриману основу для печінкових котлет для настоювання при кімнатній температурі на тридцять хвилин.
    Після цього насипаємо в мисочку панірувальні сухарі, накладаємо по черзі столовою ложкою потроху фаршу, обвалюємо його гарненько, надаючи котлет красиву форму і тут же розміщуємо їх в сковороді з прогрітим рафінованою олією. Підрум'янюємо вироби з двох сторін на вогні трохи нижче середнього, а потім витягуємо на тарілку і можемо подавати.

    Печінкові котлети зі свинячої печінки з вівсяними пластівцями - рецепт


    Інгредієнти:

  • свиняча печінка (або будь-яка інша) – 550 г;

  • пластівці вівсяні швидкого приготування – 110 г;

  • молоко – 220 мл;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • ріпчаста цибуля – 100 г;

  • морква – 100 г;

  • борошно кукурудзяне – 60 г;

  • свіжозмелену перець – за смаком;

  • спеції – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    Вівсяні пластівці швидкого приготування заливаємо молоком і даємо настоятися до розбухання і перетворення в в'язку масу.
    Свинячу печінку промиваємо, позбавляємося від великих судин і розрізаємо м'якоть на дрібні скибочки. Очищаємо часник, а цибулю ще й розрізаємо на кілька частин. Подрібнюємо підготовлену печінку, часник і цибулю, скориставшись чашею блендера з насадкою «Ніж» або ж м'ясорубкою. Моркву також очищаємо, а потім перетираємо через маленьку тертку. Змішуємо всі подрібнені компоненти в миску, додаємо розмоклі в молоці вівсяні пластівці, кукурудзяне борошно, сіль, мелений чорний перець і спеції на свій вибір і ретельно перемішуємо.
    Тепер прогріваємо на сковороді рослинну рафіновану олію і смажимо печінкові котлети на помірному вогні, як звичайні оладки, накладаючи потроху приготовленої суміші за допомогою ложки і обсмажуючи її з двох сторін до готовності і рум'янцю.

    Смачні курячі печінкові котлети з рисом - рецепт


    Інгредієнти:

  • куряча печінка (або будь-яка інша) – 550 г;

  • відварений рис – 175 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • ріпчаста цибуля – 100 г;

  • крохмаль – 30 г;

  • свіжозмелену перець – за смаком;

  • спеції – за смаком;

  • сіль – за смаком;
  • Печінкові котлети - рецепт

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    Як і в попередніх варіантах перемелюємо попередньо підготовлену печінку, цибулю і часник в блендері або м'ясорубці. Відварену до готовності рис подрібнюємо разом з іншими компонентами весь або при бажанні залишаємо частково цілими зернятками. В отриману подрібнену суміш вбиваємо яйце, додаємо крохмаль, сіль, перець і спеції і гарненько перемішуємо.
    Смажимо печінкові котлети традиційно, як оладки в рослинній олії з двох сторін. В кінці смаження зменшуємо вогонь до мінімуму і прикриваємо сковороду кришкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати печінкові оладки?
    Як приготувати печінкові оладки?
    Печінкові оладки - це чудове блюдо, яке приготувати просто, і виходить воно чудово смачним. Їх можна подати на сніданок і до улюбленого гарніру в
    Оладки зі свинячої печінки
    Оладки зі свинячої печінки
    Рецептів печінкових оладок існує неймовірна кількість і далі в статті представлені найбільш цікаві варіанти. Пропонуємо приготувати це чудове блюдо з
    Оладки з яловичої печінки
    Оладки з яловичої печінки
    Багато хто не особливо люблять страви з печінки, та марно. Цей субпродукт досить корисний, а страв з нього можна зробити неймовірну кількість від
    Котлети з свинячої печінки
    Котлети з свинячої печінки
    Приготувати котлети теж можна по-різному. Ну ось, наприклад, котлети з свинячої печінки не тільки дуже смачні, але й корисні. Однак у приготуванні
    Котлети з яловичої печінки
    Котлети з яловичої печінки
    Яловича печінка - це дуже корисний продукт, насичений різного роду корисними речовинами і вітамінами. Однак щоб печінка була не тільки корисною, але
    Оладки з печінки - рецепт
    Оладки з печінки - рецепт
    Любителям печінки рецепт таких оладок неодмінно припаде до смаку, але і тим, у кого стосунки з цим продуктом не склалися, також радимо спробувати це