Як приготувати печінкові оладки?
Печінка свійської птиці та тварин – дуже корисний субпродукт, що містить у великій кількості сполуки заліза. Використовуючи печінка, як основний компонент, можна готувати найрізноманітніші корисні і смачні страви, оладки, наприклад.
Оскільки яловича печінка володіє специфічним смаком і характерним запахом, попередньо вымочим її в молоці зі спеціями.
Інгредієнти:
печінка яловича – 500 г;
молоко – 1 стакан;
часник – 2 зубчики;
суміш мелених спецій (гострий червоний і чорний перець, мускатний горіх, гвоздика, коріандр, фенхель, кмин);
борошно пшеничне – 5-8 ст. ложок;
яйце куряче – 2 шт.;
сало свиняче – 1 невеликий шматочок (або топлене масло).
Приготування
Нарізаємо печінку невеликими шматками і в робочій мисці заливаємо молоком, додаємо сухі спеції і рубаний часник. Перемішуємо і залишаємо години на 2.
Печінку промиваємо холодною водою і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, комбайна або блендера. В отриманий фарш додаємо просіяне борошно і яйця, перемішуємо і трохи додаємо сіль. Якщо вийшло занадто густо можна додати яйце і трохи молока.
Розігріту сковороду змащуємо шматочком сала (насадивши його на вилку). Великий робочої ложкою виливаємо оладки на сковороду. Смажимо на середньому вогні з переворотом на іншу сторону.
Подаємо печінкові оладки зі свіжою зеленню і сметаною або світлим соусом, наприклад, вершково-медово-лимонним. Запиваємо оладки свіжим чаєм або компотом із сухофруктів.
Куряча печінка – найкращий варіант вибору для приготування дієтичних страв, які підійдуть навіть для харчування маленьких дітей (до 5 років).
Загальна схема дій приблизно така ж, як в першому рецепті, тільки ще простіше, оскільки курячу печінку вимочити в молоці необов'язково.
Інгредієнти:
печінка куряча – 300 г;
яйце куряче – 2 шт.;
борошно пшеничне – 3-5 ст. ложок;
молоко;
масло топлене;
йогурт несолодкий або сметана для подачі.
Приготування
Печінку промиваємо, пропускаємо через м'ясорубку, додаємо яйце, просіяне борошно і трохи молока (якщо потрібно). Розігріваємо олію в сковороді. Виливаємо ложкою оладки, обсмажуємо з обох сторін. Подаємо з несолодким йогуртом або сметаною. Дітям можна подати теплий компот або свіжий неміцний чай.
Як приготувати смачні печінкові оладки з яловичої печінки?
Оскільки яловича печінка володіє специфічним смаком і характерним запахом, попередньо вымочим її в молоці зі спеціями.
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо печінку невеликими шматками і в робочій мисці заливаємо молоком, додаємо сухі спеції і рубаний часник. Перемішуємо і залишаємо години на 2.
Печінку промиваємо холодною водою і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, комбайна або блендера. В отриманий фарш додаємо просіяне борошно і яйця, перемішуємо і трохи додаємо сіль. Якщо вийшло занадто густо можна додати яйце і трохи молока.
Розігріту сковороду змащуємо шматочком сала (насадивши його на вилку). Великий робочої ложкою виливаємо оладки на сковороду. Смажимо на середньому вогні з переворотом на іншу сторону.
Подаємо печінкові оладки зі свіжою зеленню і сметаною або світлим соусом, наприклад, вершково-медово-лимонним. Запиваємо оладки свіжим чаєм або компотом із сухофруктів.
Як приготувати печінкові оладки для дитини з курячої печінки?
Куряча печінка – найкращий варіант вибору для приготування дієтичних страв, які підійдуть навіть для харчування маленьких дітей (до 5 років).
Загальна схема дій приблизно така ж, як в першому рецепті, тільки ще простіше, оскільки курячу печінку вимочити в молоці необов'язково.
Інгредієнти:
Приготування
Печінку промиваємо, пропускаємо через м'ясорубку, додаємо яйце, просіяне борошно і трохи молока (якщо потрібно). Розігріваємо олію в сковороді. Виливаємо ложкою оладки, обсмажуємо з обох сторін. Подаємо з несолодким йогуртом або сметаною. Дітям можна подати теплий компот або свіжий неміцний чай.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пишні оладки на кисляку – рецепт
Відомо, що найпопулярніше блюдо для сніданку, оладки, краще всього виходять на кисломолочної основі. Пропонуємо два нескладних рецепта цього
Оладки зі свинячої печінки
Рецептів печінкових оладок існує неймовірна кількість і далі в статті представлені найбільш цікаві варіанти. Пропонуємо приготувати це чудове блюдо з
Оладки в духовці
Оладки, напевно, найпоширеніший сніданок у більшості людей. Приготувати їх дуже просто і інгредієнти досить доступні. А приготувавши їх в духовці, ви
Оладки з яловичої печінки
Багато хто не особливо люблять страви з печінки, та марно. Цей субпродукт досить корисний, а страв з нього можна зробити неймовірну кількість від
Печінкові оладки – рецепт
Печінкові оладки стануть прекрасним сніданком або замінять легкий перекус протягом дня. Оладки з печінки досить дієтичні, підійдуть і дітям, і
Оладки з печінки - рецепт
Любителям печінки рецепт таких оладок неодмінно припаде до смаку, але і тим, у кого стосунки з цим продуктом не склалися, також радимо спробувати це