Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати печінкові оладки?

Як приготувати печінкові оладки?

4-11-2015, 20:38
687
Як приготувати печінкові оладки?
Печінка свійської птиці та тварин – дуже корисний субпродукт, що містить у великій кількості сполуки заліза. Використовуючи печінка, як основний компонент, можна готувати найрізноманітніші корисні і смачні страви, оладки, наприклад.

Як приготувати смачні печінкові оладки з яловичої печінки?


Оскільки яловича печінка володіє специфічним смаком і характерним запахом, попередньо вымочим її в молоці зі спеціями.
Інгредієнти:

  • печінка яловича – 500 г;

  • молоко – 1 стакан;

  • часник – 2 зубчики;

  • суміш мелених спецій (гострий червоний і чорний перець, мускатний горіх, гвоздика, коріандр, фенхель, кмин);

  • борошно пшеничне – 5-8 ст. ложок;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • сало свиняче – 1 невеликий шматочок (або топлене масло).


  • Приготування
    Нарізаємо печінку невеликими шматками і в робочій мисці заливаємо молоком, додаємо сухі спеції і рубаний часник. Перемішуємо і залишаємо години на 2.
    Печінку промиваємо холодною водою і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, комбайна або блендера. В отриманий фарш додаємо просіяне борошно і яйця, перемішуємо і трохи додаємо сіль. Якщо вийшло занадто густо можна додати яйце і трохи молока.
    Розігріту сковороду змащуємо шматочком сала (насадивши його на вилку). Великий робочої ложкою виливаємо оладки на сковороду. Смажимо на середньому вогні з переворотом на іншу сторону.
    Подаємо печінкові оладки зі свіжою зеленню і сметаною або світлим соусом, наприклад, вершково-медово-лимонним. Запиваємо оладки свіжим чаєм або компотом із сухофруктів.

    Як приготувати печінкові оладки для дитини з курячої печінки?


    Куряча печінка – найкращий варіант вибору для приготування дієтичних страв, які підійдуть навіть для харчування маленьких дітей (до 5 років).
    Загальна схема дій приблизно така ж, як в першому рецепті, тільки ще простіше, оскільки курячу печінку вимочити в молоці необов'язково.
    Інгредієнти:

  • печінка куряча – 300 г;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • борошно пшеничне – 3-5 ст. ложок;
  • Як приготувати печінкові оладки?

  • молоко;

  • масло топлене;

  • йогурт несолодкий або сметана для подачі.


  • Приготування
    Печінку промиваємо, пропускаємо через м'ясорубку, додаємо яйце, просіяне борошно і трохи молока (якщо потрібно). Розігріваємо олію в сковороді. Виливаємо ложкою оладки, обсмажуємо з обох сторін. Подаємо з несолодким йогуртом або сметаною. Дітям можна подати теплий компот або свіжий неміцний чай.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пишні оладки на кисляку – рецепт
    Пишні оладки на кисляку – рецепт
    Відомо, що найпопулярніше блюдо для сніданку, оладки, краще всього виходять на кисломолочної основі. Пропонуємо два нескладних рецепта цього
    Оладки зі свинячої печінки
    Оладки зі свинячої печінки
    Рецептів печінкових оладок існує неймовірна кількість і далі в статті представлені найбільш цікаві варіанти. Пропонуємо приготувати це чудове блюдо з
    Оладки в духовці
    Оладки в духовці
    Оладки, напевно, найпоширеніший сніданок у більшості людей. Приготувати їх дуже просто і інгредієнти досить доступні. А приготувавши їх в духовці, ви
    Оладки з яловичої печінки
    Оладки з яловичої печінки
    Багато хто не особливо люблять страви з печінки, та марно. Цей субпродукт досить корисний, а страв з нього можна зробити неймовірну кількість від
    Печінкові оладки – рецепт
    Печінкові оладки – рецепт
    Печінкові оладки стануть прекрасним сніданком або замінять легкий перекус протягом дня. Оладки з печінки досить дієтичні, підійдуть і дітям, і
    Оладки з печінки - рецепт
    Оладки з печінки - рецепт
    Любителям печінки рецепт таких оладок неодмінно припаде до смаку, але і тим, у кого стосунки з цим продуктом не склалися, також радимо спробувати це