Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печінкові оладки – рецепт

Печінкові оладки – рецепт

20-06-2015, 20:48
1 169
Печінкові оладки – рецепт
Смачні оладки можна готувати з різними начинками, наприклад, з м'яса або м'ясних субпродуктів, в тому числі, з печінки домашніх тварин і птахів. В таких стравах цілком гармонійно поєднуються білки і вуглеводи.
Розповімо, як можна приготувати смачні печінкові оладки – класичне недороге блюдо для сніданку або ланчу.
Краще всього готувати оладки з телячої, свинячий, або курячою печінкою (вирощувати індичат у чистому вигляді кілька суховата і горьковата, її краще використовувати навпіл з курячої).

Оладки зі свинячої печінки з рисом – рецепт


Інгредієнти:

  • печінка свиняча – близько 300 м;

  • рис зварений – близько 150 г;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • мелені спеції (мелений чорний перець, коріандр, мускатний горіх, гвоздика і ін);

  • борошно пшеничне (або в суміші з гречаної, вівсяної) – 5-8 ст. ложок;

  • жир свинячий або рослинне масло.


  • Приготування
    Печінку подрібнюємо блендером або м'ясорубкою. Додаємо зварений рис (так можна вигідно утилізувати залишки), яйця, спеції і трохи борошна. Злегка збиваємо суміш. Густоту можна регулювати додаванням молока, яєць та борошна. Розігріваємо в сковороді жир, дозуємо оладки з допомогою великої ложки. Смажимо з переворотом до приємних бажаних відтінків. Подаємо із зеленню і соусами, можна з кефіром або йогуртом, зрозуміло, без гарніру.

    Печінкові оладки з манкою – рецепт


    Інгредієнти:

  • печінка куряча – близько 400 м;

  • манна крупа – 3 ст. ложки;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • спеції сухі мелені;

  • пшеничне борошно або суміш борошна різних злаків – 3 ст. ложки;

  • жир курячий або рослинне масло.


  • Приготування
    Печінку подрібнюємо (м'ясорубка, блендер) і з'єднуємо в мисці з манною крупою (можна замінити готової не надто густою манною кашею збільшивши її кількість приблизно 2 рази). Додаємо яйця, спеції і даємо суміші постояти хвилин 20. Злегка збиваємо. Густоту тіста регулюємо пшеничним борошном. При необхідності можна розбавити тісто молоком чи сметаною, можна також додати подрібненої зелені – це підвищить корисність страви. Смажимо на сковороді з переворотом на жирі або маслі.

    Корисні печінкові оладки з морквою – рецепт


    Інгредієнти:

  • печінка теляча – близько 400 м;

  • морква – 2 шт.;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • молоко-200 мл;

  • мелені спеції (наприклад, суміш каррі);

  • мука кукурудзяна – 3 ст. ложки;

  • борошно пшеничне – 4 ст. ложки;

  • жир свинячий або топлене вершкове масло.


  • Приготування
    Кукурудзяне борошно замочуємо в 100 мл гарячого молока в окремій мисці (ретельно перемішуємо і залишаємо набухати).
    Теляча печінка має специфічний присмак і запах, вимочуємо її в 100 мл молока близько 2 годин, потім переміщаємо в друшляк. Печінку подрібнюємо (м'ясорубка, блендер, комбайн). Додаємо моркву, протерту на дрібній тертці, яйця, спеції та кукурудзяно-молочну суміш. Додаємо борошно пшеничне, злегка збиваємо, можна міксером.
    Розігріваємо в сковороді жир. Виливаємо оладки на сковороду ложкою відповідного розміру. Обсмажуємо з переворотом.
    Такі печінкові оладки вийдуть значно смачніше і корисніше, якщо замінити морква гарбузом. Можна також включити в їх
    Печінкові оладки – рецепт
    склад подрібнену свіжу зелень. Подаємо з кисломолочними напоями, соками, гарячими компотами, ройбушем, каркаде, какао без молока або несолодким гарячим шоколадом. Чудовий сніданок або ланч для бажаючих стрункішати.
    Маленька хитрість
    Зазвичай подають оладки теплими, відразу після приготування, однак може статися так, що з якоїсь причини їх не з'їли. Втратили пишність холодні остиглі оладки, пролежали кілька годин, не дуже смачні. Але вихід є: розігріємо печінкові оладки в духовці на змащеному жиром деку (або в сковороді без ручки).
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Оладки на сметані
    Оладки на сметані
    Оладки - дуже популярне російське блюдо, яке можна готувати на сніданок, полуденок або просто до чаю. Є безліч рецептів оладок, і навіть якщо у вас
    Оладки з кукурудзяного борошна
    Оладки з кукурудзяного борошна
    Оладки - відмінний сніданок для всієї родини. Приготувати їх дуже просто, на смак вони дивовижні, та і подати до них можна будь-яку добавку, будь то
    Медові оладки
    Медові оладки
    Медові оладки - чудовий сніданок, який не тільки наситить всю родину, але й підніме настрій. Приготувати медові оладки дуже просто, та й часу цей
    Оладки з печінки - рецепт
    Оладки з печінки - рецепт
    Любителям печінки рецепт таких оладок неодмінно припаде до смаку, але і тим, у кого стосунки з цим продуктом не склалися, також радимо спробувати це
    Оладки без яєць
    Оладки без яєць
    Якщо ви захотіли спекти смачні оладки до сніданку, а в будинку не виявилося яєць - не турбуйтеся! Ми вам розповімо, як можна приготувати дуже смачні