Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Оладки з печінки - рецепт

Оладки з печінки - рецепт

17-03-2015, 14:32
2 722
Оладки з печінки - рецепт
Якщо ви обожнюєте печінка у всіх її кулінарних проявах, то сьогоднішні рецепти внесуть різноманітність у ваші, що вже склалися, відносини. Не любителям цього корисного продукту ми теж радимо спробувати оладки, які своєю ніжністю вигідно відрізняються від просто обсмажених, часто пересушених, шматочків печінки. І вже абсолютно необхідні рецепти печінкових оладок мамам маленьких школярів, а як їх приготувати, ми зараз розповімо.

Оладки зі свинячої печінки з морквою


Інгредієнти:

  • печінка свиняча - 1 кг;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 6 ст. ложок;

  • молоко - 3 ст. ложки;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаку.


  • Приготування
    Печінку промиваємо, видаляємо плівки, ріжемо на невеликі шматочки і закладаємо в блендер разом з крупно покришеною цибулею. Подрібнюємо. В отриману суміш додаємо борошно, натертий на дрібній тертці моркву, пропущений через прес часник. Вливаємо молоко і вбиваємо яйця. Солимо, перчимо. Збиваємо ще раз. Отримуємо суміш, по консистенції нагадує тісто для звичайних оладок, і смажити ми їх будемо точно також. На розігріту з маслом сковороду ложкою викладаємо невеликі порції печінкового тесту. Коли морквяні оладки з печінкою «схопляться» і підрум'яняться, перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
    Подавати печінкові оладки можна як гарячими, так і вже теплими. Як гарнір відмінно підійдуть картопляне пюре, рис, гречка, макарони або салат зі свіжих овочів.

    Смачні печінкові оладки з манкою - рецепт


    Інгредієнти:

  • печінка яловича - 0 5 кг;

  • крупа манна - 5 ст. ложок;

  • яйце - 1 шт.;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • цибуля - 1 шт.;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Підготовлену печінку нарізаємо невеликими шматочками і пропускаємо через м'ясорубку разом з часником і цибулею. В отриману суміш додаємо яйце, додаємо сметану і манку. Солимо, перчимо. Перемішуємо і залишаємо мінімум на півгодини, щоб манна крупа розбухла. Смажимо оладки на добре розігрітій сковороді з двох сторін до рум'яної скоринки. Викладаємо їх у форму для запікання і пару хвилин доводимо до готовності в мікрохвильовій печі (на повній потужності). Подаємо до столу з майонезом і томатним соусом, прикрасивши зеленню.

    Печінкові оладки з рисом - рецепт


    Інгредієнти:

  • печінка куряча - 800 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • рис - 1/2 ст.;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Печінку промиваємо, видаляємо прожилки і пропускаємо через м'ясорубку. Дрібно покришену цибулю обсмажуємо до золотистого кольору. Рис попередньо відварюємо в підсоленій воді. Змішуємо всі інгредієнти, вбиваємо яйця. Солимо, перчимо. Гарненько вимішуємо тісто і смажимо оладки з двох сторін, доки не підрум'яняться. Оладки з курячої печінки за цим рецептом виходять дуже ніжними. Головне - не перетримати їх на сковороді - буквально кілька 2-3 хвилини на кожну сторону. І, оскільки рис вже входить в склад, ніякого додаткового гарніру не потрібно. Досить сметани і трохи зелені.

    Печінкові оладки з грибами


    Інгредієнти:

  • печінка індички - 500 г;

  • кабачок - 1/2 шт.;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 5 ст. ложок;

  • печериці - 250 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Оладки з печінки - рецепт
    Рецепт оладок з печінки індички дуже простий у виконанні. Гриби чистимо, нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо разом з дрібно нашаткованим цибулею. Половину кабачка очищаємо від шкірки і насіння, дрібно нарізаємо і завантажуємо в чашу комбайна. Туди ж відправляємо промиту і підготовлену печінку індички. В отриманий фарш вбиваємо яйця, додаємо борошно, молоко, солимо, перчимо. Добре все вимішуємо. Перед тим, як смажити, з'єднуємо печінковий тісто з грибами. Завдяки кабачка, оладки завжди виходять дуже соковитими.
    В рецепт таких оладок можна додати трохи більше води і спекти млинці - основу для печінкового торта .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Котлети з свинячої печінки
    Котлети з свинячої печінки
    Приготувати котлети теж можна по-різному. Ну ось, наприклад, котлети з свинячої печінки не тільки дуже смачні, але й корисні. Однак у приготуванні
    Котлети з яловичої печінки
    Котлети з яловичої печінки
    Яловича печінка - це дуже корисний продукт, насичений різного роду корисними речовинами і вітамінами. Однак щоб печінка була не тільки корисною, але
    Оладки з кабачків з бринзою
    Оладки з кабачків з бринзою
    Любителям бринзи і кабачків пропонуємо спекти смачні оладки з цими простими продуктами. Вони виходять дуже ніжними та смачними, і чудово підійдуть
    Оладки з курячого філе
    Оладки з курячого філе
    Любителям м'яса курки наші сьогоднішні рецепти припадуть до душі. Ми пропонуємо спекти дивовижні оладки з ніжного курячого філе. Страва вийде
    Оладки з картоплі
    Оладки з картоплі
    Оладки з картоплі - чудове блюдо для розвантажувальних або пісних днів. Така страва неодмінно різноманітить ваш раціон. Давайте розберемося, як