Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Котлети з свинячої печінки

Котлети з свинячої печінки

19-03-2015, 13:44
12 037
Котлети з свинячої печінки
Печінка відноситься до субпродуктів. Багато люди зневажливо ставляться до їжі такого плану. І абсолютно марно. З неї можна приготувати дуже смачні страви. Крім того печінка ще й корисна. Вона містить у своєму складі вітаміни групи В, Н, А. Мінерали такі як натрій, кальцій, фосфор, залізо, мідь, цинк. Це головний продукт для людей, які страждають анемією. Свиняча печінка багата ретинолом, який покращує обмін речовин і роботу імунної системи. Ще в давнину відварену печінку рекомендували вживати в їжу людям, що мають проблеми із зором. Але щоб свиняча печінка принесла вам користь і ви могли насолодитися смаком страв з неї, її потрібно правильно вибрати. Поверхню і колір печінки повинні бути однорідними, без плям або ущільнень. Наявність таких може говорити про серйозні захворювання тварини. Такий орган вживати в їжу не можна. Отже, тепер ви знаєте, як правильно вибирати даний продукт, а ми вам підкажемо смачні рецепти його приготування. У цій статті ми розповімо, як приготувати котлети з печінки.

Котлети з свинячої печінки


Інгредієнти:

  • печінка свиняча - 1 кг;

  • цибуля - 2 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • сало свиняче - 100 г;

  • борошно - 100 г;

  • рослинне масло - для смаження;

  • сіль, перець - за смаком.



  • Приготування
    Для того щоб приготувати котлети з печінки, потрібно очистити її від пленочек, промити, висушити і нарізати невеликими шматочками. Щоб вона стала більш ніжною, можна печінку замочити в молоці приблизно на півгодини. Але для котлет це робити необов'язково. Далі печінку разом з цибулею і салом необхідно пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері. В отриману масу вводимо яйця, сіль і перець. Перемішуємо і потихеньку додаємо борошно. Тісто по консистенції нагадує основу для оладок. На сковороді добре розігріваємо рослинне масло. Викладаємо ложкою отримане тісто котлетки і обсмажуємо з двох боків до утворення рум'яної скоринки. Котлети з печінки готові, подавати з картопляним пюре і свіжими овочами.

    Котлети з печінки з рисом


    З печінки можна також приготувати котлети з рисом - аналог м'ясних тефтелькою.

    Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 1 кг;

  • круглий рис - 10 г;

  • цибуля - 3 шт.;

  • масло рослинне для смаження;

  • сіль і чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Рис відварюємо до готовності, але важливо не переварити. Печінка миємо, прибираємо плівки і пропускаємо через м'ясорубку. Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. З'єднуємо печінка, рис, цибулю, солимо і перчимо. Смажимо наші котлети на добре розігрітому рослинному маслі з двох сторін.

    Рецепт пишних котлет із свинячої печінки



    Найчастіше котлети з печінки виходять плоскими і більше нагадують оладки. У цьому ж рецепті ми розповімо, як зробити так, щоб печінкові котлети зі свинячої печінки вийшли пишними.
    Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 500 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • манка - 7 ст. ложок;

  • часник - 3 зубчики;

  • сода;

  • панірувальні сухарі;

  • рослинна олія для смаження;

  • сіль, чорний мелений перець.
  • Котлети з свинячої печінки


    Приготування
    Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Печінка миємо, нарізаємо шматочками і обсушуємо. Подрібнюємо її в блендері разом з цибулею (можна це зробити і в м'ясорубці). Потім часник пропускаємо через прес і додаємо його до печінкової маси. Туди ж додаємо соду на кінчику ножа, гашену оцтом, манну крупу, сіль і перець. Все добре перемішуємо і даємо постояти приблизно 20 хвилин. Це потрібно для того, щоб манка набухла. Потім розігріваємо олію на сковороді, формуємо котлетки, обвалюємо їх у сухарях і смажимо до рум'яної скоринки з двох сторін. Пишні печінкові котлетки готові.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Печінка в клярі
    Печінка в клярі
    Якщо ви любите печінку, але не знаєте рецептів для її приготування, то ми підкажемо вам безліч цікавих варіантів. Сьогодні поговоримо про
    Котлети з яловичої печінки
    Котлети з яловичої печінки
    Яловича печінка - це дуже корисний продукт, насичений різного роду корисними речовинами і вітамінами. Однак щоб печінка була не тільки корисною, але
    Куряча печінка в вершках
    Куряча печінка в вершках
    Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки
    Відбивні з печінки
    Відбивні з печінки
    Відбивні з печінки - це може бути гаряча страва до обіду або смачна закуска до пива, все залежить від того за яким рецептом їх готувати. Давайте
    Начинка з печінки
    Начинка з печінки
    Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як
    Оладки з печінки - рецепт
    Оладки з печінки - рецепт
    Любителям печінки рецепт таких оладок неодмінно припаде до смаку, але і тим, у кого стосунки з цим продуктом не склалися, також радимо спробувати це