Якщо ви обожнюєте печінка у всіх її кулінарних проявах, то сьогоднішні рецепти внесуть різноманітність у ваші, що вже склалися, відносини. Не любителям цього корисного продукту ми теж радимо спробувати оладки, які своєю ніжністю вигідно відрізняються від просто обсмажених, часто пересушених, шматочків печінки. І вже абсолютно необхідні рецепти печінкових оладок мамам маленьких школярів, а як їх приготувати, ми зараз розповімо.
Оладки зі свинячої печінки з морквою
Інгредієнти: печінка свиняча - 1 кг; цибуля - 2 шт.; морква - 1 шт.; часник - 1 зубчик; яйця - 2 шт.; борошно - 6 ст. ложок; молоко - 3 ст. ложки; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаку. Приготування Печінку промиваємо, видаляємо плівки, ріжемо на невеликі шматочки і закладаємо в блендер разом з крупно покришеною цибулею. Подрібнюємо. В отриману суміш додаємо борошно, натертий на дрібній тертці моркву, пропущений через прес часник. Вливаємо молоко і вбиваємо яйця. Солимо, перчимо. Збиваємо ще раз. Отримуємо суміш, по консистенції нагадує тісто для звичайних оладок, і смажити ми їх будемо точно також. На розігріту з маслом сковороду ложкою викладаємо невеликі порції печінкового тесту. Коли морквяні оладки з печінкою «схопляться» і підрум'яняться, перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
Подавати печінкові оладки можна як гарячими, так і вже теплими. Як гарнір відмінно підійдуть картопляне пюре, рис, гречка, макарони або салат зі свіжих овочів.
Смачні печінкові оладки з манкою - рецепт
Інгредієнти: печінка яловича - 0 5 кг; крупа манна - 5 ст. ложок; яйце - 1 шт.; сметана - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; цибуля - 1 шт.; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Підготовлену печінку нарізаємо невеликими шматочками і пропускаємо через м'ясорубку разом з часником і цибулею. В отриману суміш додаємо яйце, додаємо сметану і манку. Солимо, перчимо. Перемішуємо і залишаємо мінімум на півгодини, щоб манна крупа розбухла. Смажимо оладки на добре розігрітій сковороді з двох сторін до рум'яної скоринки. Викладаємо їх у форму для запікання і пару хвилин доводимо до готовності в мікрохвильовій печі (на повній потужності). Подаємо до столу з майонезом і томатним соусом, прикрасивши зеленню.
Печінкові оладки з рисом - рецепт
Інгредієнти: печінка куряча - 800 г; цибуля - 1 шт.; яйця - 2 шт.; рис - 1/2 ст.; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Печінку промиваємо, видаляємо прожилки і пропускаємо через м'ясорубку. Дрібно покришену цибулю обсмажуємо до золотистого кольору. Рис попередньо відварюємо в підсоленій воді. Змішуємо всі інгредієнти, вбиваємо яйця. Солимо, перчимо. Гарненько вимішуємо тісто і смажимо оладки з двох сторін, доки не підрум'яняться. Оладки з курячої печінки за цим рецептом виходять дуже ніжними. Головне - не перетримати їх на сковороді - буквально кілька 2-3 хвилини на кожну сторону. І, оскільки рис вже входить в склад, ніякого додаткового гарніру не потрібно. Досить сметани і трохи зелені.
Печінкові оладки з грибами
Інгредієнти: печінка індички - 500 г; кабачок - 1/2 шт.; молоко - 1/2 ст.; яйця - 2 шт.; борошно - 5 ст. ложок; печериці - 250 г; цибуля - 2 шт.; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Рецепт оладок з печінки індички дуже простий у виконанні. Гриби чистимо, нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо разом з дрібно нашаткованим цибулею. Половину кабачка очищаємо від шкірки і насіння, дрібно нарізаємо і завантажуємо в чашу комбайна. Туди ж відправляємо промиту і підготовлену печінку індички. В отриманий фарш вбиваємо яйця, додаємо борошно, молоко, солимо, перчимо. Добре все вимішуємо. Перед тим, як смажити, з'єднуємо печінковий тісто з грибами. Завдяки кабачка, оладки завжди виходять дуже соковитими.
В рецепт таких оладок можна додати трохи більше води і спекти млинці - основу для печінкового торта .