Вернуться назад Распечатать

Як приготувати печінкові оладки?

Як приготувати печінкові оладки?
Печінка свійської птиці та тварин – дуже корисний субпродукт, що містить у великій кількості сполуки заліза. Використовуючи печінка, як основний компонент, можна готувати найрізноманітніші корисні і смачні страви, оладки, наприклад.

Як приготувати смачні печінкові оладки з яловичої печінки?


Оскільки яловича печінка володіє специфічним смаком і характерним запахом, попередньо вымочим її в молоці зі спеціями.
Інгредієнти:

  • печінка яловича – 500 г;

  • молоко – 1 стакан;

  • часник – 2 зубчики;

  • суміш мелених спецій (гострий червоний і чорний перець, мускатний горіх, гвоздика, коріандр, фенхель, кмин);

  • борошно пшеничне – 5-8 ст. ложок;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • сало свиняче – 1 невеликий шматочок (або топлене масло).


  • Приготування
    Нарізаємо печінку невеликими шматками і в робочій мисці заливаємо молоком, додаємо сухі спеції і рубаний часник. Перемішуємо і залишаємо години на 2.
    Печінку промиваємо холодною водою і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, комбайна або блендера. В отриманий фарш додаємо просіяне борошно і яйця, перемішуємо і трохи додаємо сіль. Якщо вийшло занадто густо можна додати яйце і трохи молока.
    Розігріту сковороду змащуємо шматочком сала (насадивши його на вилку). Великий робочої ложкою виливаємо оладки на сковороду. Смажимо на середньому вогні з переворотом на іншу сторону.
    Подаємо печінкові оладки зі свіжою зеленню і сметаною або світлим соусом, наприклад, вершково-медово-лимонним. Запиваємо оладки свіжим чаєм або компотом із сухофруктів.

    Як приготувати печінкові оладки для дитини з курячої печінки?


    Куряча печінка – найкращий варіант вибору для приготування дієтичних страв, які підійдуть навіть для харчування маленьких дітей (до 5 років).
    Загальна схема дій приблизно така ж, як в першому рецепті, тільки ще простіше, оскільки курячу печінку вимочити в молоці необов'язково.
    Інгредієнти:

  • печінка куряча – 300 г;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • борошно пшеничне – 3-5 ст. ложок;
  • Як приготувати печінкові оладки?

  • молоко;

  • масло топлене;

  • йогурт несолодкий або сметана для подачі.


  • Приготування
    Печінку промиваємо, пропускаємо через м'ясорубку, додаємо яйце, просіяне борошно і трохи молока (якщо потрібно). Розігріваємо олію в сковороді. Виливаємо ложкою оладки, обсмажуємо з обох сторін. Подаємо з несолодким йогуртом або сметаною. Дітям можна подати теплий компот або свіжий неміцний чай.