Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пишні оладки на кисляку – рецепт

Пишні оладки на кисляку – рецепт

1-11-2015, 22:49
1 937
Пишні оладки на кисляку – рецепт
Оладки, круглі коржі з тіста – одне з найдавніших страв і донині популярних в російській та інших слов'янських кулінарних традиціях.
Оладки являють собою коржі з негустого тесту на основі борошна і води (молока або кисломолочних продуктів), іноді з додаванням яєць та деяких інших інгредієнтів. Оладки більш ситна і багате блюдо, порівняно з млинцями традиційно готувалися до небідних будинках.

Як приготувати пишні оладки на кисляку?


Зараз, тісто на оладки, як правило, готують з додаванням харчової соди або дріжджів, завдяки чому вони виходять пишними. Звичайно ж, перш за все, нам знадобляться якісна пшеничне борошно і свіжа кисле молоко (краще зроблена з молока самостійно).

Смачні пишні оладки на кисляку – рецепт


Інгредієнти:

  • кисляк – 200 мл;

  • борошно пшеничне (можна з додаванням борошна інших злаків) – 1 склянка;

  • яйце куряче – 2-3 шт.;

  • сіль – 1 щіпка;

  • сода харчова – 1 щіпка;

  • рослинна олія;

  • шматочок свинячого сала.

  • сметана для подачі.


  • Приготування
    Замішуємо тісто з просіяного борошна, з яйцями і кислим молоком. Додаємо дрібку соди, 1 ст. ложку рослинної олії. Перемішуємо виделкою і даємо тісту підійти протягом 20 хвилин.
    Оладки будемо пекти, а не смажити – так корисніше.
    Добре розігріту сковороду змащуємо шматочком сала, насадивши його на вилку. Збиваємо тісто виделкою або міксером (так оладки вийдуть особливо пишними).
    Великою ложкою виливаємо порції тесту на сковороду, таким чином, формуємо оладки. Випікаємо на середньому вогні, коли підрум'яниться одна з боків до золотисто-коричневих відтінків, перевертаємо. Готову страву подаємо зі сметаною (з рибною ікрою або з фруктовими вареннями, сиропами). До оладок добре подати свіжий чорний чай або компот, какао. Хороший варіант сніданку або ланчу.

    Оладки на кисляку і дріжджах


    Інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка;

  • кисле молоко – 1 стакан;

  • дріжджі – невеликий шматочок або 1 пакетик;
  • Пишні оладки на кисляку – рецепт

  • яйце куряче – 1 шт.;

  • масло топлене вершкове.


  • Приготування
    У склянку кислого молока додаємо 1-2 ст. ложки борошна, розводимо дріжджі. Поміщаємо склянку в ємність з досить гарячою водою (близько 45 градусів) хвилин на 20. Коли опара підійде, додаємо борошно, яйце і збиваємо. У пісні дні яйця з рецептури можна виключити.
    Розігріваємо топлене масло в сковороді. Обсмажуємо з переворотом з обох сторін. Подаємо зі кошторисної, рибною ікрою, варенням.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Оладки на кисляку - рецепт
    Оладки на кисляку - рецепт
    Хто з нас не любить пишні і ароматні оладки?! Їх готують на сметані, молоці, ряжанка. А сьогодні ми вам розповімо, як їх спекти на кисляку. Подаємо
    Оладки на сметані
    Оладки на сметані
    Оладки - дуже популярне російське блюдо, яке можна готувати на сніданок, полуденок або просто до чаю. Є безліч рецептів оладок, і навіть якщо у вас
    Оладки з кукурудзяного борошна
    Оладки з кукурудзяного борошна
    Оладки - відмінний сніданок для всієї родини. Приготувати їх дуже просто, на смак вони дивовижні, та і подати до них можна будь-яку добавку, будь то
    Оладки без яєць
    Оладки без яєць
    Якщо ви захотіли спекти смачні оладки до сніданку, а в будинку не виявилося яєць - не турбуйтеся! Ми вам розповімо, як можна приготувати дуже смачні
    Тісто на кисляку
    Тісто на кисляку
    Кисляк - не тільки корисний кисломолочний продукт, але ще й чудова основа для тіста. Тісто з кислого підійде практично для будь-якої випічки -