Відмінний спосіб нагодувати печінкою тих, хто навідріз відмовляється вживати її - це приготувати смачні котлетки. В компанії з овочами та спеціями перемелена печінка по-новому розкриває свої якості, що позитивно позначається на сприйнятті смаку.
Печінкові котлети з яловичої печінки з манкою - рецепт
Інгредієнти: яловича печінка (або будь-яка інша) – 550 г; крупа манна – 140-150 г; часник – 2-3 зубчики; ріпчаста цибуля – 160 г; свіжозмелену перець – за смаком; спеції – за смаком; сіль – за смаком; сухарі панірувальні; рослинна рафінована олія. Приготування Яловичу печінку промиваємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками і пропускаємо через м'ясорубку разом з попередньо очищеним, нашаткованою і обсмаженою на рафінованій олії цибулею і свіжим часником. В отриману масу додаємо манну крупу, сіль, мелений чорний перець і спеції і гарненько перемішуємо. Залишаємо отриману основу для печінкових котлет для настоювання при кімнатній температурі на тридцять хвилин.
Після цього насипаємо в мисочку панірувальні сухарі, накладаємо по черзі столовою ложкою потроху фаршу, обвалюємо його гарненько, надаючи котлет красиву форму і тут же розміщуємо їх в сковороді з прогрітим рафінованою олією. Підрум'янюємо вироби з двох сторін на вогні трохи нижче середнього, а потім витягуємо на тарілку і можемо подавати.
Печінкові котлети зі свинячої печінки з вівсяними пластівцями - рецепт
Інгредієнти: свиняча печінка (або будь-яка інша) – 550 г; пластівці вівсяні швидкого приготування – 110 г; молоко – 220 мл; часник – 2-3 зубчики; ріпчаста цибуля – 100 г; морква – 100 г; борошно кукурудзяне – 60 г; свіжозмелену перець – за смаком; спеції – за смаком; сіль – за смаком; рослинна рафінована олія. Приготування Вівсяні пластівці швидкого приготування заливаємо молоком і даємо настоятися до розбухання і перетворення в в'язку масу.
Свинячу печінку промиваємо, позбавляємося від великих судин і розрізаємо м'якоть на дрібні скибочки. Очищаємо часник, а цибулю ще й розрізаємо на кілька частин. Подрібнюємо підготовлену печінку, часник і цибулю, скориставшись чашею блендера з насадкою «Ніж» або ж м'ясорубкою. Моркву також очищаємо, а потім перетираємо через маленьку тертку. Змішуємо всі подрібнені компоненти в миску, додаємо розмоклі в молоці вівсяні пластівці, кукурудзяне борошно, сіль, мелений чорний перець і спеції на свій вибір і ретельно перемішуємо.
Тепер прогріваємо на сковороді рослинну рафіновану олію і смажимо печінкові котлети на помірному вогні, як звичайні оладки, накладаючи потроху приготовленої суміші за допомогою ложки і обсмажуючи її з двох сторін до готовності і рум'янцю.
Смачні курячі печінкові котлети з рисом - рецепт
Інгредієнти: куряча печінка (або будь-яка інша) – 550 г; відварений рис – 175 г; яйце – 1 шт.; часник – 2-3 зубчики; ріпчаста цибуля – 100 г; крохмаль – 30 г; свіжозмелену перець – за смаком; спеції – за смаком; сіль – за смаком; рослинна рафінована олія. Приготування Як і в попередніх варіантах перемелюємо попередньо підготовлену печінку, цибулю і часник в блендері або м'ясорубці. Відварену до готовності рис подрібнюємо разом з іншими компонентами весь або при бажанні залишаємо частково цілими зернятками. В отриману подрібнену суміш вбиваємо яйце, додаємо крохмаль, сіль, перець і спеції і гарненько перемішуємо.
Смажимо печінкові котлети традиційно, як оладки в рослинній олії з двох сторін. В кінці смаження зменшуємо вогонь до мінімуму і прикриваємо сковороду кришкою.