» » Хачапурі з листкового тіста з сиром

Хачапурі з листкового тіста з сиром

Хачапурі з листкового тіста з сиром
Важко придумати рецепт, в якому поєднання сиру та тіста було б несмачним. Ось і хачапурі придбали світову популярність завдяки тому, що складаються з цієї нехитрої перевіреної комбінації інгредієнтів. До складу рецепта зазвичай входить бринза або адигейський сир, які викладають на дріжджову основу. Якщо часу на готування тесту не вистачає, то хачапурі з сиром можна зробити з листкового тіста, саме так ми і вирішили вчинити в цьому матеріалі.

Хачапурі з листкового тіста з сиром – рецепт


Інгредієнти:

  • листкове тісто - 900 г;

  • сир імерулі - 260 г;

  • сир сулугуні - 260 г;

  • яєчний жовток - 2 шт.;

  • борошно - 65 р.


  • Приготування
    Натріть обидва види сиру і з'єднайте з яєчним жовтком. За рахунок сильної солоності сулугуні, додавати сіль додатково не потрібно, а от трохи перцю свіжого помелу ніколи не буде зайвим. Приготувавши нехитру начинку, розділіть її на десяток порцій.
    Тісто розкачайте на присипаному борошном столі і також розділіть на 10 великих квадратів. Поверх кожного з квадратів покладіть начинку і накрийте краями тіста, складаючи їх конвертом. Поверхня хачапурі покрийте збитим з молоком жовтком. Надішліть все підігріту до 200 градусів духовку. Приготування хачапурі з листкового тіста з сиром займе близько півгодини.

    Хачапурі з листкового дріжджового тіста з сиром


    Як правило, хачапурі не прийнято готувати надто пишними, але якщо ви бажаєте отримати всі переваги листкового тіста на своїй тарілці, то використовуйте для випічки дріжджову основу.
    Інгредієнти:

  • листкове тісто (дріжджове) - 2 аркуша;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • сир сулугуні - 210 г;

  • адигейський сир - 90 г;

  • сметана - 15 г;

  • зелень коріандру - 15 р.


  • Приготування
    Підготуйте листкове тісто: розморозьте і тонко розкачайте його, а потім розділіть на квадрати однакового розміру, струшуючи надлишки борошна з поверхні. Тепер до начинку, яка готується простіше простого: натріть або розкришите сир, змішайте його з жовтком і сметаною, а потім додайте рубану зелень коріандру. Викладіть порцію сиру поверх підготовленого тіста і складіть його будь-яким зручним способом: конвертом або трикутником. Поверхня хачапурі змастіть яєчним жовтком. Хачапурі з листкове тіста з сиром сулугуні випікайте близько 20 хвилин при 200 градусах, а приступайте до трапези через 15 хвилин, після закінчення випікання.

    Хачапурі з листкового бездріжджового тіста з сиром


    Хочете незвичайного смаку, тоді зробіть хрусткі хачапурі з сиром та м'ясом з готового листкового тіста. Тут ми будемо використовувати автентичний продукт – баранину.
    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 4 листків;

  • ріпчаста цибуля - 85 м;

  • часник - 1 зубок;

  • баранина - 520 г;

  • мелений кумін і коріандр - по 1 ч. ложці;

  • сир сулугуні - 230 р.


  • Приготування
    Спасеруйте максимально подрібнену цибулю і додайте до нього часник зі спеціями і м'ясним фаршем. Коли останній підрум'яниться, зніміть начинку з вогню. З'єднайте м'ясо з тертим сиром і розкладіть начинку поверх розкатаних шматочків листкового тіста. Скріпіть краю кожного з шматочків і надсилайте все в духовку на 20 хвилин при 200.

    Хачапурі з листкового тіста з адигейський сиром


    Інгредієнти:

  • адигейський сир - 260 г;

  • сир сулугуні - 115 г;

  • жменю м'яти, петрушки і коріандру;

  • вершкове масло - 25 г;
  • Хачапурі з листкового тіста з сиром

  • яйця - 2 шт.;

  • часник - 1 зубок;

  • листкове тісто.


  • Приготування
    Візьміть приблизно по жмені кожного з різновидів зелені і довільно нарубаєте. Змішайте зелень з сирами і шматочками вершкового масла, додайте яйце і пюрированный часник. Змішавши всі компоненти разом, розкачайте тісто, наріжте його і викладіть начинку. Краї тіста з'єднайте, змастіть всі яйцем і залиште запікати при 190 градусах 20-25 хвилин.
    Додав: admin | 30-01-2016, 10:44
    Переглядів: 304