» » Хачапурі на сковороді

Хачапурі на сковороді

Хачапурі на сковороді
Так як єдиного рецепту хачапурі не існує, різні грузинські регіони стали прабатьками цілої низки різновидів цієї страви на основі сиру та тіста. Без духовки, тобто безпосередньо на сковороді, можна приготувати имеритинские хачпури, що представляють собою тонку корж, всередині якої міститься сирна начинка.

Хачапурі з сиром на сковороді – рецепт


Інгредієнти:

  • йогурт або мацоні - 500 мл;

  • яєчний жовток - 1 шт.;

  • ціле яйце - 1 шт.;

  • цукор - 15 г;

  • борошно - 600 г;

  • розпушувач - 7 г;

  • сир - 530 г;

  • вершкове масло - 90 р.


  • Приготування
    Збиваємо мацоні або йогурт із цукром і яєчним жовтком. В рідку суміш підсипаємо з'єднану з розпушувачем борошно, ретельно все перемішуємо і залишаємо на годину.
    Тим часом беремося за просту сирну начинку. За основу можна взяти як традиційний грузинський сир чкинти-квелі, так і більш доступний варіант зразок сулугуні, який, по поширеній помилці, вважається традиційним доповненням хачапурі. Змішавши тертий сир з яйцем і меленим перцем, відкладаємо начинку в бік.
    Відпочиле тісто ділимо на 8 порцій, кожну з яких розгортаємо в невелику коржик. У центр коржі кладемо жменю сирної начинки, краї тіста підбираємо і защипуємо в центрі. Обережно розгортаємо кулька з сирною начинкою до 15 см в діаметрі. Обсмажуємо хачапурі на вершковому маслі з обох сторін, одну з сторін можна посипати залишками сиру.

    Рецепт лінивих хачапурі на сковороді


    Інгредієнти:

  • сир - 220 г;

  • борошно - 80 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • кефір або мацоні - 150 мл;

  • розпушувач - 5 р.


  • Приготування
    Ледачі хачапурі на сковороді на те і ледачі, що готуються за лічені хвилини. Натріть в миску вибраний сир, змішайте його з яйцем і мацоні, а далі, підсипавши борошно з розпушувачем, замісіть густе і однорідне тісто. Доповнити основу для хачапурі можна будь свіжою зеленню і дрібкою солі в разі, якщо природної солоності сиру недостатньо.
    Виливши суміш на промаслений поверхню, готуємо смажені хачапурі на сковороді під кришкою на мінімальному вогні, спершу 5 хвилин на одній стороні, а потім ще 2-3 з іншого.

    Швидкий рецепт хачапурі на сковороді


    Інгредієнти:

  • борошно - 690 м;

  • мацоні - 480 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • вершкове масло - 45 г;

  • сода харчова - 5 г;

  • сир або суміш сирів - 1 кг.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати хачапурі на сковороді, просіваємо борошно з содою. Пару яєць збиваємо з мацоні і розтопленим маслом. Вливаємо рідини до сухої суміші і довго замішуємо еластичне і не липке тісто, чим довше замішуєте, тим краще сформується глютен і тим більш легкими, тонкими і хрусткими вийдуть коржі. Накриваємо тісто плівкою і відставляємо в сторону.
    Поки тісто відпочиває, розітріть сир з рештою яйцем. При бажанні можете додати зелень, але в класичному рецепті це не вітають. Ділимо тісто на порції, розгортаємо в коржі, в центр кладемо сирну начинку, защипуємо краю і знову розгортаємо. Швидкі хачапурі залишається лише підсмажити на сковороді з обох сторін і можна подавати.

    Хачапурі з картоплею на сковороді


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 980 р;

  • молоко - 280 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • дріжджі сухі - 10 г;

  • цукор - 15 р.


  • Для начинки:

  • картопля (велика) - 6 бульб;

  • вершкове масло - 70 г;
  • Хачапурі на сковороді

  • молоко - 50 мл


  • Приготування
    Розводимо дріжджі в теплому молоці з цукром і залишаємо на 10 хвилин. Вбиваємо в дріжджовий розчин яйце, додаємо борошно і замішуємо тісто. Даємо йому підійти, збільшившись в розмірах у два рази.
    Тим часом відварюємо картопляні бульби і пюрируем їх з молоком і маслом. Викладаємо картопляне пюре на основу з дріжджового тіста, краї тіста підбираємо. Розкачуємо хачапурі до діаметру в 15 см і обсмажуємо на вершковому маслі до рум'яної скоринки.
    Додав: admin | 21-06-2015, 12:01
    Переглядів: 2174