Хачапурі на сковороді

Хачапурі з сиром на сковороді – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо мацоні або йогурт із цукром і яєчним жовтком. В рідку суміш підсипаємо з'єднану з розпушувачем борошно, ретельно все перемішуємо і залишаємо на годину.
Тим часом беремося за просту сирну начинку. За основу можна взяти як традиційний грузинський сир чкинти-квелі, так і більш доступний варіант зразок сулугуні, який, по поширеній помилці, вважається традиційним доповненням хачапурі. Змішавши тертий сир з яйцем і меленим перцем, відкладаємо начинку в бік.
Відпочиле тісто ділимо на 8 порцій, кожну з яких розгортаємо в невелику коржик. У центр коржі кладемо жменю сирної начинки, краї тіста підбираємо і защипуємо в центрі. Обережно розгортаємо кулька з сирною начинкою до 15 см в діаметрі. Обсмажуємо хачапурі на вершковому маслі з обох сторін, одну з сторін можна посипати залишками сиру.
Рецепт лінивих хачапурі на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Ледачі хачапурі на сковороді на те і ледачі, що готуються за лічені хвилини. Натріть в миску вибраний сир, змішайте його з яйцем і мацоні, а далі, підсипавши борошно з розпушувачем, замісіть густе і однорідне тісто. Доповнити основу для хачапурі можна будь свіжою зеленню і дрібкою солі в разі, якщо природної солоності сиру недостатньо.
Виливши суміш на промаслений поверхню, готуємо смажені хачапурі на сковороді під кришкою на мінімальному вогні, спершу 5 хвилин на одній стороні, а потім ще 2-3 з іншого.
Швидкий рецепт хачапурі на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати хачапурі на сковороді, просіваємо борошно з содою. Пару яєць збиваємо з мацоні і розтопленим маслом. Вливаємо рідини до сухої суміші і довго замішуємо еластичне і не липке тісто, чим довше замішуєте, тим краще сформується глютен і тим більш легкими, тонкими і хрусткими вийдуть коржі. Накриваємо тісто плівкою і відставляємо в сторону.
Поки тісто відпочиває, розітріть сир з рештою яйцем. При бажанні можете додати зелень, але в класичному рецепті це не вітають. Ділимо тісто на порції, розгортаємо в коржі, в центр кладемо сирну начинку, защипуємо краю і знову розгортаємо. Швидкі хачапурі залишається лише підсмажити на сковороді з обох сторін і можна подавати.
Хачапурі з картоплею на сковороді
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:

Приготування
Розводимо дріжджі в теплому молоці з цукром і залишаємо на 10 хвилин. Вбиваємо в дріжджовий розчин яйце, додаємо борошно і замішуємо тісто. Даємо йому підійти, збільшившись в розмірах у два рази.
Тим часом відварюємо картопляні бульби і пюрируем їх з молоком і маслом. Викладаємо картопляне пюре на основу з дріжджового тіста, краї тіста підбираємо. Розкачуємо хачапурі до діаметру в 15 см і обсмажуємо на вершковому маслі до рум'яної скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти

Хачапурі з листкового тіста
У наш час дуже поширеним стало використання листкового тіста. Його можна приготувати самостійно і можна купити в будь-якому магазині. І дуже смачними

Рецепт хачапурі з сиром
Всім відомо грузинське блюдо хачапурі. Робити його можна з сиром, сиром, а іноді навіть і з м'ясом. Багато хто з нас звикли ласувати хачапурі в

Хачапурі по-аджарськи - рецепт
Хачапурі по-аджарськи - приголомшливо смачне грузинське блюдо. Воно являє собою човник з тіста, наповнену сиром сулугуні та яйцем, запечену в

Хачапурі з бринзою - рецепт
Хачапурі - це смачні грузинські коржі, які готують з сиром. Єдиного рецепту цієї страви не існує, тому варіації можуть бути самими різними, все

Хачапурі на кефірі
Хачапурі - це популярний грузинське блюдо, яке представляє собою розпашіле сирне частування. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів, як його

Хачапурі з гарбузом
Хачапурі - це традиційне кавказьке блюдо, яке готується з сиром. Але сьогодні ми пропонуємо вам інший варіант цієї смакоти - давайте зробимо його з