Важко придумати рецепт, в якому поєднання сиру та тіста було б несмачним. Ось і хачапурі придбали світову популярність завдяки тому, що складаються з цієї нехитрої перевіреної комбінації інгредієнтів. До складу рецепта зазвичай входить бринза або адигейський сир, які викладають на дріжджову основу. Якщо часу на готування тесту не вистачає, то хачапурі з сиром можна зробити з листкового тіста, саме так ми і вирішили вчинити в цьому матеріалі.
Хачапурі з листкового тіста з сиром – рецепт
Інгредієнти: листкове тісто - 900 г; сир імерулі - 260 г; сир сулугуні - 260 г; яєчний жовток - 2 шт.; борошно - 65 р. Приготування Натріть обидва види сиру і з'єднайте з яєчним жовтком. За рахунок сильної солоності сулугуні, додавати сіль додатково не потрібно, а от трохи перцю свіжого помелу ніколи не буде зайвим. Приготувавши нехитру начинку, розділіть її на десяток порцій.
Тісто розкачайте на присипаному борошном столі і також розділіть на 10 великих квадратів. Поверх кожного з квадратів покладіть начинку і накрийте краями тіста, складаючи їх конвертом. Поверхня хачапурі покрийте збитим з молоком жовтком. Надішліть все підігріту до 200 градусів духовку. Приготування хачапурі з листкового тіста з сиром займе близько півгодини.
Хачапурі з листкового дріжджового тіста з сиром
Як правило, хачапурі не прийнято готувати надто пишними, але якщо ви бажаєте отримати всі переваги листкового тіста на своїй тарілці, то використовуйте для випічки дріжджову основу.
Інгредієнти: листкове тісто (дріжджове) - 2 аркуша; яєчні жовтки - 2 шт.; сир сулугуні - 210 г; адигейський сир - 90 г; сметана - 15 г; зелень коріандру - 15 р. Приготування Підготуйте листкове тісто: розморозьте і тонко розкачайте його, а потім розділіть на квадрати однакового розміру, струшуючи надлишки борошна з поверхні. Тепер до начинку, яка готується простіше простого: натріть або розкришите сир, змішайте його з жовтком і сметаною, а потім додайте рубану зелень коріандру. Викладіть порцію сиру поверх підготовленого тіста і складіть його будь-яким зручним способом: конвертом або трикутником. Поверхня хачапурі змастіть яєчним жовтком. Хачапурі з листкове тіста з сиром сулугуні випікайте близько 20 хвилин при 200 градусах, а приступайте до трапези через 15 хвилин, після закінчення випікання.
Хачапурі з листкового бездріжджового тіста з сиром
Хочете незвичайного смаку, тоді зробіть хрусткі хачапурі з сиром та м'ясом з готового листкового тіста. Тут ми будемо використовувати автентичний продукт – баранину.
Інгредієнти: листкове тісто - 4 листків; ріпчаста цибуля - 85 м; часник - 1 зубок; баранина - 520 г; мелений кумін і коріандр - по 1 ч. ложці; сир сулугуні - 230 р. Приготування Спасеруйте максимально подрібнену цибулю і додайте до нього часник зі спеціями і м'ясним фаршем. Коли останній підрум'яниться, зніміть начинку з вогню. З'єднайте м'ясо з тертим сиром і розкладіть начинку поверх розкатаних шматочків листкового тіста. Скріпіть краю кожного з шматочків і надсилайте все в духовку на 20 хвилин при 200.
Хачапурі з листкового тіста з адигейський сиром
Інгредієнти: адигейський сир - 260 г; сир сулугуні - 115 г; жменю м'яти, петрушки і коріандру; вершкове масло - 25 г; яйця - 2 шт.; часник - 1 зубок; листкове тісто. Приготування Візьміть приблизно по жмені кожного з різновидів зелені і довільно нарубаєте. Змішайте зелень з сирами і шматочками вершкового масла, додайте яйце і пюрированный часник. Змішавши всі компоненти разом, розкачайте тісто, наріжте його і викладіть начинку. Краї тіста з'єднайте, змастіть всі яйцем і залиште запікати при 190 градусах 20-25 хвилин.