» » Хачапурі - рецепт приготування

Хачапурі - рецепт приготування

Хачапурі - рецепт приготування
Хачапурі не потребує особливого представлення. Ці прості коржики з сиром настільки запали в серце їдцям зі всього світу, що встигли стати класикою світової кухні. Рецепти приготування хачапурі ми маємо намір детально розібрати нижче.

Хачапурі по-аджарськи – рецепт приготування


Найпопулярніші різновиди хачапурі – имеритинские, в яких начинка закочується в коржик як в хычинах, і аджарські – відкриті «човники» з сиром і яйцем. Останні готуються трохи складніше, але і виходять куди більш мальовничими.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • сухі дріжджі - 1 ч. ложка;

  • щіпка цукру;

  • вода - 145 мл;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • борошно - 240 р.


  • Для начинки:

  • яйця - 3 шт.;

  • сир сулугуні - 120 г;

  • сир імерулі - 120 г;

  • вершкове масло - 25 р.


  • Приготування
    В основі – базове дріжджове тісто, для якого необхідно розвести дріжджі в злегка підсолодженої теплій воді, потім дочекатися їх активізації (коли на поверхні з'явиться пишна шапка), влити оливкову олію і з'єднати все з борошном. Готове тісто залиште на 10 хвилин, а потім сформуйте у човник.
    Поки тісто підходить вдруге, прийміть за начинку, для якої слід розтерти обидва види раскрошенного сиру з парою яєць і вершковим маслом. Готову сирну суміш розподіліть по коржику, повторюючи його форму, але відступаючи пару сантиметрів від краю. Поверніть краю.
    Приготування хачапурі з сиром займає від 10 до 12 хвилин при 250 градусах. Потім поверх сиру виливається яйце блюдо і повертається в духовку до тих пір, поки білок яйця не схопиться. Перед подачею зверху кладеться ще один шматочок вершкового масла.

    Приготування хачапурі з листкового тіста з сиром


    Приготування класичних аджарських хачапурі в домашніх умовах може здатися трудомістким, але якщо ви поспіхом хочете поласувати грузинськими коржами з сиром, то використовуйте вже готове листкове тісто як основу.
    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 2 аркуша;

  • яйця - 2 шт.;

  • сир сулугуні - 235 г;

  • сир адигейський - 260 р.


  • Приготування
    Натріть сири і змішайте їх з одним з яєць. Розкачайте обидва пласта тіста, наріжте на великі квадрати і розподіліть начинку поверх кожного з них. Чотири краї тіста зберіть конвертом і змастіть поверхню отриманих слойок яйцем. Залиште все в розігрітій до 200 градусів духовці півгодини.

    Рецепт швидкого приготування хачапурі на сковороді


    Ще швидше можуть готуватися і класичні имеритинские хачапурі, якщо використовувати сковороду замість плити для їх приготування. Основа тут теж буде дріжджовий, але на виході тісто вийде не таким пишним, як у випадку з аджарскими хачапурі, за рахунок досить тонкої розкочування.
    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • молоко - 265 мл;

  • дріжджі - 10 г;

  • борошно - 320 г;

  • цукор - 5 р.


  • Для начинки:

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • вершкове масло - 65 г;

  • імеретинський сир - 620 р.


  • Приготування
    Як і зазвичай, починаємо приготування з тіста. Підігрійте молоко до температури трохи вище кімнатної і розведіть в ньому цукровий пісок. До підсолодженому молочку всипте дріжджі. Борошно з'єднайте з пучкою солі і
    Хачапурі - рецепт приготування
    влийте дріжджовий розчин. Готове тісто добре обімніть і розділіть на кульки однакового розміру.
    Розітріть жовтки з тертим сиром і половиною м'якого вершкового масла. Розкачайте кожен з кульок в невелику коржик, в центрі якої розмістіть порцію начинки. Зберіть краю тесту разом і переверніть млинець швом вниз. Повторно розкачайте все диск, що підходить за розміром до сковороді, в якій він буде випікатися. Працюйте качалкою акуратно, рухаючись від центру до периферії, щоб не прорвати тонкий шар тіста. Тепер розігрійте суху сковороду, викладіть на неї корж і підрум'яньте з обох сторін. Готові хачапурі змастіть вершковим маслом.
    Додав: admin | 30-01-2016, 10:43
    Переглядів: 405