Балкарські хычины
Балкарські хычины – це тонкі коржі, які можна наповнити найрізноманітнішими начинками: від рубаної зелені, до суміші сирів і картоплі. Такі коржі можна готувати і їсти замість хліба або подавати як самостійне блюдо до трапези в будь-який час доби.
Тонка раскатака є одночасно і достоїнством і недоліком страви, так як пристосуватися зробити тонку корж не прорвавши тісто у недосвідченої господині вийде не з першого разу.
Інгредієнти:
борошно - 345 г;
вода - 160 мл;
вершкове масло - 35 г;
пір'я зеленої цибулі - 5-6 шт.;
бринза - 230 р.
Приготування
Підсолити борошно і змішайте її з теплою водою. Готове тісто на балкарські хычины залиште полежати з півгодини, а самі беріться за просту начинку, яка складається з подрібненої зелені цибулі і раскрошенной бринзи. Розділіть тісто на шість шматків, кожен розкачати в невелику коржик, викладіть порцію начинки поверх і з'єднайте краї разом. Переверніть млинець швом вниз і почніть плавно і обережно розгортати, рухаючись від центру до периферії. Виберіть сковороду відповідного розміру і розжарте її. Розмістіть коржі на розпеченій сковороді і підрум'яньте з обох сторін.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 290 г;
кефір - 230 мл;
рослинне масло - 35 мл
Для начинки:
картопляне пюре - 1 1/2 ст.;
жменя зелені цибулі;
щіпка гострого перцю;
сир - 65 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати балкарські хычины, підсолити борошно і влийте до неї суміш кефіру з рослинним маслом. Залиште тісто відпочити, а самі візьміться за картопляну начинку. Якщо під рукою є готове пюре – використовуйте його, в іншому випадку відваріть картопляні бульби і розімніть їх з невеликою кількістю солі. Додайте до картоплі цибулю, гострий перець і тертий сир. Сир використовуйте будь-який, на свій смак і розсуд.
Розкачати тісто, викладіть начинку поверх, краю зберіть разом, переверніть мішечок гладкою стороною вгору і знову розкачайте до початкового розміру. Обсмажуйте балкарські хычины з картоплею і сиром на сухій і добре розпеченій сковороді. Перед подачею розділіть їх начетверо.
Балкарські хычины – рецепт
Тонка раскатака є одночасно і достоїнством і недоліком страви, так як пристосуватися зробити тонку корж не прорвавши тісто у недосвідченої господині вийде не з першого разу.
Інгредієнти:
Приготування
Підсолити борошно і змішайте її з теплою водою. Готове тісто на балкарські хычины залиште полежати з півгодини, а самі беріться за просту начинку, яка складається з подрібненої зелені цибулі і раскрошенной бринзи. Розділіть тісто на шість шматків, кожен розкачати в невелику коржик, викладіть порцію начинки поверх і з'єднайте краї разом. Переверніть млинець швом вниз і почніть плавно і обережно розгортати, рухаючись від центру до периферії. Виберіть сковороду відповідного розміру і розжарте її. Розмістіть коржі на розпеченій сковороді і підрум'яньте з обох сторін.
Рецепт балкарских хычинов з сиром і картоплею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Перед тим, як приготувати балкарські хычины, підсолити борошно і влийте до неї суміш кефіру з рослинним маслом. Залиште тісто відпочити, а самі візьміться за картопляну начинку. Якщо під рукою є готове пюре – використовуйте його, в іншому випадку відваріть картопляні бульби і розімніть їх з невеликою кількістю солі. Додайте до картоплі цибулю, гострий перець і тертий сир. Сир використовуйте будь-який, на свій смак і розсуд.
Розкачати тісто, викладіть начинку поверх, краю зберіть разом, переверніть мішечок гладкою стороною вгору і знову розкачайте до початкового розміру. Обсмажуйте балкарські хычины з картоплею і сиром на сухій і добре розпеченій сковороді. Перед подачею розділіть їх начетверо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто на біляші з м'ясом
Приготувати справжні біляші не складно, головне-визначити для себе відповідний спосіб їх втілення. І, якщо з начинкою все цілком зрозуміло, то
Хачапурі - рецепт приготування
Існує кілька різновидів хачапурі і кожен скоєно не схожий на інший. Далі запропонуємо три варіанти цього, безсумнівно смачного страви і розповімо, як
Чебуреки з картоплею
Традиційно чебуреки готують з м'ясом, але якщо ви з якихось причин не їсте м'ясо, або просто його не виявилося під рукою, то можна приготувати
Хычины з сиром і картоплею
Хычины - національна страва народів Північного Кавказу, готується з коржів з різними начинками. Якщо господиня хоче проявити гостинність, вона кличе
Хичини - рецепт
Якщо ви бували на Кавказі, то вас напевно пригощали чудовим блюдом - хичинами. Ці тоненькі коржі можна приготувати в домашніх умовах, якщо мати
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили