Хычины з сиром і картоплею
Хычины - традиційне блюдо карачаївців і балкарців, яке являє собою тоненькі коржі, начинені певними начинками. Обсмажують їх тільки на сухій сковороді приблизно за 3 хвилинки з кожного боку. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати хычины в домашніх умовах.
Інгредієнти:
кефір - 05 л;
сир бринза - 1 кг;
картопля - 1 кг;
борошно пшеничне - 4 ст.;
свіжа петрушка - 1 пучок;
спеції;
свіжа зелень для подачі;
масло вершкове - 100 г.
Приготування
Як приготувати хычины з картоплею? Отже, овочі моєму гарненько щіткою і відварюємо в мундирі. Поки картопля вариться, замісимо тісто. Для цього виливаємо в борошно теплий кефір і кидаємо сіль. Прибираємо його на півгодини в тепленьке місце, накривши зверху кухонним рушником.
Готову картоплю охолодити, очистити від шкірки і розминаємо калаталом. Сир натираємо на тертці, а петрушку промиваємо і дрібно рубаємо. Потім змішуємо пюре з сиром і зеленню і відставляємо начинку в бік остигати. Тісто розділяємо на 12 частин, формуємо з них кульки, розплющуємо їх у центр кожного викладаємо начинку. Заліплюємо краї так, щоб картопляна маса виявилася усередині.
Стіл посипаємо борошном і акуратно розгортаємо кулька качалкою в тонкий млинець. Тепер нагріваємо чавунну сковороду і обсмажуємо кожен хычин з картоплею з двох сторін без масла. Якщо в процесі смаження коржі починають надуватися - злегка проколюємо їх виделкою, щоб випустити назовні скупчується повітря. Після цього викладаємо коржі стопкою, промазуючи кожен розтопленим маслом. Подаємо страву на стіл відразу ж після приготування зі сметанкою або йогуртом, а також свіжими овочами та зеленню.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне - 3 ст.;
кефір - 1 склянка;
сіль;
сода - 1 ч. ложка.
Для начинки:
картопля - 300 г;
сир сулугуні - 300 г;
цибулина - 1 шт.;
масло вершкове - 50 г;
свіжа зелень, йогурт, сметана для подачі;
спеції.
Приготування
Для приготування хычинов з картоплею замісимо спочатку тісто. Для цього виливаємо в миску кефір, додаємо соду, а потім всипаємо просіяне борошно і кидаємо сіль. Гарненько вимішуємо масу, загорнути у харчову плівку і відкладаємо в сторону на 40 хвилин.
А цим часом займемося начинкою: картоплю чистимо від шкірки і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім рідину зливаємо і перетворюємо все в пюре, додавши трохи вершкового масла. Чистимо цибулину, дрібненько рубаємо і пасеруємо на вершковому маслі. Далі змішуємо картопляне пюре з цибулею, додаємо тертий сир і ретельно вимішуємо, подсаливая за смаком.
Тісто розділяємо руками на однакові шматочки або скачуємо в толстенькую ковбаску і розрізаємо на рівні частини. З кожного шматочка формуємо руками корж і в центр кожної викладаємо трохи начинки. Краї тіста заліплюємо, формуючи своєрідний мішечок. Далі обережно розгортаємо заготовки качалкою в тонкі коржик і обсмажуємо хычины на сухий розпеченій сковороді з 2 сторін за 5 хвилин до тих пір, поки тісто не побіліє, і на ньому не почнуть з'являтися рум'яні цятки.
Якщо в процесі смаження коржі почнуть надуватися - злегка проколюємо їх виделкою, щоб випустити накопичився повітря. Готові хычины з картоплею укладати в тарілку стопкою один на один, промазуючи кожен коржик розтопленим вершковим маслом. Після цього накриваємо їх сухим кухонним рушником і даємо настоятися протягом 15 хвилин. Так вони просочаться маслом і стануть ще смачніше і м'якше.
До хычинам можете подати сметану, натуральний йогурт, айран, а також свіжі овочі або зелень.
Рецепт хычинов з картоплею і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати хычины з картоплею? Отже, овочі моєму гарненько щіткою і відварюємо в мундирі. Поки картопля вариться, замісимо тісто. Для цього виливаємо в борошно теплий кефір і кидаємо сіль. Прибираємо його на півгодини в тепленьке місце, накривши зверху кухонним рушником.
Готову картоплю охолодити, очистити від шкірки і розминаємо калаталом. Сир натираємо на тертці, а петрушку промиваємо і дрібно рубаємо. Потім змішуємо пюре з сиром і зеленню і відставляємо начинку в бік остигати. Тісто розділяємо на 12 частин, формуємо з них кульки, розплющуємо їх у центр кожного викладаємо начинку. Заліплюємо краї так, щоб картопляна маса виявилася усередині.
Стіл посипаємо борошном і акуратно розгортаємо кулька качалкою в тонкий млинець. Тепер нагріваємо чавунну сковороду і обсмажуємо кожен хычин з картоплею з двох сторін без масла. Якщо в процесі смаження коржі починають надуватися - злегка проколюємо їх виделкою, щоб випустити назовні скупчується повітря. Після цього викладаємо коржі стопкою, промазуючи кожен розтопленим маслом. Подаємо страву на стіл відразу ж після приготування зі сметанкою або йогуртом, а також свіжими овочами та зеленню.
Хычины з сиром і картоплею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для приготування хычинов з картоплею замісимо спочатку тісто. Для цього виливаємо в миску кефір, додаємо соду, а потім всипаємо просіяне борошно і кидаємо сіль. Гарненько вимішуємо масу, загорнути у харчову плівку і відкладаємо в сторону на 40 хвилин.
А цим часом займемося начинкою: картоплю чистимо від шкірки і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім рідину зливаємо і перетворюємо все в пюре, додавши трохи вершкового масла. Чистимо цибулину, дрібненько рубаємо і пасеруємо на вершковому маслі. Далі змішуємо картопляне пюре з цибулею, додаємо тертий сир і ретельно вимішуємо, подсаливая за смаком.
Тісто розділяємо руками на однакові шматочки або скачуємо в толстенькую ковбаску і розрізаємо на рівні частини. З кожного шматочка формуємо руками корж і в центр кожної викладаємо трохи начинки. Краї тіста заліплюємо, формуючи своєрідний мішечок. Далі обережно розгортаємо заготовки качалкою в тонкі коржик і обсмажуємо хычины на сухий розпеченій сковороді з 2 сторін за 5 хвилин до тих пір, поки тісто не побіліє, і на ньому не почнуть з'являтися рум'яні цятки.
Якщо в процесі смаження коржі почнуть надуватися - злегка проколюємо їх виделкою, щоб випустити накопичився повітря. Готові хычины з картоплею укладати в тарілку стопкою один на один, промазуючи кожен коржик розтопленим вершковим маслом. Після цього накриваємо їх сухим кухонним рушником і даємо настоятися протягом 15 хвилин. Так вони просочаться маслом і стануть ще смачніше і м'якше.
До хычинам можете подати сметану, натуральний йогурт, айран, а також свіжі овочі або зелень.
Рекомендуємо добрі рецепти
Чебуреки з картоплею
Традиційно чебуреки готують з м'ясом, але якщо ви з якихось причин не їсте м'ясо, або просто його не виявилося під рукою, то можна приготувати
Хычины з сиром
Хичини - це дуже відомий і популярний на Кавказі блюдо. Готують його по-різному, адже скільки народів, стільки і рецептів. Сьогодні ми розповімо вам
Хичини - рецепт
Якщо ви бували на Кавказі, то вас напевно пригощали чудовим блюдом - хичинами. Ці тоненькі коржі можна приготувати в домашніх умовах, якщо мати
Коржі з картоплею
Балабушки - це смачне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Приготувати їх можна з будь-якою начинкою, все залежить від ваших уподобань. В нашій
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили
Кутаби з зеленню
Кутаби - це тонкі коржі з начинкою у формі півмісяця. Традиційно це блюдо готують в Азербайджані. І зараз ми підкажемо вам кілька рецептів створення