Вернуться назад Распечатать

Хычины з сиром і картоплею

Хычины з сиром і картоплею
Хычины - традиційне блюдо карачаївців і балкарців, яке являє собою тоненькі коржі, начинені певними начинками. Обсмажують їх тільки на сухій сковороді приблизно за 3 хвилинки з кожного боку. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати хычины в домашніх умовах.

Рецепт хычинов з картоплею і сиром


Інгредієнти:

  • кефір - 05 л;

  • сир бринза - 1 кг;

  • картопля - 1 кг;

  • борошно пшеничне - 4 ст.;

  • свіжа петрушка - 1 пучок;

  • спеції;

  • свіжа зелень для подачі;

  • масло вершкове - 100 г.


  • Приготування
    Як приготувати хычины з картоплею? Отже, овочі моєму гарненько щіткою і відварюємо в мундирі. Поки картопля вариться, замісимо тісто. Для цього виливаємо в борошно теплий кефір і кидаємо сіль. Прибираємо його на півгодини в тепленьке місце, накривши зверху кухонним рушником.
    Готову картоплю охолодити, очистити від шкірки і розминаємо калаталом. Сир натираємо на тертці, а петрушку промиваємо і дрібно рубаємо. Потім змішуємо пюре з сиром і зеленню і відставляємо начинку в бік остигати. Тісто розділяємо на 12 частин, формуємо з них кульки, розплющуємо їх у центр кожного викладаємо начинку. Заліплюємо краї так, щоб картопляна маса виявилася усередині.
    Стіл посипаємо борошном і акуратно розгортаємо кулька качалкою в тонкий млинець. Тепер нагріваємо чавунну сковороду і обсмажуємо кожен хычин з картоплею з двох сторін без масла. Якщо в процесі смаження коржі починають надуватися - злегка проколюємо їх виделкою, щоб випустити назовні скупчується повітря. Після цього викладаємо коржі стопкою, промазуючи кожен розтопленим маслом. Подаємо страву на стіл відразу ж після приготування зі сметанкою або йогуртом, а також свіжими овочами та зеленню.

    Хычины з сиром і картоплею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно пшеничне - 3 ст.;

  • кефір - 1 склянка;

  • сіль;

  • сода - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • картопля - 300 г;

  • сир сулугуні - 300 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло вершкове - 50 г;

  • свіжа зелень, йогурт, сметана для подачі;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування хычинов з картоплею замісимо спочатку тісто. Для цього виливаємо в миску кефір, додаємо соду, а потім всипаємо просіяне борошно і кидаємо сіль. Гарненько вимішуємо масу, загорнути у харчову плівку і відкладаємо в сторону на 40 хвилин.
    А цим часом займемося начинкою: картоплю чистимо від шкірки і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім рідину зливаємо і перетворюємо все в пюре, додавши трохи вершкового масла. Чистимо цибулину, дрібненько рубаємо і пасеруємо на вершковому маслі. Далі змішуємо картопляне пюре з цибулею, додаємо тертий сир і ретельно вимішуємо, подсаливая за смаком.
    Тісто розділяємо руками на однакові шматочки або скачуємо в толстенькую ковбаску і розрізаємо на рівні частини. З кожного шматочка формуємо руками корж і в центр кожної викладаємо трохи начинки. Краї тіста заліплюємо, формуючи своєрідний мішечок. Далі обережно розгортаємо заготовки качалкою в тонкі коржик і обсмажуємо хычины на сухий
    Хычины з сиром і картоплею
    розпеченій сковороді з 2 сторін за 5 хвилин до тих пір, поки тісто не побіліє, і на ньому не почнуть з'являтися рум'яні цятки.
    Якщо в процесі смаження коржі почнуть надуватися - злегка проколюємо їх виделкою, щоб випустити накопичився повітря. Готові хычины з картоплею укладати в тарілку стопкою один на один, промазуючи кожен коржик розтопленим вершковим маслом. Після цього накриваємо їх сухим кухонним рушником і даємо настоятися протягом 15 хвилин. Так вони просочаться маслом і стануть ще смачніше і м'якше.
    До хычинам можете подати сметану, натуральний йогурт, айран, а також свіжі овочі або зелень.