Балкарські хычины – це тонкі коржі, які можна наповнити найрізноманітнішими начинками: від рубаної зелені, до суміші сирів і картоплі. Такі коржі можна готувати і їсти замість хліба або подавати як самостійне блюдо до трапези в будь-який час доби.
Балкарські хычины – рецепт
Тонка раскатака є одночасно і достоїнством і недоліком страви, так як пристосуватися зробити тонку корж не прорвавши тісто у недосвідченої господині вийде не з першого разу.
Інгредієнти: борошно - 345 г; вода - 160 мл; вершкове масло - 35 г; пір'я зеленої цибулі - 5-6 шт.; бринза - 230 р. Приготування Підсолити борошно і змішайте її з теплою водою. Готове тісто на балкарські хычины залиште полежати з півгодини, а самі беріться за просту начинку, яка складається з подрібненої зелені цибулі і раскрошенной бринзи. Розділіть тісто на шість шматків, кожен розкачати в невелику коржик, викладіть порцію начинки поверх і з'єднайте краї разом. Переверніть млинець швом вниз і почніть плавно і обережно розгортати, рухаючись від центру до периферії. Виберіть сковороду відповідного розміру і розжарте її. Розмістіть коржі на розпеченій сковороді і підрум'яньте з обох сторін.
Рецепт балкарских хычинов з сиром і картоплею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 290 г; кефір - 230 мл; рослинне масло - 35 мл Для начинки:
картопляне пюре - 1 1/2 ст.; жменя зелені цибулі; щіпка гострого перцю; сир - 65 р. Приготування Перед тим, як приготувати балкарські хычины, підсолити борошно і влийте до неї суміш кефіру з рослинним маслом. Залиште тісто відпочити, а самі візьміться за картопляну начинку. Якщо під рукою є готове пюре – використовуйте його, в іншому випадку відваріть картопляні бульби і розімніть їх з невеликою кількістю солі. Додайте до картоплі цибулю, гострий перець і тертий сир. Сир використовуйте будь-який, на свій смак і розсуд.
Розкачати тісто, викладіть начинку поверх, краю зберіть разом, переверніть мішечок гладкою стороною вгору і знову розкачайте до початкового розміру. Обсмажуйте балкарські хычины з картоплею і сиром на сухій і добре розпеченій сковороді. Перед подачею розділіть їх начетверо.