Вернуться назад Распечатать

Балкарські хычины

Балкарські хычины
Балкарські хычины – це тонкі коржі, які можна наповнити найрізноманітнішими начинками: від рубаної зелені, до суміші сирів і картоплі. Такі коржі можна готувати і їсти замість хліба або подавати як самостійне блюдо до трапези в будь-який час доби.

Балкарські хычины – рецепт


Тонка раскатака є одночасно і достоїнством і недоліком страви, так як пристосуватися зробити тонку корж не прорвавши тісто у недосвідченої господині вийде не з першого разу.
Інгредієнти:

  • борошно - 345 г;

  • вода - 160 мл;

  • вершкове масло - 35 г;

  • пір'я зеленої цибулі - 5-6 шт.;

  • бринза - 230 р.


  • Приготування
    Підсолити борошно і змішайте її з теплою водою. Готове тісто на балкарські хычины залиште полежати з півгодини, а самі беріться за просту начинку, яка складається з подрібненої зелені цибулі і раскрошенной бринзи. Розділіть тісто на шість шматків, кожен розкачати в невелику коржик, викладіть порцію начинки поверх і з'єднайте краї разом. Переверніть млинець швом вниз і почніть плавно і обережно розгортати, рухаючись від центру до периферії. Виберіть сковороду відповідного розміру і розжарте її. Розмістіть коржі на розпеченій сковороді і підрум'яньте з обох сторін.

    Рецепт балкарских хычинов з сиром і картоплею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 290 г;

  • кефір - 230 мл;

  • рослинне масло - 35 мл


  • Для начинки:

  • картопляне пюре - 1 1/2 ст.;
  • Балкарські хычины

  • жменя зелені цибулі;

  • щіпка гострого перцю;

  • сир - 65 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати балкарські хычины, підсолити борошно і влийте до неї суміш кефіру з рослинним маслом. Залиште тісто відпочити, а самі візьміться за картопляну начинку. Якщо під рукою є готове пюре – використовуйте його, в іншому випадку відваріть картопляні бульби і розімніть їх з невеликою кількістю солі. Додайте до картоплі цибулю, гострий перець і тертий сир. Сир використовуйте будь-який, на свій смак і розсуд.
    Розкачати тісто, викладіть начинку поверх, краю зберіть разом, переверніть мішечок гладкою стороною вгору і знову розкачайте до початкового розміру. Обсмажуйте балкарські хычины з картоплею і сиром на сухій і добре розпеченій сковороді. Перед подачею розділіть їх начетверо.