Пиріжки з картопляного пюре
Якщо у вас залишилося після вечері або застілля незатребуване, вже остигле картопляне пюре , то з нього можна приготувати неймовірно смачні картопляні пиріжки, які без сумніву, припадуть до смаку навіть самим вибагливим. Кілька варіантів такої страви пропонуємо нижче в наших рецептах.
Інгредієнти:
м'ясний змішаний фарш (свинина і яловичина) – 450 г;
картопляне пюре – 1 кг;
цибуля ріпчаста – 150 г;
велике куряче яйце – 1 шт.;
борошно пшеничне – 60-90 г;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком;
панірувальні сухарі ;
рослинна рафінована масло.
Приготування
У картопляне пюре додаємо яйце, борошно, мелений перчик і при необхідності сіль і гарненько вимішуємо. Кількість борошна залежить від щільності пюре, чим воно рідший, тим більше муки піде для картопляного тіста.
Для начинки пасеруємо на сковороді з рафінованим рослинним маслом очищений і дрібно нарізаний ріпчасту цибулю до прозорості, а потім закладаємо м'ясний фарш і обсмажуємо, помішуючи і розминаючи грудки, до готовності. В кінці процесу смаження приправляємо масу за смаком сіллю і меленим чорним перцем.
З картопляного тіста зволоженими руками формуємо коржик, накладаємо на неї по центру начинку з фаршу формуємо круглий чи продовгуватий пиріжок, паніруємо його в сухарях і підрум'янюємо до красивого коричневого кольору на вогні середньої інтенсивності з двох сторін.
Інгредієнти:
картопляне пюре – 1 кг;
яйця – 2 шт.;
масло вершкове – 30 г;
100 г сухих грибів, 400 г свіжих;
цибуля ріпчаста – 150 г;
панірувальні сухарі – 150 г;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком;
рослинна рафінована олія.
Приготування
У картопляне пюре додаємо яєчні жовтки, м'яке вершкове масло і ретельно перемішуємо. Якщо для приготування грибної начинки використовуються сухі гриби, промиваємо їх ретельно, відварюємо в трохи підсоленій воді, а потім воду зливаємо, даємо стекти, а грибну масу кладемо на обробну дошку і розрізаємо гострим ножем до отримання невеликих скибочок. На сковороді обсмажуємо спочатку очищений і подрібнений ріпчаста цибуля, а потім додаємо відварену або, якщо використовуються свіжі гриби, свіжу нарубану грибну масу і підрум'янюємо все разом протягом декількох хвилин або до готовності.
З картопляної маси зволоженими руками формуємо коржик, накладаємо в центр грибну начинку і, підвернувши краю, надаємо коржику форму довгастого пиріжка. Вмочуємо його спочатку трохи збиті білки, а потім паніруємо грунтовно в сухарях і поміщаємо в прогріте на сковорідці масло рафінована. Після підрум'янення виробів з двох сторін, витягаємо їх на серветку на кілька хвилин, а потім перекладаємо на тарілку і можемо подавати.
Інгредієнти:
картопляне пюре – 350 г;
яйця – 4 шт.;
молоко – 100 мл;
масло рослинне – 200 мл;
борошно – 900 г;
дріжджі пресовані – 35-40 г;
цукровий пісок – 40 г;
сіль – 15 г;
будь-яка начинка для пиріжків.
Приготування
У картопляне пюре додаємо три чверті всього масла і ретельно перемішуємо. В тепленькому молоці розпускаємо дріжджі, цукровий пісок і залишаємо до освіти пінної шапочки на кілька хвилин. Яєчні білки збиваємо з сіллю до щільної піни, змішуємо з дріжджовий сумішшю і картопляною масою, а потім, поступово підсипаючи просіяне борошно, вимішуємо тісто. Воно має бути м'яким, приємним на дотик і нітрохи не крутим. Поміщаємо його в промазану рослинним маслом ємність і залишаємо в теплі до збільшення в об'ємі вдвічі.
Після цього підійшов картопляного тіста формуємо пиріжки традиційним чином. Скачуємо кульки, формуємо з них коржики, наповнюємо начинкою і ліпимо пиріжки. Розміщуємо вироби на деко, заздалегідь промазав його рафінованим маслом, даємо деякий час підійти, а потім промазуємо жовтком і визначаємо в заздалегідь прогріту духовку. Температурний режим для випікання встановлюємо на рівні 190 градусів. Як тільки пиріжки підрум'яняться, можна витягати їх з духовки і, прикривши рушником, дати постояти хвилин десять.
Пиріжки з картопляного пюре з начинкою з фаршу - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У картопляне пюре додаємо яйце, борошно, мелений перчик і при необхідності сіль і гарненько вимішуємо. Кількість борошна залежить від щільності пюре, чим воно рідший, тим більше муки піде для картопляного тіста.
Для начинки пасеруємо на сковороді з рафінованим рослинним маслом очищений і дрібно нарізаний ріпчасту цибулю до прозорості, а потім закладаємо м'ясний фарш і обсмажуємо, помішуючи і розминаючи грудки, до готовності. В кінці процесу смаження приправляємо масу за смаком сіллю і меленим чорним перцем.
З картопляного тіста зволоженими руками формуємо коржик, накладаємо на неї по центру начинку з фаршу формуємо круглий чи продовгуватий пиріжок, паніруємо його в сухарях і підрум'янюємо до красивого коричневого кольору на вогні середньої інтенсивності з двох сторін.
Пиріжки з картопляного пюре з грибами
Інгредієнти:
Приготування
У картопляне пюре додаємо яєчні жовтки, м'яке вершкове масло і ретельно перемішуємо. Якщо для приготування грибної начинки використовуються сухі гриби, промиваємо їх ретельно, відварюємо в трохи підсоленій воді, а потім воду зливаємо, даємо стекти, а грибну масу кладемо на обробну дошку і розрізаємо гострим ножем до отримання невеликих скибочок. На сковороді обсмажуємо спочатку очищений і подрібнений ріпчаста цибуля, а потім додаємо відварену або, якщо використовуються свіжі гриби, свіжу нарубану грибну масу і підрум'янюємо все разом протягом декількох хвилин або до готовності.
З картопляної маси зволоженими руками формуємо коржик, накладаємо в центр грибну начинку і, підвернувши краю, надаємо коржику форму довгастого пиріжка. Вмочуємо його спочатку трохи збиті білки, а потім паніруємо грунтовно в сухарях і поміщаємо в прогріте на сковорідці масло рафінована. Після підрум'янення виробів з двох сторін, витягаємо їх на серветку на кілька хвилин, а потім перекладаємо на тарілку і можемо подавати.
Як приготувати пиріжки з картопляного пюре в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
У картопляне пюре додаємо три чверті всього масла і ретельно перемішуємо. В тепленькому молоці розпускаємо дріжджі, цукровий пісок і залишаємо до освіти пінної шапочки на кілька хвилин. Яєчні білки збиваємо з сіллю до щільної піни, змішуємо з дріжджовий сумішшю і картопляною масою, а потім, поступово підсипаючи просіяне борошно, вимішуємо тісто. Воно має бути м'яким, приємним на дотик і нітрохи не крутим. Поміщаємо його в промазану рослинним маслом ємність і залишаємо в теплі до збільшення в об'ємі вдвічі.
Після цього підійшов картопляного тіста формуємо пиріжки традиційним чином. Скачуємо кульки, формуємо з них коржики, наповнюємо начинкою і ліпимо пиріжки. Розміщуємо вироби на деко, заздалегідь промазав його рафінованим маслом, даємо деякий час підійти, а потім промазуємо жовтком і визначаємо в заздалегідь прогріту духовку. Температурний режим для випікання встановлюємо на рівні 190 градусів. Як тільки пиріжки підрум'яняться, можна витягати їх з духовки і, прикривши рушником, дати постояти хвилин десять.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з картопляного пюре
З готового картопляного пюре можна приготувати безліч оригінальних страв, не має особливого значення свіжоприготоване воно чи вчорашнє. Страва може
Пишні біляші на сковороді
Приготувати біляші, звичайно, не складно. Однак, є важливі нюанси, які неодмінно потрібно дотримуватися. Далі розповімо, як правильно зробити
Оладки з картопляного пюре
Оладки з картопляного пюре - це чудовий спосіб розправитися з залишками вчорашнього гарніру. Пропонуємо кілька найоригінальніших ідей для смачного
Швидкі пиріжки
Іноді хочеться порадувати сім'ю домашньою випічкою, однак абсолютно немає часу на кулінарні шедеври. Добре, що є рецепти, які дуже прості у
Картопляні пиріжки
Ідеальним варіантом швидкого і дуже ситного перекушування можуть стати картопляні пиріжки. Рецепти, які представлені в статті, відрізняються своєю
Биточки з картопляного пюре
Якщо у вас після вечері залишилося картопляне пюре – не поспішайте його викидати. З нього можна приготувати чудові картопляні биточки, які цілком