Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки з картопляного пюре

Пиріжки з картопляного пюре

30-01-2016, 10:44
7 290
Пиріжки з картопляного пюре
Якщо у вас залишилося після вечері або застілля незатребуване, вже остигле картопляне пюре , то з нього можна приготувати неймовірно смачні картопляні пиріжки, які без сумніву, припадуть до смаку навіть самим вибагливим. Кілька варіантів такої страви пропонуємо нижче в наших рецептах.

Пиріжки з картопляного пюре з начинкою з фаршу - рецепт


Інгредієнти:

  • м'ясний змішаний фарш (свинина і яловичина) – 450 г;

  • картопляне пюре – 1 кг;

  • цибуля ріпчаста – 150 г;

  • велике куряче яйце – 1 шт.;

  • борошно пшеничне – 60-90 г;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • панірувальні сухарі ;

  • рослинна рафінована масло.


  • Приготування
    У картопляне пюре додаємо яйце, борошно, мелений перчик і при необхідності сіль і гарненько вимішуємо. Кількість борошна залежить від щільності пюре, чим воно рідший, тим більше муки піде для картопляного тіста.
    Для начинки пасеруємо на сковороді з рафінованим рослинним маслом очищений і дрібно нарізаний ріпчасту цибулю до прозорості, а потім закладаємо м'ясний фарш і обсмажуємо, помішуючи і розминаючи грудки, до готовності. В кінці процесу смаження приправляємо масу за смаком сіллю і меленим чорним перцем.
    З картопляного тіста зволоженими руками формуємо коржик, накладаємо на неї по центру начинку з фаршу формуємо круглий чи продовгуватий пиріжок, паніруємо його в сухарях і підрум'янюємо до красивого коричневого кольору на вогні середньої інтенсивності з двох сторін.

    Пиріжки з картопляного пюре з грибами


    Інгредієнти:

  • картопляне пюре – 1 кг;

  • яйця – 2 шт.;

  • масло вершкове – 30 г;

  • 100 г сухих грибів, 400 г свіжих;

  • цибуля ріпчаста – 150 г;

  • панірувальні сухарі – 150 г;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    У картопляне пюре додаємо яєчні жовтки, м'яке вершкове масло і ретельно перемішуємо. Якщо для приготування грибної начинки використовуються сухі гриби, промиваємо їх ретельно, відварюємо в трохи підсоленій воді, а потім воду зливаємо, даємо стекти, а грибну масу кладемо на обробну дошку і розрізаємо гострим ножем до отримання невеликих скибочок. На сковороді обсмажуємо спочатку очищений і подрібнений ріпчаста цибуля, а потім додаємо відварену або, якщо використовуються свіжі гриби, свіжу нарубану грибну масу і підрум'янюємо все разом протягом декількох хвилин або до готовності.
    З картопляної маси зволоженими руками формуємо коржик, накладаємо в центр грибну начинку і, підвернувши краю, надаємо коржику форму довгастого пиріжка. Вмочуємо його спочатку трохи збиті білки, а потім паніруємо грунтовно в сухарях і поміщаємо в прогріте на сковорідці масло рафінована. Після підрум'янення виробів з двох сторін, витягаємо їх на серветку на кілька хвилин, а потім перекладаємо на тарілку і можемо подавати.

    Як приготувати пиріжки з картопляного пюре в духовці?


    Інгредієнти:

  • картопляне пюре – 350 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • молоко – 100 мл;

  • масло рослинне – 200 мл;

  • борошно – 900 г;

  • дріжджі пресовані – 35-40 г;

  • цукровий пісок – 40 г;

  • сіль – 15 г;

  • будь-яка начинка для пиріжків.


  • Приготування
    У картопляне пюре додаємо три чверті всього масла і ретельно перемішуємо. В тепленькому молоці розпускаємо дріжджі, цукровий пісок і залишаємо до освіти пінної шапочки на кілька хвилин. Яєчні білки збиваємо з сіллю до щільної піни, змішуємо з дріжджовий сумішшю і картопляною масою, а потім, поступово підсипаючи просіяне борошно, вимішуємо тісто. Воно має бути м'яким, приємним на дотик і
    Пиріжки з картопляного пюре
    нітрохи не крутим. Поміщаємо його в промазану рослинним маслом ємність і залишаємо в теплі до збільшення в об'ємі вдвічі.
    Після цього підійшов картопляного тіста формуємо пиріжки традиційним чином. Скачуємо кульки, формуємо з них коржики, наповнюємо начинкою і ліпимо пиріжки. Розміщуємо вироби на деко, заздалегідь промазав його рафінованим маслом, даємо деякий час підійти, а потім промазуємо жовтком і визначаємо в заздалегідь прогріту духовку. Температурний режим для випікання встановлюємо на рівні 190 градусів. Як тільки пиріжки підрум'яняться, можна витягати їх з духовки і, прикривши рушником, дати постояти хвилин десять.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Страви з картопляного пюре
    Страви з картопляного пюре
    З готового картопляного пюре можна приготувати безліч оригінальних страв, не має особливого значення свіжоприготоване воно чи вчорашнє. Страва може
    Пишні біляші на сковороді
    Пишні біляші на сковороді
    Приготувати біляші, звичайно, не складно. Однак, є важливі нюанси, які неодмінно потрібно дотримуватися. Далі розповімо, як правильно зробити
    Оладки з картопляного пюре
    Оладки з картопляного пюре
    Оладки з картопляного пюре - це чудовий спосіб розправитися з залишками вчорашнього гарніру. Пропонуємо кілька найоригінальніших ідей для смачного
    Швидкі пиріжки
    Швидкі пиріжки
    Іноді хочеться порадувати сім'ю домашньою випічкою, однак абсолютно немає часу на кулінарні шедеври. Добре, що є рецепти, які дуже прості у
    Картопляні пиріжки
    Картопляні пиріжки
    Ідеальним варіантом швидкого і дуже ситного перекушування можуть стати картопляні пиріжки. Рецепти, які представлені в статті, відрізняються своєю
    Биточки з картопляного пюре
    Биточки з картопляного пюре
    Якщо у вас після вечері залишилося картопляне пюре – не поспішайте його викидати. З нього можна приготувати чудові картопляні биточки, які цілком