Пишні біляші на сковороді
Пишні і рум'яні біляші, посмажені на сковороді, здатні спокусити навіть найзавзятіших прихильників здорового харчування. Ах, як же вони апетитні, смачні та ароматні! Просто не передати словами. Але краще, як кажуть, один раз побачити, а точніше приготувати і спробувати, ніж сто разів почути. Цим і займемося.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 650-700 г;
кефір – 490 мл;
великі курячі яйця – 4 шт.;
цукровий пісок – 50 г;
сода – 15 г;
рослинна рафінована олія – 35 мл;
сіль – 10-15 г;
Для начинки:
фарш м'ясний – 650 г;
цибуля ріпчаста – 300 г;
сметана або вершки – 60 мл;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком;
рафінована рослинна олія для смаження.
Приготування
Кефір змішати в глибокій мисці з содою і даємо постояти протягом п'яти хвилин. Після цього додаємо злегка збиті курячі яйця, цукровий пісок, сіль, вливаємо рафінована рослинна масло і гарненько перемішуємо. Тепер просіваємо в миску з сумішшю пшеничне борошно і вимішуємо до отримання м'якого, але не липнущего до рук борошняного кома. Прикриваємо його плівкою і залишаємо для визрівання мінімум на тридцять хвилин.
За цей час приготуємо начинку. Змішуємо м'ясний фарш з завчасно очищеним і дрібненько нашаткованою або подрібненим ріпчастою цибулею у блендері. Додаємо сіль, мелений чорний перець, а також сметану або вершки і ретельно перемішуємо.
Готове настоявшееся тісто розділяємо на порційні коржі, розплющуємо кожну пальцями рук, укладаємо по центру начинку, підгинаємо краю і защипуємо зверху, залишаючи невеликий отвір.
У товстостінній сковороді прогріваємо достатню кількість рафінованого рослинного масла (приблизно на палець завтовшки) і закладаємо в нього вироби отвором вниз. Таким чином, м'ясо запечатується і залишає всі соки всередині біляша.
Після того як біляші підрум'яняться з одного боку, перевертаємо їх на іншу і доводимо до готовності і рум'яності на середньому вогні.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 900-1000 г;
молоко – 520 мл;
цукровий пісок – 50 г;
яйце – 1 шт.;
сухі дріжджі – 10 г;
рафінована рослинна олія – 50 мл;
сіль – 10 г;
Для начинки:
фарш м'ясний – 650 г;
цибуля ріпчаста – 300 г;
сметана або вершки – 60 мл;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком;
рафінована рослинна олія для смаження.
Приготування
Першим ділом приготуємо начинку. Для цього очищений і нарізаний як можна дрібніше цибулю змішуємо з фаршем, додаємо сіль, мелений чорний перчик, сметану або вершки і ретельно перемішуємо. Після цього поміщаємо масу в пакет і визначаємо в холодильник для настоювання. А поки займемося тестом.
Сухі дріжджі з'єднуємо з невеликою кількістю тепленького молока, в якому попередньо розчиняється цукровий пісок, і даємо їм повністю розпуститися. Через сім-десять хвилин просіваємо борошно через сито, підмішуємо в неї сіль, а потім додаємо трохи збите в окремому посуді яйце, вливаємо дріжджову суміш і починаємо вимішувати тісто. Найзручніше це робити міксером з призначеними для цього насадками. В кінці замісу додаємо рафінована рослинна олія. Отримуємо в підсумку м'яке і трохи липнущее тісто. Розміщуємо його в мисці в теплому, захищеному від протягів місці, і даємо постояти протягом однієї години.
Начинка і тісто готові, приступаємо до формування біляшів. Для цього відрізаємо від тесту невеликі порції, скачуємо їх у кульки і залишаємо хвилин на п'ятнадцять на столі. При роботі змащуємо руки і поверхня столу рослинним маслом.
Потім розкачуємо кожну кульку в тонкий корж, накладаємо в центрі начинку, по столовій ложці з верхом, і защипуємо краю, залишаючи невеликий отвір зверху. Тепер викладаємо біляші в сковороду з прогрітим рафінованим маслом отвором вниз, і після підрум'янення на середньому вогні, перевертаємо і обсмажуємо до готовності з іншого.
Пишні біляші, смажені на сковороді на кефірі
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Кефір змішати в глибокій мисці з содою і даємо постояти протягом п'яти хвилин. Після цього додаємо злегка збиті курячі яйця, цукровий пісок, сіль, вливаємо рафінована рослинна масло і гарненько перемішуємо. Тепер просіваємо в миску з сумішшю пшеничне борошно і вимішуємо до отримання м'якого, але не липнущего до рук борошняного кома. Прикриваємо його плівкою і залишаємо для визрівання мінімум на тридцять хвилин.
За цей час приготуємо начинку. Змішуємо м'ясний фарш з завчасно очищеним і дрібненько нашаткованою або подрібненим ріпчастою цибулею у блендері. Додаємо сіль, мелений чорний перець, а також сметану або вершки і ретельно перемішуємо.
Готове настоявшееся тісто розділяємо на порційні коржі, розплющуємо кожну пальцями рук, укладаємо по центру начинку, підгинаємо краю і защипуємо зверху, залишаючи невеликий отвір.
У товстостінній сковороді прогріваємо достатню кількість рафінованого рослинного масла (приблизно на палець завтовшки) і закладаємо в нього вироби отвором вниз. Таким чином, м'ясо запечатується і залишає всі соки всередині біляша.
Після того як біляші підрум'яняться з одного боку, перевертаємо їх на іншу і доводимо до готовності і рум'яності на середньому вогні.
Пишні біляші на сковороді - рецепт на молоці і дріжджах
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Першим ділом приготуємо начинку. Для цього очищений і нарізаний як можна дрібніше цибулю змішуємо з фаршем, додаємо сіль, мелений чорний перчик, сметану або вершки і ретельно перемішуємо. Після цього поміщаємо масу в пакет і визначаємо в холодильник для настоювання. А поки займемося тестом.
Сухі дріжджі з'єднуємо з невеликою кількістю тепленького молока, в якому попередньо розчиняється цукровий пісок, і даємо їм повністю розпуститися. Через сім-десять хвилин просіваємо борошно через сито, підмішуємо в неї сіль, а потім додаємо трохи збите в окремому посуді яйце, вливаємо дріжджову суміш і починаємо вимішувати тісто. Найзручніше це робити міксером з призначеними для цього насадками. В кінці замісу додаємо рафінована рослинна олія. Отримуємо в підсумку м'яке і трохи липнущее тісто. Розміщуємо його в мисці в теплому, захищеному від протягів місці, і даємо постояти протягом однієї години.
Начинка і тісто готові, приступаємо до формування біляшів. Для цього відрізаємо від тесту невеликі порції, скачуємо їх у кульки і залишаємо хвилин на п'ятнадцять на столі. При роботі змащуємо руки і поверхня столу рослинним маслом.
Потім розкачуємо кожну кульку в тонкий корж, накладаємо в центрі начинку, по столовій ложці з верхом, і защипуємо краю, залишаючи невеликий отвір зверху. Тепер викладаємо біляші в сковороду з прогрітим рафінованим маслом отвором вниз, і після підрум'янення на середньому вогні, перевертаємо і обсмажуємо до готовності з іншого.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ледачі біляші на кефірі - рецепт
Відомо, що ідеальною основою для біляшів вважається дріжджове тісто, однак винахідливі господині вже придумали лінивий варіант страви, з яким ми
Біляші з м'ясом на сковороді
Якщо ви вирішили побалувати себе не дуже корисною, але смачною їжею начебто біляшів, то краще всього приготувати самим. Так ви будете впевнені в їх
Біляші на кефірі
Любите смачні біляші? Тоді ви напевно не раз пробували готувати їх будинку. На жаль, не у кожної господині є відповідний рецепт, а тому ми вирішили
Ледачі біляші
Ледачі біляші - дуже просте блюдо, яке можна приготувати до приходу нежданих гостей. Чому? Тому що делатеся воно практично моментально, а значить
Біляші в мультиварці - рецепт
Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з
Рецепт біляшів на сковороді
Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?