Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопляні пиріжки

Картопляні пиріжки

15-09-2015, 20:41
1 576
Картопляні пиріжки
Пропонуємо вам рецепт картопляних пиріжків, який виручить вас в будь-якій ситуації. Вони виходять досить поживними, смачними, а начинку можете зробити абсолютно будь-який, на свій розсуд і смак.

Картопляні пиріжки з м'ясом


Інгредієнти:

  • картопля – 12 шт.;

  • олія рослинна;

  • борошно – 3 ст. ложки;

  • спеції ;

  • морква – 05 шт.;

  • сухарі панірувальні – 5 ст. ложок;

  • фарш свинячий – 350 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.


  • Приготування
    М'ясний фарш обсмажуємо на маслі, помішуючи. Потім додаємо подрібнену цибулю, приправляємо спеціями і перемішуємо. Моркву чистимо, шаткуємо соломкою і додаємо до м'яса. Обсмажуємо до готовності, а потім перекладаємо начинку в миску. Картоплю чистимо, нарізаємо скибочками, складаємо в каструлю з водою і ставимо на вогонь. Після закипання підсолюємо за смаком і варимо до м'якості. Далі воду зливаємо, картопля трохи охолоджуємо і додаємо сире яйце, розминаючи в гладке пюре. Тепер додаємо борошно і вимішуємо тісто. Формуємо з нього коржики середніх розмірів і на середину кожної викладаємо фарш. Накриваємо зверху картопляним пюре і формуємо пиріжки. Обвалюємо їх у сухарях і обсмажуємо на олії до утворення скоринки.

    Картопляні пиріжки з капустою


    Інгредієнти:

  • картопля – 2 кг;

  • яйце – 2 шт.;

  • спеції;

  • борошно – 30 г;

  • капуста – 300 г;

  • олія рослинна;

  • бульйон – 05 ст.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • цукор – за смаком;

  • масло вершкове.


  • Приготування
    Картоплю відварюємо, перетираємо на тертці і змішуємо з яйцем, додавши трохи солі. Капусту шаткуємо й обсмажуємо злегка на олії. Додаємо в неї сире яйце і подрібнену цибулю, пасеровану на маслі. Після цього приправляємо начинку спеціями і перемішуємо. Вливаємо трохи бульйону і тушкуємо 30 хвилин. Картопляне тісто розділяємо на частини, формуємо коржі, кладемо начинку і ліпимо пиріжки. Паніруємо їх у борошні й обсмажуємо на маслечко.

    Картопляні пиріжки з грибами


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • картопля – 5 шт.;

  • яйце – 2 шт.;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • сир – 50 р.


  • Для начинки:

  • заморожені гриби – 700 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • свіжий кріп – 1 пучок;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Картопляні пиріжки

    Картоплю відварюємо в мундирі, а потім охолоджуємо, очищаємо і подрібнюємо через м'ясорубку. Додаємо яєчні жовтки, тертий сир і спеції. Далі вводимо акуратно добре збиті білки і замішуємо щільне тісто. Гриби обробляємо, дрібно нарізаємо і пасеруємо 5 хвилин. Далі кладемо подрібнену цибулю і обсмажуємо овочі до золотистого кольору. Викладаємо масу в миску, додаємо рубаний кріп і спеції. Картопляне тісто розділяємо на частини, формуємо коржі, кладемо начинку і ліпимо пиріжки. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо швом вниз, обсмажуємо картопляні пиріжки до готовності і подаємо зі сметанкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляні зрази з капустою
    Картопляні зрази з капустою
    Картопляні зрази з капустою - досить просте у приготуванні і дуже економічне блюдо, яке вразить вас своїм насиченим і яскравим смаком. Такі зрази
    Пиріжки з капустою в духовці
    Пиріжки з капустою в духовці
    Багато бабусі готують просто шикарно, особливо смачними виходять у них пиріжки з капустою. На жаль, не всі можуть приготувати тісто для пиріжків за
    Пиріжки з печінкою
    Пиріжки з печінкою
    Пиріжки з печінкою - чудове ласощі для вихідного дня. Готувати їх не так довго, як думають деякі, що є ще одним плюсом на користь даної страви. Про
    Пиріжки з ковбасою
    Пиріжки з ковбасою
    Пиріжки - смачне, хоч і не зовсім корисне блюдо. Приготувати їх можна з різними начинками: з лівером, печінкою, картоплею, яйцем і т. д. У
    Пиріжки з рисом
    Пиріжки з рисом
    Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і