Пропонуємо вам рецепт картопляних пиріжків, який виручить вас в будь-якій ситуації. Вони виходять досить поживними, смачними, а начинку можете зробити абсолютно будь-який, на свій розсуд і смак.
Картопляні пиріжки з м'ясом
Інгредієнти: картопля – 12 шт.; олія рослинна; борошно – 3 ст. ложки; спеції ; морква – 05 шт.; сухарі панірувальні – 5 ст. ложок; фарш свинячий – 350 г; яйце – 1 шт.; цибулина – 1 шт. Приготування М'ясний фарш обсмажуємо на маслі, помішуючи. Потім додаємо подрібнену цибулю, приправляємо спеціями і перемішуємо. Моркву чистимо, шаткуємо соломкою і додаємо до м'яса. Обсмажуємо до готовності, а потім перекладаємо начинку в миску. Картоплю чистимо, нарізаємо скибочками, складаємо в каструлю з водою і ставимо на вогонь. Після закипання підсолюємо за смаком і варимо до м'якості. Далі воду зливаємо, картопля трохи охолоджуємо і додаємо сире яйце, розминаючи в гладке пюре. Тепер додаємо борошно і вимішуємо тісто. Формуємо з нього коржики середніх розмірів і на середину кожної викладаємо фарш. Накриваємо зверху картопляним пюре і формуємо пиріжки. Обвалюємо їх у сухарях і обсмажуємо на олії до утворення скоринки.
Картопляні пиріжки з капустою
Інгредієнти:
картопля – 2 кг; яйце – 2 шт.; спеції; борошно – 30 г; капуста – 300 г; олія рослинна; бульйон – 05 ст.; цибулина – 1 шт.; цукор – за смаком; масло вершкове. Приготування Картоплю відварюємо, перетираємо на тертці і змішуємо з яйцем, додавши трохи солі. Капусту шаткуємо й обсмажуємо злегка на олії. Додаємо в неї сире яйце і подрібнену цибулю, пасеровану на маслі. Після цього приправляємо начинку спеціями і перемішуємо. Вливаємо трохи бульйону і тушкуємо 30 хвилин. Картопляне тісто розділяємо на частини, формуємо коржі, кладемо начинку і ліпимо пиріжки. Паніруємо їх у борошні й обсмажуємо на маслечко.
Картопляні пиріжки з грибами
Інгредієнти: Для тіста:
картопля – 5 шт.; яйце – 2 шт.; борошно – 2 ст. ложки; сир – 50 р. Для начинки:
заморожені гриби – 700 г; цибулина – 2 шт.; свіжий кріп – 1 пучок; спеції; олія рослинна. Приготування Картоплю відварюємо в мундирі, а потім охолоджуємо, очищаємо і подрібнюємо через м'ясорубку. Додаємо яєчні жовтки, тертий сир і спеції. Далі вводимо акуратно добре збиті білки і замішуємо щільне тісто. Гриби обробляємо, дрібно нарізаємо і пасеруємо 5 хвилин. Далі кладемо подрібнену цибулю і обсмажуємо овочі до золотистого кольору. Викладаємо масу в миску, додаємо рубаний кріп і спеції. Картопляне тісто розділяємо на частини, формуємо коржі, кладемо начинку і ліпимо пиріжки. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо швом вниз, обсмажуємо картопляні пиріжки до готовності і подаємо зі сметанкою.