Страви з картопляного пюре
Не знаєте, що приготувати із залишків картопляного пюре? Тоді скористайтеся запропонованими нижче рецептами, і апетитні страви порадують вас і ваших домочадців новим чудовим смаком.
Інгредієнти:
пюре картопляне – 650 г;
цибуля ріпчаста – 75 г;
велике куряче яйце – 1 шт.;
борошно пшенична – 60-90 г;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Ріпчасту цибулю очищаємо і обсмажуємо на рафінованій олії до золотистого відтінку і додаємо в картопляне пюре. Туди ж кидаємо мелений перець і при необхідності (якщо пюре не солоне), сіль, вбиваємо яйце, всипаємо просіяне борошно і ретельно перемішуємо.
Тепер наливаємо в сковороду рафінована олія, прогріваємо його добряче і накладаємо за допомогою столової ложки потроху картопляної маси, формуючи оладки. Даємо їм підрум'янитися з одного боку на вогні середньої інтенсивності, прикривши сковороду кришкою, а потім дуже обережно перевертаємо і підсмажуємо з іншого боку.
Можна також приготувати пісні картопляні оладки, замінивши яйце картопляним крохмалем. Але при цьому враховуємо, що картопляне пюре повинне бути приготоване також з урахуванням вимог пісного столу без використання продуктів тваринного походження.
Інгредієнти:
пюре картопляне – 650 г;
велике куряче яйце – 1 шт.;
часник – 2 зубці;
свіжа зелень кропу – 05 пучка;
сухарі панірувальні – 90 г;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Готуються картопляні биточки дуже просто. Свіжу зелень кропу промиваємо, обсушуємо, дрібненько розрізаємо гострим ножем і додаємо до картопляного пюре. Туди ж відправляємо попередньо очищений і видавлений через прес часник, приправляємо масу меленим чорним перцем і при необхідності сіллю і гарненько перемішуємо.
У сковороду наливаємо трохи рафінованого рослинного масла, прогріваємо його і приступаємо до обсмажуванню биточків. Для цього формуємо з приготовленої картопляної маси плоскі невеликі коржі, потім їх спочатку в яйці, а потім паніруємо в сухарях і розміщуємо в сковороді. Даємо виробів підрум'янитися з двох сторін, а потім витягуємо на тарілку і можемо подавати. Окремо можна подати сметану або будь соус на ваш смак.
Оригінальне блюдо можна приготувати з картопляного пюре в духовці або мультиварці. Про це нижче в нашому рецепті.
Інгредієнти:
пюре картопляне, густе – 1-12 кг;
м'ясний фарш – 08 кг;
яйце – 1 шт.;
ріпчаста цибуля – 02 кг;
твердий сир – 140 г;
майонез – 65 г;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком;
рослинна рафінована олія.
Приготування
У картопляне пюре додаємо яйце і при необхідності сіль і перемішуємо гарненько. Очищаємо, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на рафінованій олії ріпчасту цибулю, потім додаємо фарш і обсмажуємо все до повної готовності, в кінці приправивши сіллю і меленим чорним перцем. Можна при бажанні додати улюблені спеції.
Тепер за допомогою кондитерського мішка або просто пакета зі зрізаним куточком видавлюємо на деко, застелений промасленим фольгою, картопляне пюре, формуючи свого роду гнізда. Спочатку робимо кругле «дно», а потім «бортики», видавивши масу по краю в один-два шари. Заповнюємо утворену порожнечу по центру фаршем, промазуємо трохи майонезом і притрушиваем зверху перетертим твердим сиром. Визначаємо заготовки в прогріту до 200 градусів духовку і витримуємо до підрум'янення.
Для приготування таких «гніздечок» в мультиварці використовуємо програму «Випічка». А час приготування в залежності від потужності пристрою може варіюватися від п'ятнадцяти до сорока хвилин.
Оладки з картопляного пюре
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю очищаємо і обсмажуємо на рафінованій олії до золотистого відтінку і додаємо в картопляне пюре. Туди ж кидаємо мелений перець і при необхідності (якщо пюре не солоне), сіль, вбиваємо яйце, всипаємо просіяне борошно і ретельно перемішуємо.
Тепер наливаємо в сковороду рафінована олія, прогріваємо його добряче і накладаємо за допомогою столової ложки потроху картопляної маси, формуючи оладки. Даємо їм підрум'янитися з одного боку на вогні середньої інтенсивності, прикривши сковороду кришкою, а потім дуже обережно перевертаємо і підсмажуємо з іншого боку.
Можна також приготувати пісні картопляні оладки, замінивши яйце картопляним крохмалем. Але при цьому враховуємо, що картопляне пюре повинне бути приготоване також з урахуванням вимог пісного столу без використання продуктів тваринного походження.
Биточки з картопляного пюре
Інгредієнти:
Приготування
Готуються картопляні биточки дуже просто. Свіжу зелень кропу промиваємо, обсушуємо, дрібненько розрізаємо гострим ножем і додаємо до картопляного пюре. Туди ж відправляємо попередньо очищений і видавлений через прес часник, приправляємо масу меленим чорним перцем і при необхідності сіллю і гарненько перемішуємо.
У сковороду наливаємо трохи рафінованого рослинного масла, прогріваємо його і приступаємо до обсмажуванню биточків. Для цього формуємо з приготовленої картопляної маси плоскі невеликі коржі, потім їх спочатку в яйці, а потім паніруємо в сухарях і розміщуємо в сковороді. Даємо виробів підрум'янитися з двох сторін, а потім витягуємо на тарілку і можемо подавати. Окремо можна подати сметану або будь соус на ваш смак.
Оригінальне блюдо можна приготувати з картопляного пюре в духовці або мультиварці. Про це нижче в нашому рецепті.
«Гнізда» з картопляного пюре і фаршу в духовці
Інгредієнти:
Приготування
У картопляне пюре додаємо яйце і при необхідності сіль і перемішуємо гарненько. Очищаємо, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на рафінованій олії ріпчасту цибулю, потім додаємо фарш і обсмажуємо все до повної готовності, в кінці приправивши сіллю і меленим чорним перцем. Можна при бажанні додати улюблені спеції.
Тепер за допомогою кондитерського мішка або просто пакета зі зрізаним куточком видавлюємо на деко, застелений промасленим фольгою, картопляне пюре, формуючи свого роду гнізда. Спочатку робимо кругле «дно», а потім «бортики», видавивши масу по краю в один-два шари. Заповнюємо утворену порожнечу по центру фаршем, промазуємо трохи майонезом і притрушиваем зверху перетертим твердим сиром. Визначаємо заготовки в прогріту до 200 градусів духовку і витримуємо до підрум'янення.
Для приготування таких «гніздечок» в мультиварці використовуємо програму «Випічка». А час приготування в залежності від потужності пристрою може варіюватися від п'ятнадцяти до сорока хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Що можна приготувати з картопляного пюре?
З картопляного пюре можна створити безліч оригінальних страв. Якщо у вас залишилося достатню кількість вчорашнього гарніру, то неодмінно
Пиріжки з картопляного пюре
Із залишків картопляного пюре можна зробити безліч різноманітних оригінальних страв, наприклад, пиріжки з смачним ситним наповненням. Далі розповімо,
Оладки з картопляного пюре
Оладки з картопляного пюре - це чудовий спосіб розправитися з залишками вчорашнього гарніру. Пропонуємо кілька найоригінальніших ідей для смачного
Биточки з картопляного пюре
Якщо у вас після вечері залишилося картопляне пюре – не поспішайте його викидати. З нього можна приготувати чудові картопляні биточки, які цілком
Картопляне пюре з фаршем
Якщо вам набридли стандартні страви з картоплі і фаршу, спробуйте запекти картопляне пюре з фаршем в духовці. А якщо ще додати в це блюдо овочі і