» » Оладки з картопляного пюре

Оладки з картопляного пюре

Оладки з картопляного пюре
Якщо після вечері у вас залишилося трохи картопляне пюре не переживайте, адже з нього можна зробити смачне і оригінальне блюдо – оладки.

Оладки з картопляного пюре


Інгредієнти:

  • пюре картопляне – 400 г;

  • борошно – 3 ст. ложки;

  • яйце – 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Давайте розглянемо найпростіший спосіб, як приготувати картопляні оладки. У пюре розбиваємо яйце і додаємо спеції. Поступово всипаємо борошно і ретельно перемішуємо. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо тісто ложкою і обсмажуємо оладки зі всіх сторін.

    Оладки з картопляного пюре з сиром


    Інгредієнти:

  • пюре картопляне – 5 ст. ложок;

  • яйце – 1 шт.;

  • сир – 100 г;

  • олія рослинна;

  • борошно – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Холодне картопляне пюре викладаємо в миску, додаємо сире куряче яйце і додаємо тертий сир. Потім всипаємо борошно і гарненько перемішуємо. Ставимо Сковороду на вогонь, наливаємо масло і розігріваємо його. Викладаємо картопляне тісто вологою ложкою і обсмажуємо оладки до рум'яної скоринки, а потім подаємо їх зі сметаною.

    Рецепт оладок з картопляного пюре


    Інгредієнти:

  • пюре картопляне – 500 г;

  • борошно – 3 ст. ложки;

  • манка – 4 ст. ложки;

  • масло рослинне – 20 мл


  • Для начинки:

  • сир – 50 г;

  • спеції;

  • сосиска – 1 шт.


  • Приготування
    У картопляне пюре вбиваємо куряче яйце, підсолюємо і додаємо спеції. Потім поступово додаємо борошно і вимішуємо тісто. Сосиску шаткуємо кружечками, а сир шаткуємо квадратиками. Насипаємо В блюдце трохи манки. Вологими руками формуємо невеликі коржі, викладаємо сосиски з сиром і формуємо оладки. Обвалюємо їх у манну крупу і викладаємо на гарячу сковорідку з олією. Обсмажуємо до утворення скоринки і подаємо, посипавши зеленою цибулею.

    Оладки з картопляного пюре з м'ясом


    Інгредієнти:

  • фарш – 350 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • картопля – 600 г;

  • олія оливкова;

  • спеції .


  • Для тіста:

  • картопля – 1 кг;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 1 ст.;
  • Оладки з картопляного пюре

  • сіль дрібна.


  • Приготування
    Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на маслечко. Після цього додаємо м'ясний фарш і обсмажуємо, постійно помішуючи. Підсолюємо, додаємо будь-які спеції і перекладаємо готову начинку в миску. Для тіста відварюємо картоплю і готуємо з нього пюре. Коли воно охолоне, вбиваємо туди яйце і перемішуємо. Потім всипаємо борошно, солимо і розмішуємо до однорідності. З тіста формуємо довгу ковбаску і розрізаємо її шматочками. Кожен з них розплющуємо в долонях і викладаємо в центр трохи м'ясної начинки. Закріплюємо краю і обсмажуємо оладки до рум'яної скоринки.
    Додав: admin | 1-11-2015, 22:57
    Переглядів: 2796