Якщо після вечері у вас залишилося трохи картопляне пюре не переживайте, адже з нього можна зробити смачне і оригінальне блюдо – оладки.
Оладки з картопляного пюре
Інгредієнти: пюре картопляне – 400 г; борошно – 3 ст. ложки; яйце – 1 шт.; спеції. Приготування Давайте розглянемо найпростіший спосіб, як приготувати картопляні оладки. У пюре розбиваємо яйце і додаємо спеції. Поступово всипаємо борошно і ретельно перемішуємо. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо тісто ложкою і обсмажуємо оладки зі всіх сторін.
Оладки з картопляного пюре з сиром
Інгредієнти: пюре картопляне – 5 ст. ложок; яйце – 1 шт.; сир – 100 г; олія рослинна; борошно – 3 ст. ложки. Приготування Холодне картопляне пюре викладаємо в миску, додаємо сире куряче яйце і додаємо тертий сир. Потім всипаємо борошно і гарненько перемішуємо. Ставимо Сковороду на вогонь, наливаємо масло і розігріваємо його. Викладаємо картопляне тісто вологою ложкою і обсмажуємо оладки до рум'яної скоринки, а потім подаємо їх зі сметаною.
Рецепт оладок з картопляного пюре
Інгредієнти: пюре картопляне – 500 г; борошно – 3 ст. ложки; манка – 4 ст. ложки; масло рослинне – 20 мл Для начинки:
сир – 50 г; спеції; сосиска – 1 шт. Приготування У картопляне пюре вбиваємо куряче яйце, підсолюємо і додаємо спеції. Потім поступово додаємо борошно і вимішуємо тісто. Сосиску шаткуємо кружечками, а сир шаткуємо квадратиками. Насипаємо В блюдце трохи манки. Вологими руками формуємо невеликі коржі, викладаємо сосиски з сиром і формуємо оладки. Обвалюємо їх у манну крупу і викладаємо на гарячу сковорідку з олією. Обсмажуємо до утворення скоринки і подаємо, посипавши зеленою цибулею.
Оладки з картопляного пюре з м'ясом
Інгредієнти: фарш – 350 г; цибулина – 1 шт.; картопля – 600 г; олія оливкова; спеції . Для тіста:
картопля – 1 кг; яйце – 1 шт.; борошно – 1 ст.; сіль дрібна. Приготування Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і пасеруємо на маслечко. Після цього додаємо м'ясний фарш і обсмажуємо, постійно помішуючи. Підсолюємо, додаємо будь-які спеції і перекладаємо готову начинку в миску. Для тіста відварюємо картоплю і готуємо з нього пюре. Коли воно охолоне, вбиваємо туди яйце і перемішуємо. Потім всипаємо борошно, солимо і розмішуємо до однорідності. З тіста формуємо довгу ковбаску і розрізаємо її шматочками. Кожен з них розплющуємо в долонях і викладаємо в центр трохи м'ясної начинки. Закріплюємо краю і обсмажуємо оладки до рум'яної скоринки.