Вернуться назад Распечатать

Пиріжки з картопляного пюре

Пиріжки з картопляного пюре
Якщо у вас залишилося після вечері або застілля незатребуване, вже остигле картопляне пюре , то з нього можна приготувати неймовірно смачні картопляні пиріжки, які без сумніву, припадуть до смаку навіть самим вибагливим. Кілька варіантів такої страви пропонуємо нижче в наших рецептах.

Пиріжки з картопляного пюре з начинкою з фаршу - рецепт


Інгредієнти:

  • м'ясний змішаний фарш (свинина і яловичина) – 450 г;

  • картопляне пюре – 1 кг;

  • цибуля ріпчаста – 150 г;

  • велике куряче яйце – 1 шт.;

  • борошно пшеничне – 60-90 г;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • панірувальні сухарі ;

  • рослинна рафінована масло.


  • Приготування
    У картопляне пюре додаємо яйце, борошно, мелений перчик і при необхідності сіль і гарненько вимішуємо. Кількість борошна залежить від щільності пюре, чим воно рідший, тим більше муки піде для картопляного тіста.
    Для начинки пасеруємо на сковороді з рафінованим рослинним маслом очищений і дрібно нарізаний ріпчасту цибулю до прозорості, а потім закладаємо м'ясний фарш і обсмажуємо, помішуючи і розминаючи грудки, до готовності. В кінці процесу смаження приправляємо масу за смаком сіллю і меленим чорним перцем.
    З картопляного тіста зволоженими руками формуємо коржик, накладаємо на неї по центру начинку з фаршу формуємо круглий чи продовгуватий пиріжок, паніруємо його в сухарях і підрум'янюємо до красивого коричневого кольору на вогні середньої інтенсивності з двох сторін.

    Пиріжки з картопляного пюре з грибами


    Інгредієнти:

  • картопляне пюре – 1 кг;

  • яйця – 2 шт.;

  • масло вершкове – 30 г;

  • 100 г сухих грибів, 400 г свіжих;

  • цибуля ріпчаста – 150 г;

  • панірувальні сухарі – 150 г;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    У картопляне пюре додаємо яєчні жовтки, м'яке вершкове масло і ретельно перемішуємо. Якщо для приготування грибної начинки використовуються сухі гриби, промиваємо їх ретельно, відварюємо в трохи підсоленій воді, а потім воду зливаємо, даємо стекти, а грибну масу кладемо на обробну дошку і розрізаємо гострим ножем до отримання невеликих скибочок. На сковороді обсмажуємо спочатку очищений і подрібнений ріпчаста цибуля, а потім додаємо відварену або, якщо використовуються свіжі гриби, свіжу нарубану грибну масу і підрум'янюємо все разом протягом декількох хвилин або до готовності.
    З картопляної маси зволоженими руками формуємо коржик, накладаємо в центр грибну начинку і, підвернувши краю, надаємо коржику форму довгастого пиріжка. Вмочуємо його спочатку трохи збиті білки, а потім паніруємо грунтовно в сухарях і поміщаємо в прогріте на сковорідці масло рафінована. Після підрум'янення виробів з двох сторін, витягаємо їх на серветку на кілька хвилин, а потім перекладаємо на тарілку і можемо подавати.

    Як приготувати пиріжки з картопляного пюре в духовці?


    Інгредієнти:

  • картопляне пюре – 350 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • молоко – 100 мл;

  • масло рослинне – 200 мл;

  • борошно – 900 г;

  • дріжджі пресовані – 35-40 г;

  • цукровий пісок – 40 г;

  • сіль – 15 г;

  • будь-яка начинка для пиріжків.


  • Приготування
    У картопляне пюре додаємо три чверті всього масла і ретельно перемішуємо. В тепленькому молоці розпускаємо дріжджі, цукровий пісок і залишаємо до освіти пінної шапочки на кілька хвилин. Яєчні білки збиваємо з сіллю до щільної піни, змішуємо з дріжджовий сумішшю і картопляною масою, а потім, поступово підсипаючи просіяне борошно, вимішуємо тісто. Воно має бути м'яким, приємним на дотик і
    Пиріжки з картопляного пюре
    нітрохи не крутим. Поміщаємо його в промазану рослинним маслом ємність і залишаємо в теплі до збільшення в об'ємі вдвічі.
    Після цього підійшов картопляного тіста формуємо пиріжки традиційним чином. Скачуємо кульки, формуємо з них коржики, наповнюємо начинкою і ліпимо пиріжки. Розміщуємо вироби на деко, заздалегідь промазав його рафінованим маслом, даємо деякий час підійти, а потім промазуємо жовтком і визначаємо в заздалегідь прогріту духовку. Температурний режим для випікання встановлюємо на рівні 190 градусів. Як тільки пиріжки підрум'яняться, можна витягати їх з духовки і, прикривши рушником, дати постояти хвилин десять.