Розсольник з рисом - рецепт
Класичний рецепт розсольнику готують його з перловкою, а ми приготуємо її з рисом, що нітрохи не погіршує смак страви, а зовсім навпаки, робить його більш ніжним і оригінальним.
Інгредієнти:
Для бульйону:
домашня курка – 07 кг;
ріпчаста цибуля – 75 г;
морква – 75 г;
часник – 2 зубці;
бутони гвоздики – 3 шт.;
перець духмяний горошком – 3-4 шт.;
лавровий лист – 1 шт.;
сіль – за смаком;
свіжа зелень петрушки і кропу – 1 пучок;
вода фільтрована – 25 л;
Для розсольнику:
картопляні бульби – 07 кг;
ріпчаста цибуля – 75 г;
морква – 75 г;
рисова крупа – 85 м;
бочкові огірки солоні – 4 шт.;
свіжі томати – 200 г;
рослинна рафінована олія – 35 мл;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
листочок лавра – 1 шт.;
свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком;
сметана.
Приготування
Насамперед ставимо варитися бульйон. Для цього попередньо вимиту і розрізану на порції курку кладемо в каструлю, додаємо очищену моркву, зубці часнику і цибулину, кидаємо також бутони гвоздики, горошини перцю, лавровий листочок, пучок петрушки, сіль, заливаємо все фільтрованої водою і розміщуємо на плиті на середньому вогні. Варимо бульйон після закипання протягом півтора годин, а потім знімаємо з вогню, виймаємо весь вміст, крім курки і викидаємо. Відзначимо, що якщо ви використовуєте замість домашньої курки курячі стегенця, то час варіння можна скоротити вдвічі.
Поки вариться бульйон, готуємо належним чином інші компоненти для розсольнику. Чистимо і нарізаємо кубиками ріпчасту цибулю і соломкою моркву. Солоні огірки також шаткуємо кубиками або ж пропускаємо через крупну тертку. Картопляні бульби очищаємо і подрібнюємо кубиками, а вимиті томати позбавляємо від шкурок і перетворюємо на пюре будь-яким зручним способом.
По готовності бульйону закладаємо в нього ретельно промитий рис і картоплю. Потім пасеруємо в рафінованій олії на одній сковороді солоні огірочки протягом п'ятнадцяти хвилин, помішуючи, а на іншій - цибулю з морквою до м'якості.
Коли картопля буде готова, закладаємо в суп вміст обох сковорідок, додаємо протерті помідори, за смаком сіль, мелений чорний перець, лавровий листок, свіжу зелень, проварюємо три-п'ять хвилин і можемо подавати, присмачивши сметаною.
Інгредієнти:
свинячі реберця – 450 г;
морква – 75 г;
ріпчаста цибуля – 75 г;
крупа рисова – 50 г;
картопляні бульби – 650 г;
солоні огірки – 250 г;
огірковий розсіл – 180 мл;
листочки лавра – 2 шт.;
горошини запашного перцю – 3-4 шт.;
сіль – за смаком;
цукровий пісок – за смаком;
свіжа зелень на вибір.
Приготування
Для приготування розсольнику в мультиварці очищаємо і рубаємо кубиками ріпчасту цибулю і моркву, закладаємо овочі в мультикастрюлю, в яку наллємо попередньо трохи рослинного масла. Включаємо прилад, вибираємо функцію «Смаження» або «Випічка» і обсмажуємо моркву і цибулю до рум'яності. Потім закладаємо промиті, обсушені і розрізані на порції ребра і обсмажуємо все разом протягом п'ятнадцяти хвилин.
Тепер, додаємо промитий рис, очищений і нарізаний невеликими кубиками картоплю і солоні огірочки, кидаємо лаврові листочки, перець і наливаємо гарячу воду, трохи не доходячи по рівню до позначки. Перемикаємо пристрій на функцію «Гасіння» і готуємо розсольник протягом півтора годин. За десять хвилин до завершення приготування додаємо огірковий розсіл.
По готовності приправляємо страву зеленню, закриваємо кришкою і даємо супчику настоятися ще протягом п'ятнадцяти хвилин в режимі «Підігрів».
Як приготувати розсольник з куркою, рисом і солоними огірками - рецепт
Інгредієнти:
Для бульйону:
Для розсольнику:
Приготування
Насамперед ставимо варитися бульйон. Для цього попередньо вимиту і розрізану на порції курку кладемо в каструлю, додаємо очищену моркву, зубці часнику і цибулину, кидаємо також бутони гвоздики, горошини перцю, лавровий листочок, пучок петрушки, сіль, заливаємо все фільтрованої водою і розміщуємо на плиті на середньому вогні. Варимо бульйон після закипання протягом півтора годин, а потім знімаємо з вогню, виймаємо весь вміст, крім курки і викидаємо. Відзначимо, що якщо ви використовуєте замість домашньої курки курячі стегенця, то час варіння можна скоротити вдвічі.
Поки вариться бульйон, готуємо належним чином інші компоненти для розсольнику. Чистимо і нарізаємо кубиками ріпчасту цибулю і соломкою моркву. Солоні огірки також шаткуємо кубиками або ж пропускаємо через крупну тертку. Картопляні бульби очищаємо і подрібнюємо кубиками, а вимиті томати позбавляємо від шкурок і перетворюємо на пюре будь-яким зручним способом.
По готовності бульйону закладаємо в нього ретельно промитий рис і картоплю. Потім пасеруємо в рафінованій олії на одній сковороді солоні огірочки протягом п'ятнадцяти хвилин, помішуючи, а на іншій - цибулю з морквою до м'якості.
Коли картопля буде готова, закладаємо в суп вміст обох сковорідок, додаємо протерті помідори, за смаком сіль, мелений чорний перець, лавровий листок, свіжу зелень, проварюємо три-п'ять хвилин і можемо подавати, присмачивши сметаною.
Як смачно зварити суп з рисом в мультиварці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування розсольнику в мультиварці очищаємо і рубаємо кубиками ріпчасту цибулю і моркву, закладаємо овочі в мультикастрюлю, в яку наллємо попередньо трохи рослинного масла. Включаємо прилад, вибираємо функцію «Смаження» або «Випічка» і обсмажуємо моркву і цибулю до рум'яності. Потім закладаємо промиті, обсушені і розрізані на порції ребра і обсмажуємо все разом протягом п'ятнадцяти хвилин.
Тепер, додаємо промитий рис, очищений і нарізаний невеликими кубиками картоплю і солоні огірочки, кидаємо лаврові листочки, перець і наливаємо гарячу воду, трохи не доходячи по рівню до позначки. Перемикаємо пристрій на функцію «Гасіння» і готуємо розсольник протягом півтора годин. За десять хвилин до завершення приготування додаємо огірковий розсіл.
По готовності приправляємо страву зеленню, закриваємо кришкою і даємо супчику настоятися ще протягом п'ятнадцяти хвилин в режимі «Підігрів».
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт розсольнику з рисом і огірками
Дуже смачне перше страву можна приготувати за перевіреними рецептами, які дісталися нам ще від бабусь. Розсольник з рисом - це чудове ситне страву
Як готувати розсольник з перловкою?
Рецептів приготування розсольнику дуже багато, тому ми вирішили відібрати для вас найцікавіші. У даній статті ми розглянемо, як приготувати
Як приготувати суп з рисом?
Розсольник - це перше блюдо, яке, звичайно ж, готують з перловкою. Але якщо ви любите експериментувати, або просто не жалуйте перловку, пропонуємо
Розсольник з куркою
Розсольник - популярний і смачне блюдо, яке готують з перловкою. Напевно, у кожної господині є свої особливі рецепти створення цієї смакоти. І
Розсольник з ковбасою
Розсольник - смачне блюдо, відоме ще з часів Русі. Його готують на основі перловки, солоних огірків і розсолу. І сьогодні ми його зваримо з
Розсольник в мультиварці
Розсольник - популярне блюдо староруської кухні, який готується з перловкою з додаванням розсолу і солоних огірків. І сьогодні ми розглянемо кілька