Вернуться назад Распечатать

Розсольник з рисом - рецепт

Розсольник з рисом - рецепт
Класичний рецепт розсольнику готують його з перловкою, а ми приготуємо її з рисом, що нітрохи не погіршує смак страви, а зовсім навпаки, робить його більш ніжним і оригінальним.

Як приготувати розсольник з куркою, рисом і солоними огірками - рецепт


Інгредієнти:
Для бульйону:

  • домашня курка – 07 кг;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • морква – 75 г;

  • часник – 2 зубці;

  • бутони гвоздики – 3 шт.;

  • перець духмяний горошком – 3-4 шт.;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • свіжа зелень петрушки і кропу – 1 пучок;

  • вода фільтрована – 25 л;


  • Для розсольнику:

  • картопляні бульби – 07 кг;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • морква – 75 г;

  • рисова крупа – 85 м;

  • бочкові огірки солоні – 4 шт.;

  • свіжі томати – 200 г;

  • рослинна рафінована олія – 35 мл;

  • сіль – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • листочок лавра – 1 шт.;

  • свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком;

  • сметана.


  • Приготування
    Насамперед ставимо варитися бульйон. Для цього попередньо вимиту і розрізану на порції курку кладемо в каструлю, додаємо очищену моркву, зубці часнику і цибулину, кидаємо також бутони гвоздики, горошини перцю, лавровий листочок, пучок петрушки, сіль, заливаємо все фільтрованої водою і розміщуємо на плиті на середньому вогні. Варимо бульйон після закипання протягом півтора годин, а потім знімаємо з вогню, виймаємо весь вміст, крім курки і викидаємо. Відзначимо, що якщо ви використовуєте замість домашньої курки курячі стегенця, то час варіння можна скоротити вдвічі.
    Поки вариться бульйон, готуємо належним чином інші компоненти для розсольнику. Чистимо і нарізаємо кубиками ріпчасту цибулю і соломкою моркву. Солоні огірки також шаткуємо кубиками або ж пропускаємо через крупну тертку. Картопляні бульби очищаємо і подрібнюємо кубиками, а вимиті томати позбавляємо від шкурок і перетворюємо на пюре будь-яким зручним способом.
    По готовності бульйону закладаємо в нього ретельно промитий рис і картоплю. Потім пасеруємо в рафінованій олії на одній сковороді солоні огірочки протягом п'ятнадцяти хвилин, помішуючи, а на іншій - цибулю з морквою до м'якості.
    Коли картопля буде готова, закладаємо в суп вміст обох сковорідок, додаємо протерті помідори, за смаком сіль, мелений чорний перець, лавровий листок, свіжу зелень, проварюємо три-п'ять хвилин і можемо подавати, присмачивши сметаною.

    Як смачно зварити суп з рисом в мультиварці - рецепт


    Інгредієнти:

  • свинячі реберця – 450 г;

  • морква – 75 г;

  • ріпчаста цибуля – 75 г;

  • крупа рисова – 50 г;

  • картопляні бульби – 650 г;

  • солоні огірки – 250 г;

  • огірковий розсіл – 180 мл;

  • листочки лавра – 2 шт.;

  • горошини запашного перцю – 3-4 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • цукровий пісок – за смаком;

  • свіжа зелень на вибір.


  • Приготування
    Для приготування розсольнику в мультиварці очищаємо і рубаємо кубиками ріпчасту цибулю і моркву, закладаємо овочі в мультикастрюлю, в яку наллємо попередньо трохи рослинного масла. Включаємо прилад, вибираємо функцію «Смаження» або «Випічка» і обсмажуємо моркву і цибулю до рум'яності. Потім закладаємо промиті,
    Розсольник з рисом - рецепт
    обсушені і розрізані на порції ребра і обсмажуємо все разом протягом п'ятнадцяти хвилин.
    Тепер, додаємо промитий рис, очищений і нарізаний невеликими кубиками картоплю і солоні огірочки, кидаємо лаврові листочки, перець і наливаємо гарячу воду, трохи не доходячи по рівню до позначки. Перемикаємо пристрій на функцію «Гасіння» і готуємо розсольник протягом півтора годин. За десять хвилин до завершення приготування додаємо огірковий розсіл.
    По готовності приправляємо страву зеленню, закриваємо кришкою і даємо супчику настоятися ще протягом п'ятнадцяти хвилин в режимі «Підігрів».