Класичний рецепт розсольнику готують його з перловкою, а ми приготуємо її з рисом, що нітрохи не погіршує смак страви, а зовсім навпаки, робить його більш ніжним і оригінальним.
Як приготувати розсольник з куркою, рисом і солоними огірками - рецепт
Інгредієнти: Для бульйону:
домашня курка – 07 кг; ріпчаста цибуля – 75 г; морква – 75 г; часник – 2 зубці; бутони гвоздики – 3 шт.; перець духмяний горошком – 3-4 шт.; лавровий лист – 1 шт.; сіль – за смаком; свіжа зелень петрушки і кропу – 1 пучок; вода фільтрована – 25 л; Для розсольнику:
картопляні бульби – 07 кг; ріпчаста цибуля – 75 г; морква – 75 г; рисова крупа – 85 м; бочкові огірки солоні – 4 шт.; свіжі томати – 200 г; рослинна рафінована олія – 35 мл; сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; листочок лавра – 1 шт.; свіжа зелень петрушки і кропу – за смаком; сметана. Приготування Насамперед ставимо варитися бульйон. Для цього попередньо вимиту і розрізану на порції курку кладемо в каструлю, додаємо очищену моркву, зубці часнику і цибулину, кидаємо також бутони гвоздики, горошини перцю, лавровий листочок, пучок петрушки, сіль, заливаємо все фільтрованої водою і розміщуємо на плиті на середньому вогні. Варимо бульйон після закипання протягом півтора годин, а потім знімаємо з вогню, виймаємо весь вміст, крім курки і викидаємо. Відзначимо, що якщо ви використовуєте замість домашньої курки курячі стегенця, то час варіння можна скоротити вдвічі.
Поки вариться бульйон, готуємо належним чином інші компоненти для розсольнику. Чистимо і нарізаємо кубиками ріпчасту цибулю і соломкою моркву. Солоні огірки також шаткуємо кубиками або ж пропускаємо через крупну тертку. Картопляні бульби очищаємо і подрібнюємо кубиками, а вимиті томати позбавляємо від шкурок і перетворюємо на пюре будь-яким зручним способом.
По готовності бульйону закладаємо в нього ретельно промитий рис і картоплю. Потім пасеруємо в рафінованій олії на одній сковороді солоні огірочки протягом п'ятнадцяти хвилин, помішуючи, а на іншій - цибулю з морквою до м'якості.
Коли картопля буде готова, закладаємо в суп вміст обох сковорідок, додаємо протерті помідори, за смаком сіль, мелений чорний перець, лавровий листок, свіжу зелень, проварюємо три-п'ять хвилин і можемо подавати, присмачивши сметаною.
Як смачно зварити суп з рисом в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: свинячі реберця – 450 г; морква – 75 г; ріпчаста цибуля – 75 г; крупа рисова – 50 г; картопляні бульби – 650 г; солоні огірки – 250 г; огірковий розсіл – 180 мл; листочки лавра – 2 шт.; горошини запашного перцю – 3-4 шт.; сіль – за смаком; цукровий пісок – за смаком; свіжа зелень на вибір. Приготування Для приготування розсольнику в мультиварці очищаємо і рубаємо кубиками ріпчасту цибулю і моркву, закладаємо овочі в мультикастрюлю, в яку наллємо попередньо трохи рослинного масла. Включаємо прилад, вибираємо функцію «Смаження» або «Випічка» і обсмажуємо моркву і цибулю до рум'яності. Потім закладаємо промиті,
обсушені і розрізані на порції ребра і обсмажуємо все разом протягом п'ятнадцяти хвилин.
Тепер, додаємо промитий рис, очищений і нарізаний невеликими кубиками картоплю і солоні огірочки, кидаємо лаврові листочки, перець і наливаємо гарячу воду, трохи не доходячи по рівню до позначки. Перемикаємо пристрій на функцію «Гасіння» і готуємо розсольник протягом півтора годин. За десять хвилин до завершення приготування додаємо огірковий розсіл.
По готовності приправляємо страву зеленню, закриваємо кришкою і даємо супчику настоятися ще протягом п'ятнадцяти хвилин в режимі «Підігрів».