Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус з калини до м'яса

Соус з калини до м'яса

22-12-2015, 11:06
607
Соус з калини до м'яса
До м'яса часто подають різні соуси, куплені готовими або приготовані самостійно, що, звичайно ж, краще.
В домашніх умовах до м'яса можна приготувати вишукані оригінальні соуси з плодів стиглої калини, вони більше всього підійдуть до свинини або курки.
У плодах калини міститься безліч корисних речовин, а саме: вітаміни С і Р, органічні кислоти, пектин, каротин і дубильні речовини. Регулярне сезонне включення в меню калини покращує травлення, стан видільної системи, загальний стан організму і підсилює імунітет. Ну, і крім того, соуси, з калини – це просто смачно, не кажучи вже про чудовий яскравому кольорі. Тобто, страви, приправлені калиновими соусами, дуже ефектно виглядають на столі.

Як приготувати соус з калини?


Щоб зберегти містяться в плодах калини корисні речовини соус в процесі приготування не будемо нагрівати і, тим більше, варити.
Смак стиглих плодів калини кисло-гіркуватий, щоб надати соусу більш об'ємний повнотіла смак і компенсувати гіркоту додамо цукор або мед.
Інгредієнти:

  • калина червона – 2 кисті;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • вода кип'ячена холодна – 30-50 мл


  • Приготування
    Промиємо ягоди на кистях і злегка залишимо, а краще почекаємо 2 години. Потолчем-помнем ягоди з цукром так, щоб вони пустили сік, додамо трохи води, перемішати, щоб цукор розчинився. Протремо масу через сито. Те, що залишилося, загорнемо в чистий подвійний марлевий клапоть і отожмем.
    Ось, соус готовий. Цю смачну вітамінну приправу легко приготувати навіть в похідних умовах, на полюванні, наприклад, або на пікніку. Часто у таких ситуаціях калину можна зірвати прямо з гілки (без сита вже як-небудь можна обійтися).

    Гострий соус з калини до м'яса - рецепт


    Цей рецепт, деяким чином, складніше, ніж попередній.
    Передбачається, що в гострому соусі повинні бути такі інгредієнти, як часник і пекучий червоний перець. Щоб аромати і смаки часнику, калини і перцю поєднувалися, включаємо до складу соусу лимон.
    Інгредієнти:

  • калина червона – 2 кисті;

  • мед натуральний – 1-2 ст. ложки;
  • Соус з калини до м'яса

  • часник – 2 зубчики;

  • перець червоний;

  • лимон.


  • Приготування
    Плоди калини потолчем-подавим і протремо на ситі, таким чином, відокремлюючи кісточки від решти. Залишився в ситі отожмем через марлю.
    Додамо до соку калини, сік лимона, продавлений часник і червоний перець. Ще раз процідимо, додамо мед і перемішати. Густоту соусу можна регулювати додаванням води.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус ткемалі
    Соус ткемалі
    Всім відомий грузинський соус ткемалі давно перестав бути прерогативою цього південного народу. Тепер його може самостійно приготувати господиня
    Соус для люля кебаб - рецепт
    Соус для люля кебаб - рецепт
    Люля-кебаб - це популярна страва народів Азії з м'ясного фаршу. Подають його традиційно з зеленню і лавашем, але не зайвим буде зробити до нього
    Соус з авокадо
    Соус з авокадо
    Авокадо - цінний харчовий продукт, який широко використовують в кулінарії. Його найчастіше використовують для створення салатів і соусів. Ось про
    Соус з петрушки
    Соус з петрушки
    Петрушку використовують в якості смакової добавки в різні несолодкі страви. У ній міститься безліч корисних речовин: антиоксиданти, амінокислоти,
    Кавуновий сік
    Кавуновий сік
    Кавуновий сік - це чудовий напій для розвантажувальних днів. Містяться в ньому вітаміни допоможуть налагодити обмін речовин, поліпшити колір обличчя.
    Як приготувати сік з калини?
    Як приготувати сік з калини?
    Сік калини - це корисний напій, що допомагає при застуді, неврозах, хворобах серця, а також сприяє посиленню імунітету. Ось сьогодні ми і поговоримо