» » Соус до рибних котлет

Соус до рибних котлет

Соус до рибних котлет
Не знаєте, який соус ідеально підійде до рибних котлет? Тоді наша сьогоднішня тема саме для вас. Соус, приготований за запропонованими рецептами, вигідно підкреслить ніжний смак рибних котлет, зробить їх ще більш апетитними і додасть їм пікантності і неповторності.

Вершковий соус для рибних котлет - рецепт


Інгредієнти:

  • вершки жирністю не менше 20% – 250 мл;

  • рибний бульйон – 125 мл;

  • масло вершкове – 110 г;

  • твердий сир – 110 г;

  • жовтки – 2 шт.;

  • горіх мускатний мелений – 025 ч. ложки;

  • свіжа зелень кропу – 05 пучка;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    У миску викладаємо вершкове масло і поміщаємо її в каструлю з водою на водяну баню. Розпускаємо масло, додаємо попередньо перетертий на тертці твердий сир, вливаємо бульйон і вершки, приправляємо масу сіллю, меленим чорним перцем і мускатним горіхом і витримуємо на вогні, безперервно помішуючи, до отримання однорідної маси. Тепер вводимо жовтки і помішуємо до загустіння соусу, але не даємо йому закипіти. По готовності додаємо в ще гарячий соус дрібненько порізану зелень свіжого укропчика, перемішуємо, даємо охолонути, і можемо подавати до рибних котлет.

    Як приготувати білий соус до рибних котлет?


    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 65 г;

  • бульйон рибний – 450 мл;

  • борошно пшеничне – 45 г;

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • лимон – 05 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • мелений перець – за смаком.


  • Приготування
    У розпущеному вершковому маслі на сковороді пасеруємо пшеничне борошно до рум'яного кольору, а потім знімаємо з вогню і при безперервному помішуванні вводимо холодний рибний бульйон, домагаючись однорідної без домішки борошняних грудочок суміші. Додаємо за смаком сіль, мелений чорний перчик і закладаємо жовток. Ще раз все гарненько перемішуємо і розміщуємо на плиті на середньому вогні. Прогріваємо соус до загусання, помішуючи, але не кип'ятимо. Знімаємо масу з вогню, зовсім трохи охолоджуємо, а потім додаємо вершкове масло, сік лимона за смаком і перемішуємо.

    В якому соусі тушкувати рибні котлети?


    Найчастіше для гасіння котлет використовується томатно-сметанний соус. Пропонуємо варіант його приготування, який ви при бажанні можете відкоригувати по своєму смаку. Можна використовувати тільки томат з водою або замінити його додатковою порцією сметани або вершків, вийде теж дуже смачно.
    Інгредієнти:

  • паста томатна – 30 г;

  • вода фільтрована – 125 мл;

  • рослинне масло – 35 мл;

  • сметана – 75 г;

  • цибуля ріпчаста – 75 г;
  • Соус до рибних котлет

  • морква – 75 г;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • цукровий пісок – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Пасеруємо На рослинній олії дрібно нарізаний ріпчаста цибулю і перетерту через середню тертку моркву до м'якості. Додаємо томатну пасту, сметану і вливаємо воду. Присмачую соус за смаком сіллю, цукровим піском, меленим чорним перцем, спеціями, проварюємо п'ять хвилин, і можемо заливати ним котлети для подальшого гасіння.
    Додав: admin | 22-12-2015, 11:05
    Переглядів: 1568