» » Соус для яловичини

Соус для яловичини

Соус для яловичини
Добре підібраний соус вигідно підкреслить смак яловичини і додасть блюдам з неї пікантності, оригінальності та неповторності.
Пропонуємо кілька варіантів приготування соусу для яловичини, з яких ви зможете вибрати для себе найбільш привабливий, а також розповімо, як приготувати яловичину в кисло-солодкому соусі.

Вишневий соус для стейка з яловичини


Інгредієнти:

  • вишневі ягоди без кісточок – 290 г;

  • червоне сухе вино – 190 мл;

  • екстракт ванілі – 1 г;

  • гвоздика – 1 бутон;

  • цукровий пісок – 30 г;

  • борошно кукурудзяне – 60 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    В ковшике або каструльці з'єднуємо вино, цукровий пісок і вишневі ягоди без кісточок. Додаємо сіль, ванільний екстракт, гвоздику, ставимо на плиту і прогріваємо масу до кипіння. Витримуємо соус на вогні, помішуючи, кілька хвилин, а потім додаємо кукурудзяне борошно, розмішуємо і даємо охолонути.

    Сирний соус для яловичини в духовці


    Інгредієнти:

  • вершки – 120 мл;

  • пармезан або інший твердий сир – 120 г;

  • гірчиця діжонська – 30 г;

  • сіль – за смаком;

  • мелена суміш перців – за смаком.


  • Приготування
    Вершки прогріваємо до кипіння, помішуючи, додаємо пропущений через тертку сир і даємо йому повністю розпуститися. Додаємо за смаком мелений чорний перець і сіль і знімаємо з вогню. При бажанні можна додати також свіжу подрібнену зелень і прянощі на свій смак.
    Такий соус можна використовувати як при подачі відвареної або запеченої в духовці яловичини, так і заливати їм яловичину в формі перед запіканням. Як доповнення до м'яса у такому випадку дуже до речі будуть грибочки.

    Апельсиновий соус до яловичині - рецепт


    Інгредієнти:

  • апельсини – 250 г;

  • сухе вино – 75 мл;

  • рослинне масло – 35 мл;

  • вершки – 55 мл;

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    На прогрітій з рослинним маслом сковороді обсмажуємо до прозорості дрібненько порізану цибулю, потроху вливаємо, помішуючи, вино, додаємо цедру і сік апельсина, сіль і мелену суміш перців і витримуємо на вогні до загусання. Потім вливаємо вершки, регулюємо ще раз смак сіллю і перцем, знімаємо соус з вогню й даємо охолонути.

    Яловичина в кисло-солодкому соусі - рецепт


    Інгредієнти:

  • вирізка яловича – 450 г;

  • мед – 60 г;

  • паста томатна – 60 г;

  • цибуля ріпчаста – 90 г;

  • соєвий соус – 90 мл;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • вода – 90 мл;

  • сік одного лимона;

  • рослинна рафінована олія.
  • Соус для яловичини


    Приготування
    Яловичу вирізку промиваємо, обсушуємо, ріжемо на тоненькі брусочки і обсмажуємо з півкільцями цибулі на прогрітій з рослинним маслом сковороді протягом двадцяти хвилин.
    Тим часом змішати томатну пасту, соєвий соус, воду, натертий часник, сік одного лимона, гарненько перемішуємо і додаємо отриманий соус до смаженій м'ясу. Присмачую страву за смаком сіллю, меленим чорним перцем, перемішуємо і припускаємо під кришкою на слабкому вогні, періодично помішуючи, протягом двадцяти хвилин.
    Додав: admin | 22-12-2015, 11:06
    Переглядів: 1150