Соус для яловичини
Добре підібраний соус вигідно підкреслить смак яловичини і додасть блюдам з неї пікантності, оригінальності та неповторності.
Пропонуємо кілька варіантів приготування соусу для яловичини, з яких ви зможете вибрати для себе найбільш привабливий, а також розповімо, як приготувати яловичину в кисло-солодкому соусі.
Інгредієнти:
вишневі ягоди без кісточок – 290 г;
червоне сухе вино – 190 мл;
екстракт ванілі – 1 г;
гвоздика – 1 бутон;
цукровий пісок – 30 г;
борошно кукурудзяне – 60 г;
сіль – за смаком.
Приготування
В ковшике або каструльці з'єднуємо вино, цукровий пісок і вишневі ягоди без кісточок. Додаємо сіль, ванільний екстракт, гвоздику, ставимо на плиту і прогріваємо масу до кипіння. Витримуємо соус на вогні, помішуючи, кілька хвилин, а потім додаємо кукурудзяне борошно, розмішуємо і даємо охолонути.
Інгредієнти:
вершки – 120 мл;
пармезан або інший твердий сир – 120 г;
гірчиця діжонська – 30 г;
сіль – за смаком;
мелена суміш перців – за смаком.
Приготування
Вершки прогріваємо до кипіння, помішуючи, додаємо пропущений через тертку сир і даємо йому повністю розпуститися. Додаємо за смаком мелений чорний перець і сіль і знімаємо з вогню. При бажанні можна додати також свіжу подрібнену зелень і прянощі на свій смак.
Такий соус можна використовувати як при подачі відвареної або запеченої в духовці яловичини, так і заливати їм яловичину в формі перед запіканням. Як доповнення до м'яса у такому випадку дуже до речі будуть грибочки.
Інгредієнти:
апельсини – 250 г;
сухе вино – 75 мл;
рослинне масло – 35 мл;
вершки – 55 мл;
цибуля ріпчаста – 75 г;
мелена суміш перців – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
На прогрітій з рослинним маслом сковороді обсмажуємо до прозорості дрібненько порізану цибулю, потроху вливаємо, помішуючи, вино, додаємо цедру і сік апельсина, сіль і мелену суміш перців і витримуємо на вогні до загусання. Потім вливаємо вершки, регулюємо ще раз смак сіллю і перцем, знімаємо соус з вогню й даємо охолонути.
Інгредієнти:
вирізка яловича – 450 г;
мед – 60 г;
паста томатна – 60 г;
цибуля ріпчаста – 90 г;
соєвий соус – 90 мл;
часник – 1-2 зубчики;
вода – 90 мл;
сік одного лимона;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Яловичу вирізку промиваємо, обсушуємо, ріжемо на тоненькі брусочки і обсмажуємо з півкільцями цибулі на прогрітій з рослинним маслом сковороді протягом двадцяти хвилин.
Тим часом змішати томатну пасту, соєвий соус, воду, натертий часник, сік одного лимона, гарненько перемішуємо і додаємо отриманий соус до смаженій м'ясу. Присмачую страву за смаком сіллю, меленим чорним перцем, перемішуємо і припускаємо під кришкою на слабкому вогні, періодично помішуючи, протягом двадцяти хвилин.
Пропонуємо кілька варіантів приготування соусу для яловичини, з яких ви зможете вибрати для себе найбільш привабливий, а також розповімо, як приготувати яловичину в кисло-солодкому соусі.
Вишневий соус для стейка з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
В ковшике або каструльці з'єднуємо вино, цукровий пісок і вишневі ягоди без кісточок. Додаємо сіль, ванільний екстракт, гвоздику, ставимо на плиту і прогріваємо масу до кипіння. Витримуємо соус на вогні, помішуючи, кілька хвилин, а потім додаємо кукурудзяне борошно, розмішуємо і даємо охолонути.
Сирний соус для яловичини в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Вершки прогріваємо до кипіння, помішуючи, додаємо пропущений через тертку сир і даємо йому повністю розпуститися. Додаємо за смаком мелений чорний перець і сіль і знімаємо з вогню. При бажанні можна додати також свіжу подрібнену зелень і прянощі на свій смак.
Такий соус можна використовувати як при подачі відвареної або запеченої в духовці яловичини, так і заливати їм яловичину в формі перед запіканням. Як доповнення до м'яса у такому випадку дуже до речі будуть грибочки.
Апельсиновий соус до яловичині - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
На прогрітій з рослинним маслом сковороді обсмажуємо до прозорості дрібненько порізану цибулю, потроху вливаємо, помішуючи, вино, додаємо цедру і сік апельсина, сіль і мелену суміш перців і витримуємо на вогні до загусання. Потім вливаємо вершки, регулюємо ще раз смак сіллю і перцем, знімаємо соус з вогню й даємо охолонути.
Яловичина в кисло-солодкому соусі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Яловичу вирізку промиваємо, обсушуємо, ріжемо на тоненькі брусочки і обсмажуємо з півкільцями цибулі на прогрітій з рослинним маслом сковороді протягом двадцяти хвилин.
Тим часом змішати томатну пасту, соєвий соус, воду, натертий часник, сік одного лимона, гарненько перемішуємо і додаємо отриманий соус до смаженій м'ясу. Присмачую страву за смаком сіллю, меленим чорним перцем, перемішуємо і припускаємо під кришкою на слабкому вогні, періодично помішуючи, протягом двадцяти хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус до рибних котлет
Рибні котлети - страва досить самодостатня і смачне, проте нерідко виникають досить виправдані сумніви у виборі правильного доповнення до нього.
Лосось у вершковому соусі
Лосось зовсім не бюджетна рибка, однак її смак, ніжна консистенція і шикарний вибір рецептів з її участю виправдовує досить високу вартість.
Соус до курки - рецепт
Курка - це блюдо на кожен день, який може приготувати навіть ледачий. Так ось найбільш ледачим радимо урізноманітнити «куряче меню» простим способом
Соєвий соус - рецепт
Соєвий соус є відмінним атрибутом у приготуванні багатьох східних страв. Класичний його рецепт готують вже більше 2-х тисяч років. І сьогодні ми
Винний соус
Соуси відмінно доповнюють м'ясні, рибні і овочеві страви. Різновидів таких заправок дуже багато. І сьогодні ми поговоримо про винному соусі. У нашій
Яловичина в кисло солодкому соусі
Яловичина в кисло-солодкому соусі - досить оригінальне і вишукане блюдо, приготувавши яке, ви неодмінно викличете інтерес і захоплення у гостей.