Не знаєте, який соус ідеально підійде до рибних котлет? Тоді наша сьогоднішня тема саме для вас. Соус, приготований за запропонованими рецептами, вигідно підкреслить ніжний смак рибних котлет, зробить їх ще більш апетитними і додасть їм пікантності і неповторності.
Вершковий соус для рибних котлет - рецепт
Інгредієнти: вершки жирністю не менше 20% – 250 мл; рибний бульйон – 125 мл; масло вершкове – 110 г; твердий сир – 110 г; жовтки – 2 шт.; горіх мускатний мелений – 025 ч. ложки; свіжа зелень кропу – 05 пучка; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування У миску викладаємо вершкове масло і поміщаємо її в каструлю з водою на водяну баню. Розпускаємо масло, додаємо попередньо перетертий на тертці твердий сир, вливаємо бульйон і вершки, приправляємо масу сіллю, меленим чорним перцем і мускатним горіхом і витримуємо на вогні, безперервно помішуючи, до отримання однорідної маси. Тепер вводимо жовтки і помішуємо до загустіння соусу, але не даємо йому закипіти. По готовності додаємо в ще гарячий соус дрібненько порізану зелень свіжого укропчика, перемішуємо, даємо охолонути, і можемо подавати до рибних котлет.
Як приготувати білий соус до рибних котлет?
Інгредієнти: вершкове масло – 65 г; бульйон рибний – 450 мл; борошно пшеничне – 45 г; яєчний жовток – 1 шт.; лимон – 05 шт.; сіль – за смаком; мелений перець – за смаком. Приготування У розпущеному вершковому маслі на сковороді пасеруємо пшеничне борошно до рум'яного кольору, а потім знімаємо з вогню і при безперервному помішуванні вводимо холодний рибний бульйон, домагаючись однорідної без домішки борошняних грудочок суміші. Додаємо за смаком сіль, мелений чорний перчик і закладаємо жовток. Ще раз все гарненько перемішуємо і розміщуємо на плиті на середньому вогні. Прогріваємо соус до загусання, помішуючи, але не кип'ятимо. Знімаємо масу з вогню, зовсім трохи охолоджуємо, а потім додаємо вершкове масло, сік лимона за смаком і перемішуємо.
В якому соусі тушкувати рибні котлети?
Найчастіше для гасіння котлет використовується томатно-сметанний соус. Пропонуємо варіант його приготування, який ви при бажанні можете відкоригувати по своєму смаку. Можна використовувати тільки томат з водою або замінити його додатковою порцією сметани або вершків, вийде теж дуже смачно.
Інгредієнти: паста томатна – 30 г; вода фільтрована – 125 мл; рослинне масло – 35 мл; сметана – 75 г; цибуля ріпчаста – 75 г; морква – 75 г; мелена суміш перців – за смаком; цукровий пісок – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Пасеруємо На рослинній олії дрібно нарізаний ріпчаста цибулю і перетерту через середню тертку моркву до м'якості. Додаємо томатну пасту, сметану і вливаємо воду. Присмачую соус за смаком сіллю, цукровим піском, меленим чорним перцем, спеціями, проварюємо п'ять хвилин, і можемо заливати ним котлети для подальшого гасіння.